Volwassenen

Zondag 27 juni was het 2e Wageningse Onderonsje, dit keer met de volwassenen ouder dan 27 erbij. Die maakten dan ook gretig gebruik van deze mogelijkheid. Bij de masters waren er zeer goede prestaties van het niveau clubrecord. Omdat niet iedereen wedstrijdlid is, is volgens de reglementen dit niet altijd daadwerkelijk een clubrecord. Mooie prestaties in ieder geval van het nieuwe lid Paul v. G. die het clubrecord in de cat 45+ haalde met zijn 1,60m op hoog. Janine wierp een nieuw clubrecord 50+ bij speer (31,80m) en bij kogel (10,97m).

Bij de junioren en senioren was het animo vanwege toetsweken, examenreisjes en veldwerk mogelijk wat minder. Maar ook daar was sprake van persoonlijke records.

In elk geval was het so wie so een leuke dag vanwege het mooie weer en de gezelligheid. Dankjewel weer voor de wedstrijdorganisatie.

De uitslagen staan hier.

Foto’s (binnenkort) hier.

Zes deelnemers aan de Virtual Winter Run hebben hun geld aan Pallas gedoneerd. Dit leverde Pallas ’67 53,80 euro op. Bedankt!

We hebben twee leden in het klassement herkend. Deed je ook mee? Geef dat dan even door!

Met slecht weer deden toch nog verschillende Palleten mee aan de Bergrace op zondag 8 maart. Bij de eerste afstand, de 1,4 km stonden bijna alle deelnemende Palleten op het podium (1: Frida en Detmar, 2: Rik). Gerwin (8) viel helaas dit jaar net buiten de prijzen, maar dat was natuurlijk ook lastig in een categorie tot en met 12 jaar. Nils Reefman werd eerste op de 5 km, Koen Geelen tweede. Sam Rietveld had prijs op de 8 km (4e).

Op zondag 1 maart vond de 55ste editie van de 20 van Alphen plaats. De omstandigheden waren zwaar: er stond een harde wind en er vielen pittige regen- en hagelbuien. Desondanks wist Mireille Baart haar eigen clubrecord met ruim een minuut aan te scherpen tot 1:16:14, daarmee finishte ze als vierde dame in dé voorjaarsklassieker.

In het weekend van 29 februari en 1 maart togen Tycho Schol, Ivo Lustenhouwer, Patrick Smit en Joep van der Zanden naar het drooggelegde land in het noorden. De NK-cross te Kraggenburg bleek echter niet zo droog. Naast zand, maakte veel modder, ondergeregende en verzadigde grasvelden, wind en regen dit een klassieke en zware cross.

Jammer genoeg niet zoals vorig jaar brons voor het masterteam in de 8km lange NK-mastercross. Maar wel een individuele bronzen medaille voor Patrick in de 45+-master categorie. Tycho werd 8e met 32:22, Ivo werd 12e met 32:45.

Joep van de Zanden werd op zondag op de 10 km lange NK-cross tussen de jonkies (senioren) 29e met 37:30. Het parcours was waarschijnlijk nog zwaarder die dag, nadat het de dag ervoor helemaal “kapotgelopen” was. We kunnen niet wachten op de dag dat hij zich bij de masters schaart.

Volgend jaar vindt de NK-cross plaats in het Nijverdal, dat ligt onze lopers wellicht nog een stuk beter met alle heuveltraining die ze verwerken.

Aanvulling op het verslag van de oude mannen: Josefine Ulfman liep 8:55 op de 2km van het Nationaal Crosscircuit voor meisjes C.

Uitslagen: https://www.atletiek.nl/netl-nk-cross/uitslagen

uitslagen volwassenen

Archief

Wedstrijduitslagen Pallas '67

Ben je lid van Pallas'67 en heb je ergens meegelopen, geef dan de uitslag door aan <webmaster(at)pallas67.nl>.

Gebruik svp dit spreadsheet of dit document om de uitslagen door te geven (als attachment bij de mail). Graag de uitslagen van alle leden in één keer doorgeven.

Uitslagen overzicht