Jeugd algemeen

Jeugd

Deze pagina bevat de verzamelde informatie voor (ouders van) jeugdleden. We hebben ook een informatiefolder  beschikbaar met nog meer informatie voor jeugdleden en hun ouders.

Filosofie jeugd

Jeugdtraining

Wij geven onze jeugd de mogelijkheid om samen met leeftijdsgenoten lekker te bewegen en plezier te hebben. Wij besteden zowel aandacht aan de drie kernwoorden van de atletiek: lopen, springen en werpen als de vier kernwoorden waar een kind behoefte aan heeft: spelen, leren, presteren en erkenning.

Bij pupillen werken wij in spelvorm met veel variatie en estafettevormen. Verder is het belangrijk dat alle kinderen uitzicht hebben op succes, wat uitdrukkelijk niet gelijk staat aan prestaties. Wij stimuleren dat kinderen van jongs af aan meedoen met wedstrijden, waarbij het belangrijk is dat kinderen met hun eigen mogelijkheden hun best doen en proberen zichzelf te verbeteren. Het ondersteunen van clubgenoten is daarbij minstens zo belangrijk als het zelf goed presteren.

Jeugdnieuws

Onregelmatig verzenden wij een nieuwsmail  naar (de ouders van) jeugdleden. Die mail bevat actuele informatie over trainingen, wedstrijden, etc. We sturen die jeugdnieuwsmail naar de e-mailadressen zoals die bij ons bekend zijn. Dat zijn dezelfde e-mailadressen die jeugdleden gebruiken om in te loggen om naar de besloten ledenpagina te gaan. De besloten ledenpagina bevat ook een folder Jeugdnieuws met daarin de nieuwsbrieven in pdf.

Tegenwoordig hebben alle pupillengroepen en de meeste juniorengroepen een appgroep. De trainers kunnen je hier aan toe voegen, zodat je op de hoogte bent van het laatste nieuws en eventueel bij onduidelijkheden vragen kunt stellen. Heel handig, ook met wedstrijden.

Wedstrijdkleding

De atleten van Pallas zijn herkenbaar aan hun groen-witte wedstrijdtop en zwarte broek. Kinderen kunnen bij de Runnersworld Ede groene loopshirts (informeel), wedstrijdsinglets en -topjes aanschaffen.

 

Meer informatie

De onderstaande links geven meer informatie over trainingen en uitslagen.

Jeugdwedstrijden 2019

Hier volgt meer informatie over de jeugdwedstrijden in 2019. In algemene zin is hier al meer informatie te lezen over de meeste wedstrijden.

Opgave wedstrijden

  • Individuele opgave voor baanwedstrijden en indoorwedstrijden gaat via atletiek.nu. Je betaalt via die pagina, per onderdeel of meerkamp.
  • Deelname aan competitiewedstrijden is gratis voor de leden (betaalt de vereniging). Het gaat om de Atletiekuniecompetitie voor junioren en de stedenwedstrijden voor junioren en pupillen. Opgave voor deze teamwedstrijden gaat in 2019 via het besloten gedeelte van de Pallaswebsite.
  • Ouders: bij het aanmelden van je kinderen, moet je inloggen met de email van het betreffende kind.
    Oudere junioren kunnen hun eigen emailadres gebruiken, mits dat staat op de Pallasledenlijst.
  • Pupillenwedstrijden op de baan of indoor bestaan uit een meerkamp en eventueel een 600 of 1000m. De stedenwedstrijden en clubkampioenschappen betreffen Athletics Champswedstrijden, een leuke en uitdagende vorm van atletiekonderdelen voor jonge kinderen. Junioren kunnen aan losse atletiekonderdelen meedoen en soms aan een meerkamp, net als bij de volwassenen.

Jeugdnieuws

Wedstrijdaankondigingen

  •   Informatie stedenwedstrijden Er is een boekje beschikbaar met informatie over de stedenwedstrijden in onze regio, voor junioren en pupillen. Voor ouders van pupillen zijn bladzijde 11-13 interessant. Voor junioren bladzijde 14-16. De medaillelimieten gaan over de kleur van de medaille die je krijg als je aan minimaal twee stedenwedstrijden hebt meegedaan. Boekje downloaden uit

  • CD-junioren inschrijven voor stedenwedstrijden en competitie. De leukste wedstrijden van het jaar, de Atletiekuniecompetitie en de stedenwedstrijden komen er weer aan. De eerste competitie is in Wageningen. Dus doe mee en geef je op tijd op. Leuk voor je toekomstige teamleden :).