Belmonte Scholierenloop

Belmonte Scholierenloop – zaterdag 16 maart 2019

Mededeling: Als voorbereiding op de grote dag organiseren de jeugdtrainers van AV Pallas '67 een looptraining: op zaterdag 9 maart, 9:30 tot 10:45 uur, in het Belmonte Arboretum. De training begint om 9:30 uur bij de ingang (slagboom) van het Belmonte Arboretum aan de Generaal Foulkesweg. Het kost niks, meld je kind wel aan met naam en schoolgroep via  <pupillen(at)pallas67.nl>, uiterlijk op 6 maart. Dan zijn er voldoende trainers aanwezig. En heb je na de scholierenloop zin om meer aan atletiek te doen? Op 18 en 20 maart zijn er speciale open atletiektrainingen op de blauwe atletiekbaan van sportpark de Bongerd, van 16:45 tot 17:45 uur; verzamelen bij het clubhuis. Je mag hierna nog twee keer vrijblijvend meetrainen.

Voor de vijfde keer organiseert de Wageningse atletiekvereniging Pallas '67 de Belmonte Scholierenloop in het Belmonte Arboretum. Op zaterdag 16 maart 2019 valt om 14:30 uur het eerste startschot voor deze spannende hardloopwedstrijd voor basisscholieren uit Wageningen, Rhenen, Renkum en Bennekom. Het park begint dan net in lentesferen te raken, en toeschouwers hebben optimaal de gelegenheid de lopers aan te moedigen en toe te juichen. De deelname is gratis, maar neem wel geld mee: de horecaopbrengst is voor het Arboretum.

Niet in de perken lopen, a.u.b.. Er staan veel kwetsbare planten! Blijf op de paden of op het gras.

Voor wie?

De Belmonte Scholierenloop is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van basisscholen uit Wageningen en wijde omgeving. Kinderen doen eerst individueel mee en daarna (als het kan) ook nog met teams van vier kinderen in de super-spannende estafette.

Wedstrijden

Voor de individuele wedstrijden worden de kinderen ingedeeld in tien categorieën: jongens van groep 3, groep 4, groep 5, groep 6 en groep 7-8, en dezelfde indeling voor meisjes. Per categorie apart lopen alle kinderen een individuele wedstrijd over twee ronden met een totale afstand van ongeveer 800 of 1000 meter, afhankelijk van de categorie.

Na de individuele wedstrijd is er de estafette voor schoolteams. Hierbij zijn er drie categorieën: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Elk team bestaat uit vier deelnemers. Bij teams die bestaan uit meer leeftijdscategorieën, bepaalt de oudste wat de categorie van het team is. Een team heeft bij voorkeur 2 meisjes en 2 jongens, maar mag ook bestaan uit 3 jongens en 1 meisje, of 1 jongen en 3 meisjes. Elke school mag meer teams per categorie laten meedoen. Ieder teamlid loopt ongeveer 350 meter.

Medailles en wisselbeker

Voor alle kinderen zijn er herinneringsmedailles. Voor alle dertien onderdelen/categorieën (zie programma) zijn er ere-medailles voor de snelste drie.

Bij alle onderdelen ontvangen de scholen van de 5 snelste kinderen punten: de eerste krijgt er vijf, de tweede vier, enzovoorts. Voor elke school worden deze punten opgeteld. De school die beste presteert over alle onderdelen, wint de grote wisselbeker voor de Snelste School.

Privacy

In verband met de nieuwe privacy-wetgeving gaan we ervan uit dat elke ouder/voogd van een deelnemend kind akkoord gaat met de volgende punten:
• De naam van het deelnemende kind, de groep waarin het zit, de naam van de school en de eventuele prestatie zullen worden gepubliceerd op de website van AV Pallas '67.
• Tijdens het evenement kunnen er foto's worden genomen waar het kind op staat. Deze foto's mogen op openbaar toegankelijke websites worden gepubliceerd.
• De verdere inschrijfgegevens blijven binnen de organisatie.
Bij de inschrijving moet dit bevestigd worden. Het akkoord gaan kan ook indirect plaats hebben via een algemeen reglement van de school. (Indien niet akkoord wordt gegaan, dan helaas ook geen deelname.)

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de organisatie:
E-mail: <scholierenloop(at)pallas67.nl>

Nieuws

  • Henk Altman erelid

    HENK ALTMANN BENOEMD TOT ERELID Beste Palleten, Het bestuur heeft vandaag, dinsdag 20 augustus 2019, Henk Altmann benoemd tot erelid van Pallas ‘67. Een deel van het bestuur is vanmiddag

  • Inschrijving ‘Begin met hardlopen!’ geopend

    19 september 2019 begint de tweede cursus ‘Begin met hardlopen!’ van dit jaar. Inmiddels zijn de data bekend en is de inschrijving geopend. Wij hopen op weer een enthousiaste groep

  • Veluweloop

    Op zaterdag 12 oktober vindt de natuurlijkste estafette van Nederland weer plaats: de Veluweloop. De race gaat in 12 etappes over de Veluwe, met afstanden tussen de 4 en 11