Regels Coronavirus

Trainingsprotocollen

Actuele protocollen voor (proef)leden tijdens trainingen:

Uitleg laatste actualisatie

Tussen 15 december 2020 tot en met dinsdag 18 januari 2021 is Nederland weer in lockdown. Dit heeft gevolgen voor onze trainingen. Naast de algehele hygiënevoorschriften, zijn de volgende maatregelen zijn van kracht:
 • Buiten mogen kinderen tot 18 jaar in teamverband, zonder onderlinge afstandsbeperking, blijven trainen. Ze houden wel afstand van de trainer. Onderlinge wedstrijden op de club zijn toegestaan (geen publiek). De junioren- en pupillentrainingen vinden dus gewoon doorgang volgens het schema.
 • Buiten mogen maximaal twee personen samen zijn. De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus direct na het sporten moeten zij de trainingsgroep opbreken in groepjes van twee en 1,5 meter afstand houden.
 • Volwassenen vanaf achttien jaar mogen buiten maximaal met twee personen sporten, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit. En:
  • meerdere groepen van maximaal twee personen mogen tegelijk op 1 sportveld tegelijkertijd trainen; ​
  • de groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen;
  • groepsinstructie aan meerdere tweetallen in één keer mag niet;
  • om instructie te geven aan een tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 meter afstand van ieder tweetal wordt gehouden;
  • de afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn, zodat er geen sprake is van groepsvorming.
Voor Pallas ’67 betekent het dat in principe de Pallastrainingen voor volwassenen tot en met 19/1 afgelast blijven. Het protocol geeft echter wel mogelijkheden om trainingen te geven. Als een trainer een plan heeft om zijn of haar training te geven, waarbij volgens protocol gewerkt wordt, dan kan dat. Zo’n training wordt afgestemd met de trainerscoördinator.

Overige protocollen

Voor gebruik clubhuis:
 • De kantine, douches en kleedkamers zijn gesloten. Toiletgebruik is mogelijk. De kantine en kleedkamers mogen niet gebruikt worden voor het ophangen van jassen en tassen voorafgaande of tijdens de training. Dit om te voorkomen dat het in de nauwe hallen en ruimtes te druk wordt. Trainen in het krachthonk is niet toegestaan.
 • Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een (niet-)medisch mondkapje te dragen bij het betreden van de binnenruimtes van de sportaccommodatie, bijvoorbeeld het toilet.
Voor de trainers: