Pupillenkamp

Pupillenkamp 2023

24-26 november 2023 vindt er weer een Pupillenkamp plaats in Otterlo. Dit is een weekend waarin de pupillen vanaf geboortejaar 2016 en ouder mee mogen om te trainen, veel spellen te doen en veel plezier te beleven. Onderstaand staat een globale indeling van een kamp.

Vrijdag

We verzamelen vrijdag om ca. 18.15 uur voor de Bongerd, met een volle buik. We carpoolen vervolgens naar de accommodatie. Hiervoor hebben we enkele ouders nodig. Na het uitpakken gaan we een avondspel doen. We hopen dat er enkele carpoolouders nog hiervoor beschikbaar zijn om te helpen. Het is de bedoeling dat de ouders die niet ingedeeld zijn als carpoolchauffeur, in Wageningen afscheid nemen.

Zaterdag

Na het ontbijt en de corvee (kinderen dekken bij alle maaltijden de tafels, wassen af en vegen de vloer), gaan de atletiekkleren aan, want we gaan een bostraining doen. Dit is vergelijkbaar met de normale bos- of campustraining in Wageningen en geschikt voor alle leeftijden. Als we weer thuis zijn, is er, na de limonade, even vrije tijd tot aan de lunch. Misschien tijd om nog te oefenen voor de Bonte Avond? In de middag doen we een speurtocht met opdrachten in de omgeving. We eten dan een gezonde maaltijd die voor veel diëten geschikt is, bijvoorbeeld tortilla's of chili sin carne. Tussendoor nog een klein spel of wat. Op zaterdagavond is er vervolgens de Bonte Avond.

Zondag

Het is alweer bijna tijd om naar huis te gaan, maar eerst komt er nog een alternatieve meerkamp of een gelijksoortig spel.  Na een drinkpauze gaan we nog een kleiner renspel doen, zoals smokkelaartje. Na de lunch gaan we inpakken en vertrekken we rond 14 uur.

Hulp

Op het moment is er maar een kleine organisatie voor het pupillenkamp. Wil je meehelpen om een superweekend te organiseren, geef je dan op bij de jeugdcie.

Naast actief organiseren, is er behoefte aan een brede schil van mensen die kan helpen:

  • Zo hebben we daar de carpoolchauffeurs, die we op vrijdagavond vragen om nog even te helpen met uitpakken en met het avondspel (bijvoorbeeld geluiden maken bij het dierenspel, of een post bemannen). Op zondag kunnen ze zo mogelijk meehelpen bij het spel in de ochtend en in ieder geval bij het inpakken;
  • Enkele (junioren)trainers voor de grotere spelen op zaterdagochtend, zaterdagmiddag of zondagochtend, met daarbij enkele een nacht kunnen blijven logeren, zodat er voldoende mensen en auto's 's nachts zijn in geval van ziekte e.d.;
  • Een 'kok' die de boodschappenlijst kan samenstellen, extra brood kan halen op zaterdag, en die kan koken/delegeren wat er nog gedaan moet worden om de kinderen en de hulp gedurende de dag te voorzien van de broodnodige voedingsstoffen. Ook zijn er per maaltijd een paar ouders/trainers nodig die kunnen helpen bij het dekken van de tafels en het serveren en het toezien per tafel. De kok hoeft niet per se te blijven slapen, maar het mag natuurlijk wel.
  • Een paar mensen die op zaterdag zelf heen- en weer rijden (evt. met carpool) om overdag en bij het eten hand- en spandiensten te verlenen.

Geef je aub op als je mee wilt helpen in de organisatie, of meld je aan voor een van de onderdelen!