Volwassenen

Zes deelnemers aan de Virtual Winter Run hebben hun geld aan Pallas gedoneerd. Dit leverde Pallas ’67 53,80 euro op. Bedankt!

We hebben twee leden in het klassement herkend. Deed je ook mee? Geef dat dan even door!

Met slecht weer deden toch nog verschillende Palleten mee aan de Bergrace op zondag 8 maart. Bij de eerste afstand, de 1,4 km stonden bijna alle deelnemende Palleten op het podium (1: Frida en Detmar, 2: Rik). Gerwin (8) viel helaas dit jaar net buiten de prijzen, maar dat was natuurlijk ook lastig in een categorie tot en met 12 jaar. Nils Reefman werd eerste op de 5 km, Koen Geelen tweede. Sam Rietveld had prijs op de 8 km (4e).

Op zondag 1 maart vond de 55ste editie van de 20 van Alphen plaats. De omstandigheden waren zwaar: er stond een harde wind en er vielen pittige regen- en hagelbuien. Desondanks wist Mireille Baart haar eigen clubrecord met ruim een minuut aan te scherpen tot 1:16:14, daarmee finishte ze als vierde dame in dé voorjaarsklassieker.

In het weekend van 29 februari en 1 maart togen Tycho Schol, Ivo Lustenhouwer, Patrick Smit en Joep van der Zanden naar het drooggelegde land in het noorden. De NK-cross te Kraggenburg bleek echter niet zo droog. Naast zand, maakte veel modder, ondergeregende en verzadigde grasvelden, wind en regen dit een klassieke en zware cross.

Jammer genoeg niet zoals vorig jaar brons voor het masterteam in de 8km lange NK-mastercross. Maar wel een individuele bronzen medaille voor Patrick in de 45+-master categorie. Tycho werd 8e met 32:22, Ivo werd 12e met 32:45.

Joep van de Zanden werd op zondag op de 10 km lange NK-cross tussen de jonkies (senioren) 29e met 37:30. Het parcours was waarschijnlijk nog zwaarder die dag, nadat het de dag ervoor helemaal “kapotgelopen” was. We kunnen niet wachten op de dag dat hij zich bij de masters schaart.

Volgend jaar vindt de NK-cross plaats in het Nijverdal, dat ligt onze lopers wellicht nog een stuk beter met alle heuveltraining die ze verwerken.

Aanvulling op het verslag van de oude mannen: Josefine Ulfman liep 8:55 op de 2km van het Nationaal Crosscircuit voor meisjes C.

Uitslagen: https://www.atletiek.nl/netl-nk-cross/uitslagen

Drie Palleten reisden in het weekend van 8 en 9 februari af naar de NK indoor voor Masters. Ingrid Haas stootte zich met 7,67 meter naar een clubrecord en de tweede plek in de 60+ categorie en werd dus beloond met de zilveren medaille.

Dirk Jan Demkes en Patrick Smit hebben voor Pallas ’67 samen 2 keer goud behaald op respectievelijk de 800 meter en 1500 meter in de 45+ categorie. De race van Dirk Jan was spannend tot het einde waarbij de drie podiumlopers binnen één seconde over de finish gingen. De race van Patrick verliep wat minder spannend, de tweede finisher in zijn categorie kwam pas 10 seconden later binnen. Dirk Jan liep een tijd van 2:10,07, Patrick 4:20,39. De week ervoor scherpte Patrick al het clubrecord aan tijdens de PEC-indoor met 4:20,22 in de categorieën 35+, 40+ en 45+.

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/32513/301/

uitslagen volwassenen

Archieven

Wedstrijduitslagen Pallas '67

Ben je lid van Pallas'67 en heb je ergens meegelopen, geef dan de uitslag door aan <webmaster(at)pallas67.nl>.

Gebruik svp dit spreadsheet of dit document om de uitslagen door te geven (als attachment bij de mail). Graag de uitslagen van alle leden in één keer doorgeven.

Uitslagen overzicht