Ultrameerdaagse

Pallas '67 Ultrameerdaagse 2023

Ultrameerdaagse van start

De Pallas Ultrameerdaagse 2023 is op 3 mei van start gegaan. Van 3 tot en met 7 mei lopen circa 20 lopers, waaronder de Palleten Jan Breembroek, Amy Burdis, Moussa Kallo, Jos Stuyt, Mira Theunissen, Marcel Wilmink, 5 etappes van zo’n 50 à 60 km per dag vanuit de stad Groningen in verschillende richtingen, met één extra lange koninginnenrit van 65-70 km.

Het programma

Dag 1 – 51 km – Onlanden

Zuidwesten van Groningen liggen de onlanden en het leekstermeer gebied. moerasvogels en uitkijktoren. Lopend vanuit de binnenstad door het stadspark, langs bruilingeweer, een volkstuincomplex met permanente bewoning en mooie maar volgens sommige illegale bouw naar de onlanden 3.500 aaneengesloten voetbalvelden natuurgebied. Otter, zilverreiger, koekoek, baardmannetje en roerdomp. Rond het Leekstermeer via de buitenwijken van Roden, door Peize naar Eelde en weer terug naar stad. Net als de andere dagen gaan de routes veel door groene gebieden maar grotendeels op verharde paden.

Dag 2 – Zuidlaardermeer – 53 km

Langs het oude Winschoterdiep de stad uit, via de kropswolderbuitenpolder tot aan het Zuidlaardermeer. Daarna door het Roegwold, oude natuur gecombineerd met nieuwe natuur, via Engel- en middelbert terug naar het hostel.

Dag 3 – Noordpolderzijl – 66 km

Bij de Tour de France zou dit de koninginnenrit zijn. Echter hier geen bergen maar vlak en weids Gronings landschap. De route gaat wel recht omhoog naar het Noorden. Door Winsum en Warffum, de Waddenzee aantikken en weer omgekeerd langs Onderdendam en Bedum terug naar stad.

Dag 4 – Stad – 51 km

Rond de stad liggen mooie natuurgebieden, maar de stad heeft zelf ook genoeg te bieden. Groene stroken wisselen elkaar deze dag af met de levendigheid en architectuur van de stad en ommelanden.

Dag 5 – Zuiden – 51 km

Vanuit Groningen naar het zuiden langs het Hoornse meer, zomers de recreatieplas van de stad. Dan via de verschillende bossen die ten zuiden van de stad liggen voor de laatste keer terug naar Groningen.

 

Aanmeldinformatie

De Pallas '67 Ultra Meerdaagse is van 3 t/m 7 mei 2023 en vindt in 2023 plaats vanuit de stad Groningen. De te lopen dagafstand varieert van 50 tot 60 km met alleen op dag 3 een uitschieter van 67 km. Het wordt weer minstens even gezellig als de meerdaagse in mei 2022. Belangrijk is dat iedereen die meedoet en de 5 dagen uitloopt een winnaar is. De looptijden worden wel geregistreerd, maar er komt op het eind geen podium voor de snelste loper. Het organiserend comité bestaat uit Jos Stuyt, Moussa Kallo, Jan Breembroek, Lút van der Molen en Nico Swart.

Kosten

 • Kosten voor deelname 5 dagen, inclusief overnachting in hotel en ontbijt en avondeten: €500,-.
 • Kosten voor deelname 1 dag (zonder overnachting en logies): 35 euro voor de 1e dag, elke dag meer kost 15 euro extra.

Lopers ontvangen een T-shirt en medaille.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te lopen? Meld je dan aan met dit formulier. En stuur het op naar dit adres .

Inschrijven voor 1 of meerdere dagen, of voor de 5-daagse, kan nog tot 01-05-2023.

 

Nieuws

 • Nieuwe WAK

  Lees de nieuwe WAK digitaal! Je kunt hem hier vinden, in het WAK-archief. Wil je hem ook in je digitale brievenbus, mail dan de ledenadministratie, om je abonnement om te

 • Jij kunt ook assistent-trainer worden!

  In het najaar van 2023 en voorjaar van 2024 vindt bij ons in Wageningen weer de opleiding ABAT (assistent Baan Atletiek Trainer) en ALT (assistent Loop Trainer) weer plaats. Dit

 • Inschrijving pupillenkamp geopend

  24-26 november 2023 vindt er weer een Pupillenkamp plaats in Otterlo. Dit is een weekend waarin de pupillen vanaf geboortejaar 2016 mee mogen om te trainen, veel spellen te doen