Wie of wat is Pallas ’67

Voor de Engelse versie:

Atletiekvereniging Pallas ’67

AV Pallas ’67, een van de twee atletiekverenigingen in Wageningen, telt meer dan vijfhonderd leden. Onze vereniging is op 1 april 1967 opgericht en is aangesloten bij de Atletiekunie. Wij staan open voor leden van ongeveer 6 jaar en ouder. Wij bieden zo breed mogelijk atletiek aan, van (duur)lopen tot alle technische nummers en conditietraining (bootcamp, HIIT). Daarmee hebben we zowel recreatief ingestelde sporters als meer wedstrijdgericht sporters in onze gelederen. Wij doen bijvoorbeeld ook met verschillende groepen mee aan de teamcompetitie's van de Atletiekunie, aan individuele baanwedstrijden, aan vele wegwedstrijden van trimloop tot marathon, en aan cross- en trailrunwedstrijden. Wij trainen op de kunststofbaan en in het bos. Sinds 1 april 2016 is ons zelfgebouwde clubhuis geopend.

Waarom heten we Pallas?

Pallas Athene is de naam van een godin uit de Griekse mythologie. Zij was een dochter van de oppergod Zeus en waakte over de stad Athene. Er werden ter ere van haar talrijke feesten georganiseerd.Het bekendste feest, de Panathenaeën, keerde jaarlijks terug en één keer in de 4 jaar werd het heel groots gevierd met spelen gedurende een week. Dit was het feest waarbij religieuze festiviteiten werden afgewisseld met wedstrijden zoals hardlopen en hoogspringen. Het begon midden in de nacht met een fakkelloop. De spelers moesten in estafettevorm naar het altaar van Athena op de Akropolis. Hier heeft Pallas ’67 haar naam aan te danken en hebben we heel veel jaren een speciale band met de fakkelloop op 4 mei gehad.

Sedert 2011 loopt een Pallas-team de Fakkelestafette Eindhoven-Wageningen in de nacht van 18 op 19 september. De route volgt de “Hells Highway”, dezelfde route die de geallieerden aflegden bij de bevrijding van het zuiden van Nederland tijdens Operatie Market Garden. Hierbij wrdt het vuur, dat door fietsers uit Eindhoven in Bayeux (Normandië) is opgehaald, naar Wageningen gebracht. Daarmee wordt het bevrijdingsvuur op het 5 Mei plein ververst

Waarom trainen bij Pallas?

Wij vinden dat je plezier moet beleven aan atletiek, aan de training. Wij houden van de sfeer op de trainingen op de baan en in het bos. In het clubhuis praten we na de training nog vaak na. Ook buiten de trainingen organiseren commissies of de trainingsgroepen vaak activiteiten. Ons uitgangspunt is dat als je eenmaal plezier beleeft aan de trainingen, de prestaties vanzelf volgen. Wij vinden het aanbieden van wedstrijden en lopen en het stimuleren van meedoen dan ook belangrijk. Daarbij gaat het om het plezier en het halen van je eigen doelen, niet om het winnen.

Kennismaking

Denk je erover om lid te worden, dan kun je ter kennismaking 4 keer vrijblijvend meetrainen. Zoek bij onder trainingen en trainingsgroepen welke groep het beste bij je wensen en ambities aansluit. Hier staat ook meer over tijden, locaties en de veiligheidsregels. Stuur vervolgens een mailtje naar de trainer, zodat deze je kan waarschuwen bij een eventuele afwijkende startlocatie of iets dergelijks. Heb je besloten om lid te worden, meld je dan online aan via het aanmeldformulier of print het formulier eventueel uit en stuur het op naar de ledenadministratie: Pallas '67 p.a. Boeslaan 39, 6703 EN Wageningen.

Lidmaatschap en contributie

Het relatief lage contributiebedrag is afhankelijk van de leeftijdscategorie en de vorm van het lidmaatschap. Hieronder is de indeling aangegeven voor de leeftijdscategorieën (per geboortejaar) die de Atletiekunie gehanteert. Een (jeugd)lid gaat per 1 november van het jaar, bij de start van het indoorseizoen, door naar de nieuwe categorie. Jeugdleden hebben standaard een wedstrijdlicentie, vanaf het jaar dat je 20 wordt kun je hiervoor kiezen (senior of recreant). Je start in de mastersklasse (met wedstrijdlicentie) op je verjaardag dat je 35 wordt, en vervolgens stijg je elke 5 jaar op je verjaardag een categorie.

 • Pupillen mini: tot en met het jaar dat je 7 wordt
 • Pupillen C: jaar dat je 8 wordt
 • Pupillen B: jaar dat je 9 wordt
 • Pupillen A: jaren dat je 10 (eerstejaars) en 11 (tweedejaars) wordt
 • Junioren D: jaren dat je 12 (eerstejaars) en 13 (tweedejaars) wordt
 • Junioren C: jaren dat je 14 (eerstejaars) en 15 (tweedejaars) wordt
 • Junioren B: jaren dat je 16 (eerstejaars) en 17 (tweedejaars) wordt
 • Junioren A: jaren dat je 18 (eerstejaars) en 19 (tweedejaars) wordt
 • Senioren: jaar dat je 20 wordt tot je verjaardag dat je 35 wordt, met wedstrijdlicentie
 • Masters: 35 jaar en ouder, met wedstrijdlicentie
 • Recreanten: jaar dat je 20 wordt en ouder, zonder wedstrijdlicentie

Een wedstrijdlicentie is nodig om aan officiële wedstrijden van de Atletiekunie mee te doen.  Hier vind je meer informatie over de voordelen van een wedstrijdlicentie bij de Atletiekunie.

De contributie over het jaar 2018

Categorie, optie Contributie (€ per jaar)
Pupillen en junioren  105,00
ASS-groep  &nbsp 120,00
Senioren, masters en recreanten   120,00
Bosleden    55,00
Donateurs €   25,00
Wedstrijdlicentie voor volwassenen (optioneel)    23,00

Nieuwe leden betalen éénmalig € 7,50 aan inschrijfkosten (aan de Atletiekunie). Bosleden maken geen gebruik van de atletiekbaan van de Bongerd en betalen daarom een lagere contributie. Vrijwilligers, die geen gebruik maken van trainingsfaciliteiten, betalen geen contributie. Bij aanmelding betaal je alleen voor de maanden die nog te gaan zijn in het jaar. Dus als je in november lid wordt, dan betaal je alleen voor november en december. Per 1 januari van het daarop volgende jaar wordt een volledige jaarcontributie betaald. Gezinnen met meer dan 2 leden krijgen korting. Dit zogenaamde familielidmaatschap is geldig als meer dan 2 personen op hetzelfde adres woonachtig zijn. Vanaf het 3e gezinslid wordt € 10,- p.p. terugbetaald in januari van het contributiejaar, nadat alle contributiebedragen van die familie zijn ontvangen. Voor bosleden geldt een korting van € 5,- p.p.

De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat ook inwoners met een laag inkomen kunnen sporten en uitgaan. Daarom is er het “Ik doe mee’-fonds. U kunt met het "Ik doe mee"- fonds per volwassene tot € 150,- per jaar vergoed krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en per kind zelfs tot € 250,- per jaar. U kunt zich aanmelden voor het "Ik doe mee"- fonds.

Opzegging van het lidmaatschap van het komende verenigingsjaar dient te gebeuren voor 1 december van het lopende jaar, bij de ledenadministratie. Wij geven geen contributie terug bij opzegging.

Overige informatie

Voor alle leeftijden is er clubkleding beschikbaar. Zes keer per jaar wordt samen met de studentenatletiekvereniging Tartlétos de Wageningse Atletiek Krant (WAK) uitgebracht. De website van Pallas ’67 wordt frequent voorzien van nieuwe informatie over de organisatie, activiteiten en nieuwtjes. Kijk bijvoorbeeld in de Agenda. Ook is er een speciale pagina voor het clubhuis. Ook uitslagen van wedstrijden, zowel door Pallas ’67 georganiseerd als door andere verenigingen, komen op deze website te staan en zijn door iedereen te raadplegen. Onder het kopje 'diversen' zijn onder andere de looproutes te vinden die in het kader van Wageningen 750 zijn uitgezet.

De vereniging heeft ook een beleidsplan. Kijk via de 'log in' op Mijn Pallas (alleen voor leden) hier wat het bestuur voor plannen heeft voor de komende jaren.

Privacyverklaring  Pallas '67

Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. De AVG heeft een aantal doelen: transparantie, doelbeperking, gegevensbeperking, juistheid, bewaarbeperking, verantwoording, integriteit en vertrouwelijkheid. In deze privacyverklaring is te vinden hoe Pallas '67 hier mee omgaat.

About Pallas'67

top

Pallas’67, the track and field club for Wageningen and surroundings, is free for admission for everybody that wants to practice track and field. Whether you’re a junior, senior or master, man or woman, recreational or competition minded, runner or more feeling towards throwing or jumping. Pallas’67 was founded on April 1, 1967 and is a member of the Atletiekunie. . Most practices start at the track of the University Sport centre ‘De Bongerd’, Bornsesteeg 2, 6708 PE in Wageningen, which has a tartan track. Besides practices Pallas’67 also organizes runs, the 'torch-run' on May 4 and youth competitions. Seven times a year the Wageningen track and field news is discussed in the WAK, a news bulletin written together with the university’s track and field club Tartlétos. And besides that there are several other social activities (announced in Dutch in Agenda). Although most of this website is in Dutch we welcome members who do not speak Dutch (yet). You should be able to speak and understand some English to be able to understand the coaches.

Want to join us?

Whoever is not a member yet, but wants to participate: potential members can join 4 training sessions for free. Please contact one of the trainers (see page trainers) for more information, since the schedules adults and childeren. are only available in Dutch yet. Below a short description of the available groups, including the year(s) of birth for each group. Pupils: running and technical disciplines.

 • Pupils mini; children of 6 and 7 yr.
 • Pupils C; children of 8 yr.
 • Pupils B; children of 9 yr.
 • Pupils A; children of 10 and 11 yr.

Juniors: running and technical disciplines.

 • Juniors D; teenagers of 12 and 13 yr.
 • Juniors C; teenagers of 14 and 15 yr.
 • Juniors B; teenagers of 16 and 17 yr.
 • Juniors A; teenagers of 18 and 19 yr.

Adult groups: running on trails, roads and track and technical disciplines.

 • Basis group
 • Middle group
 • Competition < 15 km
 • Long distance group
 • Technical disciplines
 • Forest running group (Wednesday & Sunday)

(more elaborate descriptions will be published soon) To become a member of Pallas '67, fill out this form on-line or print it and send it to the membership administration: Pallas '67 p.a. Boeslaan 39, 6703 EN Wageningen.

Membership for 2018 (incl. KNAU-membership)

Yearly contribution 2018

Categorie, optie Contribution (€ per jaar)
Pupils and juniors 105,00
ASS-group &nbsp 120,00
Seniors, masters en recreational members 120,00
Forest group members 55,00
Donators 25,00
Competition licence for adults (optional) 23,00

For pupils and juniors a competition licence is obligatory, therefore it is included in the membership fee. Adults can chose between a recreational KNAU contribution or a competition licence. Every new member pays 7.50 Euro KNAU registration costs.