Jeugd

Trainingsaanbod jeugd

Voor de jeugd is er een aparte webpagina met alle belangrijke informatie voor nieuwe leden. Onder 'trainingsrooster en -locaties' heb je al meer informatie kunnen lezen over het totale trainingsaanbod en de trainingslocaties. Deze pagina gaat kort in op wat een trainingsgroep inhoudt, voor de jeugd. We onderscheiden daarbij pupillen (5 tot ongeveer 11 jaar) en junioren (12 tot ongeveer 19 jaar).

Wil je proeftrainen? Dat is leuk, je mag 4x vrijblijvend meedoen. Kinderen moeten verplicht aangemeld worden voorafgaande aan de eerste proeftraining, zodat wij contactgegevens hebben in geval van nood (corona, blessure, etc.). Stuur een mailtje naar Welmoed Soepboer met naam, geboortejaar, (nood)telefoonnummer en wanneer je kind gaat meetrainen. Zij stuurt je dan ook aanvullende informatie, onder meer over de startlocatie van de training.

Pupillen

Atletiektraining kan beginnen vanaf ongeveer 5-6 jaar. Wij geven onze jeugd de mogelijkheid om samen met leeftijdsgenoten lekker te bewegen en plezier te hebben. Er zijn vier leeftijdsgroepen binnen de pupillen, bij de oudste pupillen trainen de meisjes en jongens apart. Wij besteden zowel aandacht aan de drie kernwoorden van de atletiek: lopen, springen en werpen als de vier kernwoorden waar een kind behoefte aan heeft: spelen, leren, presteren en erkenning.

Bij pupillen werken wij in spelvorm met veel variatie en estafettevormen. We werken met een “bouwstenenmodel”: elke training komen een aantal bouwstenen aan bod. Behalve de atletiekonderdelen worden ook  snelheid, lenigheid en coördinatie veelvuldig geoefend. Dit gebeurt in de vorm van gymnastiek, turnen, balspelen, touwtjespringen en dergelijke. Door de combinatie van al deze oefenvormen ontstaat een veelzijdige en variabele training.

Verder is het belangrijk dat alle kinderen uitzicht hebben op succes, wat uitdrukkelijk niet gelijk staat aan winnen. We zijn enthousiast als iemand zijn best doet en (bijna) zichzelf verbetert. Wij stimuleren dat kinderen meedoen met wedstrijden. Het gaat om meedoen: je best doen en je clubgenoten aanmoedigen.

Junioren

Alle junioren kunnen, naast de twee baantrainingen, op zaterdag een bostraining volgen. Vanaf de C-junioren kan er ook een derde keer op met name kracht worden getraind (dit is op uitnodiging). Bij de junioren gaan technische aspecten een veel belangrijker rol spelen, waardoor er vaak in kleinere groepen wordt getraind. Talentvolle junioren kunnen op basis van prestaties bij wedstrijden worden uitgenodigd om deel te nemen aan specialistische trainingen (regiotrainingen of nationale talenten), georganiseerd door de Atletiekunie.

Junioren D/C

Ook bij de jongste juniorengroepen trainen we in principe alle atletiekonderdelen, volgens een roulerend schema waarbij ook gewerkt wordt met de bovengenoemde bouwstenen. Per training worden vaak twee onderdelen getraind. In deze leeftijdsgroep werken we bewust met de wetenschap dat de atleet iets wil leren en presteren op sportgebied. Hier leggen atleet en trainer de basis voor zelfstandig, ontspannen en plezierig trainen. Op deze leeftijd leren we de basistechnieken gecontroleerd aan. De trainers brengen de oefenstof met veel herhalen, inslijpen en met veel variatie bij.

Junioren B/A

Vanaf de B-junioren is er meestal de keuze uit een van de onderdelen sprint, mila (=midden lange afstand), springen of werpen. Of de meerkamp. Bij deze groep is een sociaal-prestatieve benadering belangrijk, waarbij we rekening houden met jouw stijl. Het onderhouden van sociale contacten krijgt voldoende aandacht. Ook prestaties zijn uiteraard belangrijk, maar de sociale randvoorwaarden zijn hiervoor belangrijk. Je leert zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je lichaam.

 

Jeugdnieuws

  • Op 20 en 22 juli en vanaf 17 augustus tot en met 26 augustus is er op maandag en woensdag

  • Klik op dit artikel voor de Nieuwjaarskaart van het bestuur, inclusief de uitnodiging voor de Vrijwilligers- en Nieuwjaarsborrel.

  • Op 12 januari is de Pallasnieuwjaarsreceptie van 16:00-18:00 in Pallasplaza. Je hoeft je niet vooraf op te geven. Er zijn

  • Op woensdag 13 november is er een speciale training, dan mogen de ouders meetrainen met de pupillen! De training begint

  • De CD-junioren van Pallas ’67 doen mee aan de stedenwedstrijden en aan de nationale CD-competitie. Je kunt je nu inschrijven