Nieuwsarchief

Recent Posts

 • [] [ nieuws] Algemene ledenvergadering 24 april 2024

  De agenda en andere stukken voor de algemene ledenvergadering van woensdag 24 april 2024 zijn beschikbaar op de besloten webpagina ‘Documenten’ onder de menukeuze ‘Voor leden’.

 • [] [ nieuws] Clubkleding passen tot en met 4 april!

  Het wedstrijdseizoen komt er weer aan. Het bestuur grijpt de aan om onze clubkleding, verkrijgbaar bij Runnersworld Ede, in het zonnetje te zetten. Tot donderdag 4 april is de clubkleding in vrijwel alle maten (jeugd en volwassen) in pas-sets in ons clubhuis beschikbaar. Je kunt de kleding direct bestellen bij Runnersworld via de beschikbare de intekenlijsten. Het blijft natuurlijk ook mogelijk om de clubkleding in de winkel bij Runnersworld in Ede te passen en bestellen. Nieuw in het assortiment is de hoodie. Het is hetzelfde ‘electric green’ van de lustrumtruien 6 jaar geleden. Het bestuur biedt de hoodie aan alle leden aan met een eenmalige introductiekorting van € 10 per hoodie. De hoodie kost nu € 25. Het is een mannenmodel van maat S-XXL. Voor de jongere jeugd zijn er de maten XS-XL (leeftijd 4/5 tot en met 12/13). In tegenstelling tot eerder bericht: er komt een groot Pallaslogo op de achterkant en een klein logo van Pallas en onze sponsor op de voorkant (vergelijkbaar met softshell of shirt). Het groene trainingsshirt wordt uiteindelijk vervangen voor een felgroen, dunner hardloopshirt, waarbij je kunt kiezen uit een vrouwen- en mannenmodel (maat XS-XL voor vrouwen, maat XS-XXL voor mannen). Deze is te koop voor € 16,99. Voor de jongere jeugd is deze variant nog niet beschikbaar. Het groene trainingsshirt is nog in de jeugdmaten M-L te koop voor € 12,99. Voor de volwassenen zijn deze ook nog in alle (mannen)maten aanwezig voor € 14,99. Het witgroene wedstrijdhemdje kost € 24,99. Voor mannen in de maat S-XXL, vrouwen XS-XL, en jeugd in 128-164. Er is ook een wedstrijdtopje verkrijgbaar voor 27,50. Tot slot hebben we ook nog de softshell. Verkrijgbaar in mannen (S-XL), vrouwen (XS-L) en (jongere) jeugdmaten (S-L). De softshell kost € 59,99.     voorbeeld kleuren lustrumtrui en softshell

 • [] [ nieuws] Trainers op Dag van de atletiek

  Op zaterdag 23 maart waren veel trainers aanwezig op de Dag van de Atletiek op Papendal. Na het presenteren van het EK indoor 2025 met het motto ‘Moving people’, een praatje over groeimindset (je atleten (allemaal) hebben recht op jouw geloof dat ze zichzelf kunnen verbeteren als ze eraan werken), ging ieder naar 3 workshops over een zelf uitgekozen onderwerp. Weer veel geleerd.  

 • [] [ nieuws] Opening baanseizoen

  Zaterdag 23 maart was de eerste wedstrijd van het baanseizoen in Veenendaal. 10 Palleten deden hier aan mee en trotseerden de maartse buien. Hopelijk vanaf nu alleen weer mooi weer! Een mooi startpunt om vanuit verder te werken. uitslagen

 • [] [ nieuws] Wie wil meehelpen om lopers uit heel Nederland te ontvangen in Wageningen?

  Ook dit jaar zal op zaterdag 4 mei ’s avonds het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen verspreid worden over heel Nederland. Meer dan 100 loopgroepen zullen het bevrijdingsvuur ontvangen en in estafette naar hun woonplaats brengen, zodat het daar op 5 mei kan branden. Pallas ’67 verzorgt al jaren de logistieke ondersteuning van deze avond, als ontvangende atletiekvereniging. Maar dat kan natuurlijk alleen met jullie hulp. Dit jaar is de route in de stad veranderd. De lopers lopen in omgekeerde richting. Ze stellen zich op in de Bergstraat en lopen dan via het 5 mei plein in de richting van de Generaal Foulkesweg. De lopers verzamelen daarvoor bij het hoofdpodium op Duivendaal en worden daarna opgesteld op de Bergstraat. Net als andere jaren zoeken we vrijwilligers voor de ontvangst van de ruim 1500 lopers bij het hoofdpodium (registratie ter plekke, parkeerwacht, uitdelen van groepsborden, op volgorde plaatsen van de groepen). Zouden jullie willen komen helpen? Met de feedback van afgelopen jaar is het draaiboek aangepast om de avond nog beter te laten verlopen. We verwachten weer een mooi evenement met loopgroepen uit heel Nederland en horen graag of jullie die avond mee willen helpen! Stuur een mail naar bevrijdingsvuur@pallas67.nl. Of spreek Floren, Bart of Jacobijn aan op een training.

 • [] [ nieuws] Belijning baan (!)

  Op 19 maart is de aannemer begonnen met het belijnen van de baan. Dit betekent dat de baan niet betreden mag worden. Loop dus buitenom naar het clubhuis. NIET diagonaal oversteken. De verwachting is dat de werkzaamheden 21 maart worden afgerond.  

 • [] [ nieuws] Campus Run 9 april

  Op 9 april 2024 organiseert WAV Tartlétos de Campus Run in Wageningen. Dit is een hardloopwedstrijd over de campus van de Wageningen Universiteit. Er kan een 2,5 km en 5 km gelopen worden en op de 5 km hebben we ook een teamklassement. Deze wedstrijd is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, voor alle niveaus en is ook nog in de buurt! Om van deze editie weer een groot succes te maken nodigen we graag zo veel mogelijk mensen uit om mee te komen lopen. Dit jaar is er ook een teamklassement! Hier kun je samen met je vrienden, loopmaatjes of collega’s proberen de eerste plek in het teamklassement te veroveren. In een team van minimaal 4 en maximaal 6 personen (waarvan minimaal 2 vrouwen) loop je allemaal individueel de 5km. Op basis van de beste 4 tijden (waarvan minimaal 2 vrouwen) wordt de gemiddelde snelheid van het team bepaald. Het team dat het snelst is, wint de eerste prijs! Als je meedoet aan de teamrace, doe je zowel voor het teamklassement als voor het individuele 5 kilometer-klassement mee voor de prijzen. Let op: iedereen moet zich apart opgeven bij de voor-inschrijvingen voor de 5 km en 1 teamlid stuurt een mail naar campusrun@tartletos.nl met de teamnaam en teamleden. Je kunt je van tevoren inschrijven via onderstaande link (€4,-). Daarnaast kun je je ook op de dag zelf nog inschrijven bij de inschrijfbalie (€5,-). Inschrijven   Programma Het programma van de wedstrijddag is als volgt: 18:00 – Inschrijfbalie geopend (ophalen startnummers & na-inschrijving) 19:00 – Start wedstrijd 19:45 – Prijsuitreiking   Route De route kun je hieronder vinden, dit is een ronde van 2,5 km die 2x zal worden gelopen voor de 5 km.  

 • [] [ nieuws] Extra hardlooptraining op maat

  Wil jij eens kijken of je je prestaties kunt verbeteren door systematisch te werken aan bepaalde aspecten in je trainingen? Pallas biedt Palleten een individuele begeleiding voor ongeveer 6 maanden aan. Het mooiste is het als deze 6 maanden afgesloten wordt met een wedstrijd of testmoment, waarin een bepaald doel moet worden gehaald. Het aanbod geldt voor iedereen van elk niveau. Voorwaarde is alleen, dat je een half jaar serieus wilt werken aan het ontwikkelde trainingsschema gericht op een omschreven doel. Activiteiten kunnen zijn: + evenwichtige opbouw van lichaamssterkte door gerichte krachttraining + ondersteunen en ontwikkelen van de eigen loophouding door het uitvoeren van specifieke, op het individu gerichte loopscholingsoefeningen + ontwikkelen van wedstrijdinzicht + leren werken met een trainingsschema naar een nauw omschreven doel Meer info hier.

 • [] [ nieuws] 9 maart  – Tuinklusmiddag

  Het klussen in de tuin van het Pallasclubhuis heeft even stil gelegen, maar zaterdagmiddag 9 maart vanaf 13u tot ca. 16u willen we weer een paar tuin- en onderhoudsklussen gaan oppakken: We hebben een klein stukje van de Vrije Slag erbij gekregen. Hier zullen we de bramen gaan verwijderen en zal het losliggende materiaal afgevoerd moeten worden. Ook moeten er hekken worden verplaatst. Verder wordt er een gedoneerd schuurtje in elkaar gezet. Ook kunnen de fruitbomen gesnoeid worden (als het al niet te warm is en de knoppen al uitgelopen zijn). Als je wilt komen helpen dan horen we dat graag via een mailtje naar vrijwilligerscoordinator@pallas67.nl

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen jeugd uitslagen volwassenen] BVC Rhenen

  Zaterdag 3 februari was de BVC Rhenen, de laatste van dit seizoen. Het was niet echt lekker weer, maar weer veel deelnemers van Pallas. De junioren waren deels een beetje moe, omdat ze natuurlijk niet goed hadden geslapen op kamp. 1 junior had zich juist wel helemaal goed voorbereid, maar moest helaas geblesseerd afhaken tijdens het rennen. Maar ‘we’ hadden toch 11 Palleten weer op het podium! Gefeliciteerd, winnaars!

 • [] [ nieuws] Moussa krijgt erkenning Sportverkiezingen

  Bij de sportverkiezingen van Wageningen is Moussa in categorie “Bijzondere Prestaties” beloond voor zijn resultaat bij de Salomon Cappadocia Ultra Trail in Turkije. Hij liep daar een afstand van 119 km in ruim 21 uren en overwon daarbij 3892 hoogtemeters, waarbij de pittigste beklimmingen pas na 80 km kwamen. Moussa was zelf afwezig, maar zijn prijs werd door Marcel in ontvangst genomen. Mireille was genomineerd voor sportvrouw van het jaar, maar ze won deze keer niet. Ze was al wel sportvrouw van het jaar in 2022.  

 • [] [ nieuws] Ultrameerdaagse

  De Ultrameerdaagse is van 8-12 mei en vindt plaats vanuit Arnhem. Voor meer info zie de pagina van de Ultrameerdaagse.

 • [] [ nieuws training] Belangstelling voor bergtrailrunning?

  Afgelopen jaar (2023) bleek er onder Palleten behoefte te zijn aan specifiek trailtraining voor wedstrijden met veel hoogtemeters. Bijvoorbeeld voor wedstrijden in de Ardennen of in de bergen, zoals de Jungfrau-marathon of de Cappadocië-trail. Sommige trainingsgroepen doen wel af en toe heuveltraining, maar het blijft incidenteel en vooral gericht op lopers uit de eigen groep. Er is nu een plan van enkele Pallaslooptrainers om in 2024 een trainingscursus van ongeveer 10 weken aan te bieden, die specifiek is gericht op bergtrails van minimaal 20 km. De cursus zou dan in maart 2024 kunnen beginnen en loopt door tot ongeveer begin juni. Maar de cursus wordt alleen georganiseerd bij voldoende belangstelling. De geplande cursus begint met een clinic met veel aandacht voor de techniek van het lopen in de bergen. Vervolgens wordt er op negen zaterdagochtenden specifieke heuveltraining gegeven. Als je mee wil doen, wordt er van je verwacht dat je minstens drie keer per maand bij deze trainingen aanwezig bent. Op andere dagen van de week train je gewoon bij je eigen trainingsgroep. De cursus wordt alleen gehouden voor Palleten en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Om de belangstelling voor deze trainingscursus te peilen, is er een vragenlijst opgesteld die te vinden is op de Pallaswebsite na inloggen. Heb je belangstelling, vul deze vragenlijst dan a.u.b. in, uiterlijk zaterdag 10 februari 2024. Het invullen van deze vragenlijst is geen aanmelding en verplicht je tot niets. Als de cursus doorgaat, dan volgt later een bericht over de aanmelding.    

 • [] [ nieuws] Sportverkiezingen 2023

  Op woensdag 31 januari 2024 organiseert de Sportraad de Sportverkiezingen 2023 van de gemeente Wageningen. In 9 categorieën worden de winnaars bekend gemaakt. Er zijn ook twee Palleten genomineerd. Het zijn oude bekenden, maar ben je benieuwd wie dat zijn, kijk dan snel hier. De Sportverkiezingen 2023 worden gehouden in Sporthal “Het Binnenveld” aan de Marijkeweg te Wageningen vanaf 19.30 uur. Het lijkt er alleen niet op dat je online kunt stemmen.      

 • [] [ nieuws uitslagen jeugd uitslagen volwassenen] Uitslagen BVC Ede

  Het einde van de kerstvakantie konden we vieren met het lopen of bijwonen van de BVC in Ede (6 januari 2024). Er deden 26 pupillen, 12 junioren en 34 volwassenen van Pallas mee. Er moesten blijkbaar nog wel een paar bijkomen van de oliebollen, want er waren toch meer ingeschreven.. Een dertiental Palleten liepen naar de (virtuele) prijzen.

 • [] [ agenda jeugd CD-junioren juniorenkamp nieuws nieuws jeugd] Inschrijving juniorenkamp geopend

  Van 2-4 februari 2024 organiseren we een Pallasjuniorenkamp voor alle junioren van Pallas ’67. We gaan een weekend naar de Blauwe Schuur in Amerongen! We doen serieuze en alternatieve sportieve activiteiten en er is natuurlijk ruimte voor gezelligheid. In 2019, 2022 en 2023 was het een groot succes; dit jaar ga jij toch ook (weer) mee? De activiteiten zijn nog niet helemaal bekend, maar je kunt rekenen op een alternatieve bostraining/BVC, nachtelijke activiteiten in het bos, een bonte avond (begin alvast met nadenken hiervoor!), een disco met DJ Paul en nog veel meer. En we gaan zelfs met je naar de BVC, als je daaraan meedoet.    

 • [] [ nieuws] Kleding en schoenen voor asielzoekers

  Bij Pallas kunnen bewoners van de Asielzoekerscentra (AZC) gratis meetrainen. Het afgelopen jaar hebben al 10 personen meegetraind. Ze zijn heel blij met deze mogelijkheid. Helaas moeten deze asielzoekers vaak al naar korte tijd verhuizen naar een ander AZC. De asielzoekers hebben een heel beperkt leefgeld. Geld voor schoenen en kleding hebben ze niet. Heb je thuis nog niet-gebruikte hardloopschoenen of kleding? Geef die dan af in de Pallaskantine, zo komen ze anderen nog van pas. Heb je vragen? Neem contact op met Jan Cornelis.      

 • [] [ nieuws uitslagen uitslagen jeugd uitslagen volwassenen] Uitslagen BVC

  Gelukkig bleef het grotendeels droog bij de BVC in Wageningen op 9 december 2023. Er lag zoals vanouds weer een grote plas net voor de finish. Hier bleven enkele schoenen in achter…

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen uitslagen jeugd uitslagen volwassenen wedstrijden wedstrijden jeugd wedstrijden volwassenen] Horaloop

  Zaterdag 25 november deden veel Palleten mee met de Horaloop.

 • [] [ agenda jeugd nieuws nieuws jeugd uitslagen uitslagen jeugd uitslagen volwassenen wedstrijden jeugd wedstrijden volwassenen] Loopjes in de buurt

  Neem ook deel aan het weg- en crossseizoen met een loopje in de buurt en bekijk hier de uitslagen: Elke zaterdag is er een 5km-loop in het Sonsbeekpark in Arnhem. Gratis, leuk en vriendelijk. Een wekelijks evenement, georganiseerd voor en door de lokale gemeenschap. Iedereen is welkom om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant de lopers aanmoedigt. Ga je ook meedoen aan een ander loopje in de buurt, geef het door aan de webredactie. Uitslagen loopjes-in-de-buurt: De BVC van 28 oktober in Kwintelooijen was modderig en glad, en mensen met trailschoenen en spikes waren wel gelukkig met hun schoenkeuze. Stan en Mark Bouwens  (10 km, in 1:02:16) en Andries de Waard (5 km in 28:57) liepen Molenhoeks Makkie, die stond niet op het lijstje, maar werd eerder ook vooral door een van de trainers met atletiekfamilie bezocht. De Bennekomse tak was er dit keer niet. Gerwin en Detmar Immerzeel liepen op vrijdagavond 13 oktober de Veenendaal City Run in de stromende regen (2,5 km in respectievelijk 14:55 en 8:37). Er liep zelfs nog een andere Detmar mee. Tartlétos organiseerde 4 november de Life Science Run. Het is uit de uitslag niet op te maken wie er Palleet is, maar die waren er vast. Op 25 november was er de Horaloop waar altijd veel Palleten aan meedoen en ook dit keer veel goede resultaten waren. Zie het verslagje. Veel pupillen waren op Pallaskamp, waardoor de deelname in die categorie wat tegenviel.

 • [] [ nieuws] Wil je meehelpen met de BVC?

  Op zaterdag 9 december organiseren Pallas en Tartlétos de Wageningse editie van de BVC. Daarvoor zijn weer heel wat vrijwilligers nodig. De wedstrijd begint om 10 uur en duurt tot ongeveer 13:30 uur. Als je wilt helpen kun je je hier opgeven. Wij zorgen uiteraard voor koffie/thee en wat te eten.

 • [] [ nieuws] Uitslag BVC 2023

  Op 28 oktober werd het crossseizoen voor onze regio geopend in Kwintelooijen. VAV organiseerde daar de eerste BVC. Het was een behoorlijk glad parcours en diegenen met spikes of trailschoenen waren in het voordeel. Hieronder de uitslag van de mensen die zich als Palleet hebben ingeschreven.

 • [] [ nieuws] Leden voor Soccie gezocht

  De (twee) leden van de sociale activiteiten commissie, Christy en Jacobijn, gaan er mee stoppen. Na diverse jaren van activiteiten organiseren en ondersteunen willen ze graag worden opgevolgd! De belangrijkste taken zijn het organiseren van de nieuwjaarsborrel (samen met het bestuur), de verjaardag, de zomerBBQ (of iets dergelijks) en de clubdag (samen met de WOC). Verder worden ze soms ingeschakeld bij andere activiteiten. En natuurlijk kan de commissie ook zelf activiteiten verzinnen. Ad hoc worden er altijd extra mensen ingeschakeld om te helpen, maar er zijn toch minimaal twee mensen nodig voor de coördinatie. Wie nemen deze taak over? Graag contact opnemen met de  vrijwilligerscoördinator.  

 • [] [ agenda jeugd nieuws nieuws jeugd wedstrijden wedstrijden jeugd] Pagina wedstrijden junioren geactualiseerd

  De pagina met de wedstrijden voor de junioren (baanatletiek) is geactualiseerd met de competitiedata 2024 en een nieuwe lijst wedstrijden in de buurt.

 • [] [ agenda jeugd nieuws nieuws jeugd pupillen wedstrijden wedstrijden jeugd wedstrijden volwassenen] Helpen of meedoen met atletiek in Omnisport

  De redactie kreeg de vrijwilligersmail van de indoor Apeldoorn binnen. Op 17 december 2023 opent officieel het indoorseizoen in Omnisport (Apeldoorn) met de Try out Games. Anders dan voorgaande jaren is op 24 en 25 februari 2024 de Nationale U16 & U14 (CD) indoor ipv in januari. Tot slot is op 3 maart 2024 de Nationale Pupillen indoor. De organisatie verwacht ook dit jaar weer enorm veel atleten blij te kunnen maken met prachtige wedstrijden, voor elke leeftijdscategorie.   NB1, als de inschrijving is geopend, dan is het, zeker bij de try-out games, binnen een paar uur vol. NB2: PEC Zwolle organiseert voor U18 en ouder ook een indoor in Omnisport op 27 januari. NB3: De NK’s kun je hier vinden.   Meld je aan als vrijwilliger! De functies die je kunt vervullen zijn erg verschillend. Het varieert van jurylid tot medewerker kassa/toegang, van pupillenbegeleider tot medewerker callroom en van medewerker catering tot medewerker materiaalploeg. Kortom: voor iedereen is er een passende rol om deze wedstrijden gezamenlijk tot een groot succes te maken. Kennis van de atletiek is niet persé vereist. Het zijn erg gezellige dagen met alle vrijwilligers en atleten in het Omnisport. Voor eten en drinken wordt natuurlijk gezorgd. Verder krijg je uitgebreide informatie over de taken die bij jouw functie horen, zodat je goed voorbereid aan de wedstrijd kunt beginnen. Opgeven als vrijwilliger? Ga naar: https://forms.gle/SpVt8Khcea4QyByCA. Wil je bij de aanmelding duidelijk aangeven voor welke dag(delen) je je aanmeldt en of je een voorkeur hebt voor een functie? Heb je nog vragen? Mail dan naar: info@indoorapeldoorn.nl .

 • [] [ nieuws] Nieuw clubrecord Halve Marathon V70, gerend tegen kanker.

  Op 8 oktober liep Janneke Elderson, inmiddels 72 jaar, de Halve Marathon in Eindhoven, in 2:26. Weliswaar 24 minuten langzamer dan de 2:02 die in 2016 een clubrecord in V65 opleverde, maar gezien de tegenslag afgelopen anderhalf jaar ver boven verwachting! Ze is er trots op. Ook de opbrengst voor haar sponsorloop Ren Tegen Kanker was boven verwachting. Janneke wil de vele Palleten die daaraan bijdroegen hartelijk bedanken! Mocht je nog willen bijdragen, de actiepagina blijft nog tot 5 november actief. https://acties.kwf.nl/fundraisers/jannekeelderson

 • [] [ nieuws] Uitslagen Clubdag

  Zulk goed atletiekweer als het was op 8 oktober 2023 hebben we weinig andere clubdagen meegemaakt. Helaas was de baan nog niet hersteld na operatie en kon de wedstrijd voor junioren en volwassenen grotendeels niet doorgaan. We begonnen de dag om 11 uur met het klaarzetten van het veld voor de Athletics Champs (AC) van de pupillen. Dit keer dan maar geen sprongonderdelen, maar een extra werponderdeel en sprinten op het gras. Nu is een van de estafettes bij de AC ook op het gras, dus ze zijn het wel een beetje gewend. Om kwart voor 13 kwamen de kinderen dan daadwerkelijk en na het opspelden van de nummers, vaak op een gloednieuw hemdje nog van het lustrum van vorig jaar, konden ze aan de warming-up. Bij het eerste onderdeel, de estafette, gingen de dames U12 aan kop, om deze positie ook niet meer af te staan. Nu was dat ook wel een beetje logisch, want de meeste andere teams waren grotendeels jonger. Ik heb niet alle prestaties kunnen vergelijken met persoonlijke records, maar bij de eerste 6 van het rijtje was bij elk kind op atletiek.nu een persoonlijk record van deze 8 oktober te vinden, dus ik denk dat het voor meer mensen een goede dag was. Kaia, Vera en Simon hadden alledrie meer dan 200 punten gehaald, een mooi resultaat. Bij de U8/U9/U10 waren dat Elias, Jeppe, Elke, en Siem. Bij de junioren en volwassenen was er wel een 5 km-loop op de Campus. De afstand was heel precies uitgezet. Winnaar werd Ate (mannen masters) in een respectabele 18,24. Mira (vrouwen senioren recreanten (?)) liep 18,48. Enkele jongere junioren, waarvoor de 5 km normaal niet op het programma staat, waren de uitdaging toch aangegaan en konden ook knap finishen. De voorzitter, in zijn eerste wedstrijd in tientallen jaren, hield de meute vanuit de achterhoede in de gaten (zoals hij zelf zei tijdens zijn speech tijdens de borrel). Een klein gezelschap maakte vervolgens nog Wageningen een stukje schoner. Het poggen leverde enkele gevulde vuilniszakken op. Met een borrel en eten werd de dag afgesloten. Bedankt voor de organisatie en het gezelschap! (en volgend jaar weer lekker op de baan!) Uitslag AC Uitslag 5 km  

 • [] [ nieuws nieuws jeugd] Groepswissel

  Vanaf 9 oktober 2023 schuiven de jeugdgroepen door, sommige kinderen gaan trainen bij een nieuwe trainer. Onderstaand is te zien bij welke leeftijdscategorie je dan hoort. Voor de kinderen uit 2012 betekent het doorschuiven naar de junioren en dus ook een andere trainingstijd. Officieel gaat deze indeling bij wedstrijden op 1 november 2023 in, maar de BVC op 28 oktober hanteert deze indeling ook al. En bij Pallas wisselen we de trainingsgroepen in het algemeen na de Clubdag, 9 oktober dus. (in een eerdere versie van dit bericht was de verkeerde tabel ingevoegd) Categorie Geboren in U8 (minipupillen) 2017 en later U9 (pupillen C) 2016 U10 (pupillen B) 2015 U12 (pupillen A) 2014/2013 U14 (junioren D) 2012/2011 U16 (junioren C) 2010/2009 U18 (junioren B) 2008/2007 U20 (junioren A) 2006/2005 senioren 2004 en eerder masters 1989 en eerder* recreant (gelijk aan senioren- en mastersleeftijd) . *Voor masters geldt dat indeling plaatsvindt naar geboortedag, dus zodra je 35 bent, ben je master  

 • [] [ nieuws] Nieuwe WAK

  Lees de nieuwe WAK digitaal! Je kunt hem hier vinden, in het WAK-archief. Wil je hem ook in je digitale brievenbus, mail dan de ledenadministratie, om je abonnement om te zetten.

 • [] [ nieuws nieuws jeugd] Jij kunt ook assistent-trainer worden!

  In het najaar van 2023 en voorjaar van 2024 vindt bij ons in Wageningen weer de opleiding ABAT (assistent Baan Atletiek Trainer) en ALT (assistent Loop Trainer) weer plaats. Dit is een niveau 2 opleiding van de Atletiekunie, en een opstap om later de opleiding tot zelfstandig trainer niveau 3 te gaan doen. De opleiding wordt verzorgd door 2 gediplomeerde trainers van Pallas per opleiding (Janine Holshuisen en Nienke Brouwer voor ABAT, Mariska de Haan en Jos Stuyt voor ALT), en vindt plaats in ons eigen clubhuis. De opleiding bestaat uit een heel goede e-learning met opdrachten, video’s en afbeeldingen. Daarnaast 5 bijeenkomsten van 2,5 uur in het clubhuis, grofweg 30 minuten theorie en 1,5 uur praktijk (het uitvoeren van praktische opdrachten, vaak al van te voren door de cursist voorbereid). Hier vind je meer info van de Atletiekunie.   De data voor de opleidingen ABAT en ALT zijn: 28-10-2023 (ABAT/ALT gecombineerd) 11-11-2023 (ALT) 18-11-2023 (ABAT/ALT gecombineerd) 02-12-2023 (ABAT) 09-12-2023 (ALT) 16-12-2023 (ABAT) 13-01-2024 (ALT) De laatste bijeenkomst ABAT wordt later geprogrammeerd.   De bijeenkomsten zijn van 13.30u – 16.30u. Plaats: Pallas Plaza, en de atletiekbaan   Iedereen ontvangt een certificaat van de Atletiekunie mits je de bijeenkomsten bijwoont, voldoende participeert en de SKILLS eindtest met goed gevolg afrondt. De ervaring heeft geleerd dat de bijeenkomsten heel leerzaam en motiverend zijn, maar bovenal ook heel gezellig! Geef je nu op bij Jos Stuyt.

 • [] [ nieuws nieuws jeugd pupillen] Inschrijving pupillenkamp geopend

  24-26 november 2023 vindt er weer een Pupillenkamp plaats in Otterlo. Dit is een weekend waarin de pupillen vanaf geboortejaar 2016 mee mogen om te trainen, veel spellen te doen en veel plezier te beleven.

 • [] [ archief] Inschrijving Clubdag geopend

  Zondag 8 oktober 2023 is onze jaarlijkse Clubdag op een hopelijk gerenoveerde baan. We maken er een gezellige atletiekdag van met de hele dag gratis drinken voor iedereen en een gezonde snack. Er komt weer een grote tent voor het clubhuis van Pallas ’67 waar we overdag kunnen verzamelen en ’s avonds gaan eten. De Clubdag is bedoeld voor alle leden van Pallas. Ook ouders van pupillen en junioren zijn welkom en kunnen meedoen.

 • [] [ nieuws uitslagen volwassenen] Bevrijdingsvuur uit Eindhoven

  In  de nacht van 18 september op 19 september heeft een Pallasestafetteteam al rennend het Bevrijdingsvuur naar Wageningen gebracht.

 • [] [ nieuws uitslagen volwassenen] Pallas master vrouwen 10e in landelijke finale competitie

  Zondag 17 september vreesden we voor een herhaling van vorig jaar in Vught met de hele dag dramatisch veel regen, maar deze keer stopte het gelukkig tegen 11 uur met regenen en konden we de wedstrijd droog doen. We waren als 10e geplaatst en konden deze positie handhaven op de dag zelf. Geen nieuwe PR’s of clubrecords, maar dat was misschien ook teveel gevraagd met voorbereiding zonder eigen atletiekbaan. Na afloop nog gezellig met het jurylid Neeltje en supporter Jos uit eten om weer een mooi jaar af te sluiten.   Uitslagen

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen uitslagen jeugd] Uitslagen finale stedenwedstrijd

  Zaterdag 9 september was de finale van de stedenwedstrijd en na al dat geklaag over de kleine teams toch nog een lichtpuntje deze dag. Namelijk de jongens U14 (D2) en de U16 (C2) behaalden met hun team(pje) uiteindelijk de 2 en 1e plaats. Hierbij telden de resultaten van de vorige wedstrijden mee (behalve die in Nijmegen als het goed is). In het clubklassement werd Pallas 5e. Zeker niet slecht! De persoonlijke uitslagen zijn alvast hier te vinden.  

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen uitslagen jeugd] Goede resultaten op D-spelen

  10 september was het lekker warm in het Olympisch Stadion. Hier waren de D-spelen, de nationale kampioenschappen voor U14-junioren. Stella en Eryn deden beiden mee aan verspringen en de 60m. Met ver bereikten ze de 10e en 9e plaats. Eryn haalde de finale met de 60m en werd 6e. Mooie prestaties dus!   Uitslagen

 • [] [ nieuws palmarat] Deelnemers Jungfraumarathon 2023

  Veel Palleten reisden af naar Interlaken voor de dertigste Jungfraumarathon op 9 september 2023. Vanwege het jubileum was er dit jaar een halve marathon. Hierdoor konden lopers, die niet snel genoeg meer zijn voor de limieten van de hele marathon, ook genieten van het laatste mooie stuk tot aan het station van de Eigergletsjer. Het was de warmste Jungfraumarathon ooit, en daardoor zwaar, maar alle Palleten hebben de top gehaald. Iedereen heeft genoten van het wondermooie uitzicht en de bijzondere sfeer. Tijdens de komende trainingen zullen jullie ze nog vaak horen kletsen over deze zware, maar prachtige loop. Hierbij de uitslagen van de 30e Jungfrau marathon van 9 september. ½ marathon Marjon Bogers 4.01.46. uur ½ marathon Klaske Hoogstra 6.57.01 uur ½ marathon Marjan Verhaar 5.04.36. uur ½ marathon Moniek Vesseur 4.27.49. uur Marathon Bas v/d Heide 6.45.34 uur Bernadeta Meler 4.58.56 uur Katja Lange 6.42.53 uur Jose Koumans-van Diepen 7.04.11 uur Ali Kir 6.24.20 uur Moussa Kalloo 5.49.57 uur Carl Jansen 5.31.42 uur Ingrid Haas 6.21.18 uur Els Jacobi 6.17.54 uur Gretha Bouma 6.57.01 uur

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen jeugd] Uitslagen C-spelen

  Zaterdag 2 en zondag 3 september waren twee junioren van Pallas bij de C-spelen in Amsterdam, het onofficiële NK van de U16. Beide Palleten konden met een beetje geluk in een finale terecht komen. Helaas was het op zaterdag geen PR-weer. Elise was op deze dag druk met ver, hoog en 300mHrd. Bij ver sprong ze in de laatste sprong toch richting haar PR van 4,95m, maar het bleek helaas niet genoeg. Met 4,70m werd ze 19e. Net 15 cm te weinig voor een finaleplaats. Bij hoog sprong ze gelukkig niet de akelige 1,45m, maar 1 cm hoger. Hiermee werd ze 20ste. Op de horden liep ze 51,23 en werd ze 26ste. Detmar had ook net niet helemaal zijn dag, en haalde met speer ook geen nieuw PR dat er op zich wel inzit als de techniek een beetje meewerkt. Hij werd met 34,73m 20ste. Op zondagmiddag ging Detmar speciaal weer naar Amsterdam voor 2 minuten en een beetje doorrammen. Geen kans op een finale, want de snelste serie was in principe de finale. Detmar zat in de een-na-snelste serie. Gelukkig haalde Detmar nu wel een nieuw PR met 2:08,10. Hiermee werd hij 15e. Beide atleten waren dus zeker geschikt NK-materiaal, maar helaas zat er dit jaar niet meer in! Uitslagen        

 • [] [ nieuws] Update baanrenovatie

  Vanaf 21 augustus starten de werkzaamheden aan de baan. De toplaag wordt vervangen. Tijdens de werkzaamheden is het hele perceel van de atletiekbaan niet toegankelijk. Dit is nu een bouwterrein en dat je het niet betreedt, is belangrijk voor de verzekering en de werkzaamheden. De trainingen gaan in principe door. De trainers communiceren als er een afwijkende startlocatie is dan het clubhuis of het werfgebouw. De trainers informeren je ook als ze een training op de baan in Ede organiseren (bv in het weekend). Start: 21 augustus Beoogd einde: 18 september        

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen uitslagen jeugd uitslagen volwassenen] Overige uitslagen uit juli

  3e stedenwedstrijd U16/U14 in Ede Op 1 juli was de 3e stedenwedstrijd van de U16/U14 in Ede. De meisjes U16 werden 5e, de jongens U16 3e, de meisjes U15 3e, de jongens U15 10e, de meisjes U14 8e, de jongens U14 6e, en tot slot de meisjes U13 7e en de jongens 10e. Een paar opvallende persoonlijke uitslagen: Maria (U13) 2e in de meerkamp met ondermeer de 1000m in 3:46,24 (3e) en 4,08m op ver (1e); Detmar (U16) 2e in de meerkamp met ondermeer 4:44,33 op de 1500m (1e) en 37,37m op speer (1e); U16-mannenteam 3e op de 4x 100m in 53,55; Elise (U16) 3e op de meerkamp, met onder andere 4,85m op ver (1e); Marlijn (U15) 4e op de meerkamp, 3:59,15 op de 1000m (3e), 8,59m op kogel (1e); Stella (U14) was 3e op ver met 4,07m; Lars (U14) was 3e op de 1000m met 3:22,10 en 3e met discus (21,28m); Loek (U16) 3e op de 1000m in 4:53,24. Uitslag   Track Meeting Utrecht Op 7 juli was er een Track Meeting in Utrecht. Die hebben ervoor gekozen om via een ander programma dan atletiek.nu in te schrijven en de uitslagen te laten zien. Niet bevorderlijk voor het humeur van deelnemers en verslagenschrijvers. Maar goed, inschrijven was gelukt en Ilse (V40) liep de 200m in 30,62. Dat was weer flink sneller dan vorige jaren. Uitslag   Werpdriekamp Deventer Detmar deed nog net voor de vakantie aan een werpdriekamp mee. Helaas geen PR op speer, maar wel op de andere onderdelen en een 3e plaats in de einduitslag (discus 25,52m, speer 36,89m, kogel 8,75m). Uitslag   Kermismeerkamp 2023 Elise (U16) heeft op 8 en 9 juli meegedaan aan een zevenkamp in Best. Ze haalde 3641 punten waarmee ze 9e werd. Ze verbeterde hiermee haar meerkamprecord. Ze behaalde ook een pr op 80m horden (13,19) kogelstoten (8,34m), speerwerpen (20,40m), ver (4,95m). Uitslag   Trias Zomerwedstrijd Gijs (sen) liep op 21 juli de Trias zomerwedstrijd in Heiloo. Hij liet de teller na 100m stoppen op 12,64 en op na 200m op 25,50. Op de 200m haalde hij hiermee een PR. Uitslag   2e Wageningen Track Meeting De track meeting op 21 juli was een feestje voor de Pallasmasters. Iedereen die in Wageningen verder was moest waarschijnlijk meehelpen, omdat de rest op vakantie was. Er waren toch nog 267 deelnemers ingeschreven. Pieter (master) liep de 800m in 2,43,25. Ingrid vd M liep 16,94 op de 100m, daarmee werd ze 2e bij de masters. Ze liet daarna de 200m schieten. Caroline stootte de kogel 7,04m weg en overbrugde met de speer 17,79m.  Met dat laatste werd ze 2e bij de masters. Uitslag

 • [] [ nieuws] Gezamenlijke training 4 juli

  5 groepen vd dinsdagavond (trainers: Lydia, Ali, Ben en Marcel, Neeltje, Arie) leggen gezamenlijk een meerkamp af.            

 • [] [ nieuws uitslagen volwassenen] Uitslag NK Masters

  Ilse was dit jaar de enige deelnemer van Pallas bij de NK Masters in Harderwijk. Ze liep de 400m 35+. Er waren 2 series en een finale. Ze werd 5e in de series met een nieuw pr en clubrecord van 1.08,79. Deze tijd was ook onder de NK-limiet om een prijs te mogen ontvangen (1.09,00). Daar was Ilse al blij mee. Maar in de finale liep ze nog net een tandje harder. Daarmee werd ze 4e met de tijd 1.07,42. Dus weer een pr en clubrecord! Uitslagen

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen jeugd] Uitslag NKU18/U20

  Rens was de enige deelnemer van Pallas die zich had ingeschreven voor het NKU18/U20 in Bergen op Zoom. Vrijdag 23 juni rende hij verdienstelijk en bereikte hij de halve finale op de 200m. Hij werd 21ste in 21,83.

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen uitslagen jeugd uitslagen volwassenen] Clubuitslagen Track Meeting Wageningen 1

  Vrijdag 23 juni organiseerden Tartlétos en Pallas de eerste Track Meeting van dit jaar. En misschien blijft dit wel de enige in Wageningen dit jaar.  Het was in ieder geval, na de regenbuien de dag ervoor, weer prachtig weer. 6 Palleten deden mee. Enkele bijzonderheden: Peter werd eerste bij de masters met 35,22 op speer. Loek deed mee bij de U18 en rende 25,66 op de 200m. Hij werd bij die categorie eerste. Detmar liep met spierpijn van de training iets langzamer dan de zaterdag ervoor, 2.13,18 op de 800m, hij werd daarmee 2e bij de U18. Damiet werd 2e bij de masters op de 200m, ze was ook tevreden met haar 28,68. Gijs wierp de speer 37,02m, waarmee hij 3e bij de senioren was. Alle uitslagen van Palleten

 • [] [ nieuws nieuws jeugd] Uitslagen wedstrijden 17 juni

  Op 17 juni reisden de pupillen helemaal naar Deventer voor de 3e stedenwedstrijd. De junioren hadden hun 3e en laatste competitiewedstrijd in Wageningen. Het was nogal warm, maar toch veel PR’s. Mooie resultaten in Wageningen: Loek (MU16) werd eerste op de 100m in 12,59 en 2e op ver met 4,98; Detmar (MU16) werd 2e op de 800m met 2.08,85; Lars (MU14) werd 2e op discus met 20,83 en 3e op de 80m in 11,3; Tys (MU14) was 2e bij speer met 23,83 en 3e op de 1000m in 3.11,71; Elise (VU16) werd 2e op de 300mHrd na een verkeerde hordepassage bij de eerste horde en 3e met ver met 4,70m; Het estafetteteam U16 van de meisjes werd 2e in 42,80. En in Deventer: Vera (VU12) haalde 353 punten, onder andere door 25,5m op vortex, 4 meter polsver en 1,10 op hoog; Elias (MU9) haalde 372 punten, onder andere met 7s op de 40m en 85 cm op hurkhoog; Elke (VU10) haalde 322 punten, ondermeer met 14m slingeren en 80 cm op hurkhoog.   De teamuitslagen en de andere uitslagen staan hieronder: Uitslagen U8/U9/U10/U12 Deventer Uitslagen U14/U16 Wageningen

 • [] [ archief] Ouder-kindtrainingen

  12 en 14 juni zijn de ouder-kindtrainingen van de baantrainingen. De ouder-kindtraining van de bostraining is al geweest. Per kind mag 1 ouder mee naar de training.    

 • [] [ archief] Kom je helpen bij onze baanwedstrijden?

  Er zijn nog een paar baanwedstrijden dit jaar, waaronder vrijdag 23 juni de (mogelijk) enige track meeting in Wageningen dit jaar. Meld je aub aan om te helpen via deze googleforms. Als je het nog niet zeker weet voor de andere wedstrijden: vul dan misschien in en de WOC benadert je 2-3 weken voor de wedstrijd.  

 • [] [ nieuws nieuws jeugd uitslagen jeugd] Uitslagen U18/U20

  Op 11 juni 2023 was de 3e competitiewedstrijd van de U18/U20 in Helmond. Hier was de wedstrijd niet vervroegd en daarom zullen de deelnemers ongetwijfeld wel last hebben gehad van de hitte. De jongens hadden niet alle onderdelen bezet, maar wat ze deden, deden ze over het algemeen goed. Daan werd 3e op de 1500m. Verder eindigden ze veelal rond de 4 of 5e plaats. De meisjes zijn landelijk als 80ste geëindigd en de jongens als 98ste. Uitslagen                

 • [] [ uitslagen uitslagen volwassenen] Pallasmastersvrouwen naar de finale

  Op zondag 11 juni zijn de Pallasmastersvrouwen 3e geworden in de competitiepoule 32, een van de drie poules in Nederland. De landelijke organisatie had vanwege de verwachte hitte de wedstrijdstart een uur vervroegd, en met name de 3km en 5 km naar voren getrokken. Ingrid en Carl gingen dus rond 10 uur en half 11 van start. Gelukkig had de lokale organisatie ook water langs de baan gezet, want het was al heel warm. We hadden de tent op een mooi plekje in de schaduw gezet, het was dus tussen de onderdelen door goed te doen. Wel viel ’s middags de stroom uit in een deel van Enschede. Wij al visioenen dat we alle ijsjes gratis mochten opeten, maar zo ver kwam het nog niet, de vriezer bleef nog koud. Gelukkig kon de wedstrijd gewoon doorgaan, de ET werkte op de accu verder, en zo konden we ook op tijd weer in de koele auto. Hierna een paar bijzondere resultaten van deze dag. Janine had met haar 14,61 op de 100 het op een na hoogste puntenaantal (628pnt). Bij de 3 kg-kogel kreeg ze met 10,04m 679 punten (5e plaats met puntenaantal). Ilse kreeg met 1,35 op hoog 661 punten (4e plaats qua punten, 1e qua hoogte). Kadia raakte geblesseerd met verspringen, maar behaalde nog net een 4m. Hiermee kreeg ze 650 punten (4e plaats puntenaantal). Damiet werd met de 200m eerste op tijd (28,99), en werd daarmee 4e qua puntenaantal (545pnt). Kadia besloot toch mee te doen met de Zweedse estafette en Damiet, Ilse, Janine en Kadia werden in de zinderende hitte eerste met 2:44,84 (724pnt). Over het geheel werden de vrouwen 3e en als het goed is, 10e landelijk. Hiermee zouden ze naar de landelijke finale mogen! Bij de mannen waren er verbeteringen op de vorige keer, zoals dat Paul nu wel de 1,55 haalde met hoog, maar net de 1,60 niet. Op kogelslingeren was er een tweestrijd tussen Jos en Rik, die uiteindelijk net door Jos werd gewonnen. Carl werd op de 5km 5e op puntenaantal (599pnt) met een tijd van 21:03,32. De mannen werden uiteindelijk 11e.   Uitslagen