Over Pallas ’67

Voor de Engelse versie:

Atletiekvereniging Pallas ’67


AV Pallas ’67 is een van de twee atletiekverenigingen in Wageningen en telt vijfhonderd leden. Onze vereniging is op 1 april 1967 opgericht en aangesloten bij de Atletiekunie. Wij staan open voor leden van ongeveer 5 jaar en ouder. Wij bieden zo breed mogelijk atletiek aan, van (duur)lopen tot alle technische nummers en conditietraining (bootcamp, HIIT). Daarmee hebben we zowel recreatief ingestelde sporters als meer wedstrijdgerichte sporters in onze gelederen. Ook doen wij bijvoorbeeld met verschillende groepen mee aan de teamcompetitie's van de Atletiekunie, aan individuele baanwedstrijden, aan vele wegwedstrijden van trimloop tot marathon, en aan cross- en trailwedstrijden. Wij trainen op de kunststofbaan en in het bos. Sinds 1 april 2016 is ons zelfgebouwde clubhuis geopend.

 

Waarom heten we Pallas?

Pallas Athene is de naam van een godin uit de Griekse mythologie. Zij was een dochter van de oppergod Zeus en waakte over de stad Athene. De Atheners vierden ter ere van haar talrijke feesten. Het bekendste feest, de Panathenaeën, keerde jaarlijks terug. Eén keer in de 4 jaar werd het heel groots gevierd met een week lang Spelen. Dit was een feest waarbij religieuze festiviteiten werden afgewisseld met wedstrijden, zoals met hardlopen en hoogspringen. Het feest begon midden in de nacht met een fakkelloop. Aan deze godin en haar band met het Bevrijdingsvuur middels een fakkelloop, heeft Pallas ’67 haar naam aan te danken.

Pallas heeft veel historie met fakkellopen. Zo hadden we jaren lang een speciale band met de fakkelloop op 4 mei. Sinds het Bevrijdingsvuur het hele jaar brandt, is onze inbreng voor de Nationale Bevrijdingsvuurestafette op 4 mei niet meer nodig. Maar sinds 2011 loopt een Pallasteam de Fakkelestafette Eindhoven-Wageningen in de nacht van 18 op 19 september. De route volgt de “Hells Highway”, dezelfde route die de geallieerden aflegden bij de bevrijding van het zuiden van Nederland tijdens Operatie Market Garden. Hierbij wordt het vuur, dat door fietsers uit Eindhoven in Bayeux (Normandië) is opgehaald, in estafettevorm naar Wageningen gebracht. Daarmee wordt het Bevrijdingsvuur op het 5 Mei plein ververst.

Waarom trainen bij Pallas?

Wij vinden dat je plezier moet beleven aan atletiek, aan de training. Wij houden van de sfeer op de trainingen op de baan en in het bos. In het clubhuis praten we na de training nog vaak na. Ook buiten de trainingen organiseren commissies of de trainingsgroepen vaak activiteiten. Ons uitgangspunt is dat als je eenmaal plezier beleeft aan de trainingen, de prestaties vanzelf volgen. Wij vinden het aanbieden van wedstrijden en lopen en het stimuleren van meedoen dan ook belangrijk. Daarbij gaat het om het plezier en het halen van je eigen doelen, niet om het winnen.

Kennismaking

Denk je erover om lid te worden, dan kun je ter kennismaking 4 keer vrijblijvend meetrainen. Zoek bij onder trainingen welke groep het beste bij je wensen en ambities aansluit. Hier staat ook meer over tijden, locaties en de veiligheidsregels. Stuur vervolgens een mailtje naar de trainer (via het algemene adres), zodat deze je kan waarschuwen bij een eventuele afwijkende startlocatie of iets dergelijks. Heb je besloten om lid te worden, meld je dan online aan via het formulier op deze website.

Categorieën

Het relatief lage contributiebedrag is afhankelijk van de leeftijdscategorie en de vorm van het lidmaatschap. Hieronder is de indeling aangegeven voor de leeftijdscategorieën (per geboortejaar) die de Atletiekunie gehanteert. Een (jeugd)lid gaat per 1 november van het jaar, bij de start van het indoorseizoen, door naar de nieuwe categorie. Jeugdleden hebben standaard een wedstrijdlicentie, vanaf het jaar dat je 20 wordt kun je hiervoor kiezen (senior of recreant). Je start in de mastersklasse (met wedstrijdlicentie) op je verjaardag dat je 35 wordt, en vervolgens stijg je elke 5 jaar op je verjaardag een categorie.

 • Pupillen mini: tot en met het jaar dat je 7 wordt
 • Pupillen C: jaar dat je 8 wordt
 • Pupillen B: jaar dat je 9 wordt
 • Pupillen A: jaren dat je 10 (eerstejaars) en 11 (tweedejaars) wordt
 • Junioren D: jaren dat je 12 (eerstejaars) en 13 (tweedejaars) wordt
 • Junioren C: jaren dat je 14 (eerstejaars) en 15 (tweedejaars) wordt
 • Junioren B: jaren dat je 16 (eerstejaars) en 17 (tweedejaars) wordt
 • Junioren A: jaren dat je 18 (eerstejaars) en 19 (tweedejaars) wordt
 • Senioren: jaar dat je 20 wordt tot je verjaardag dat je 35 wordt, met wedstrijdlicentie
 • Masters: 35 jaar en ouder, met wedstrijdlicentie
 • Recreanten: jaar dat je 20 wordt en ouder, zonder wedstrijdlicentie

Een wedstrijdlicentie is nodig om aan officiële wedstrijden van de Atletiekunie mee te doen. Meer informatie over de wedstrijdlicentie is te vinden op de website van de Atletiekunie.

Overzicht contributies 2019

De jaarlijkse financiële contributie hangt af van de leeftijdscategorie en het soort lidmaatschap van de vereniging. De contributie geldt voor een kalenderjaar.

Bij aanmelding betaal je in het eerste jaar alleen voor de resterende maanden van het kalenderjaar. Dus als je in november lid wordt, dan betaal je alleen voor november en december.

Mocht je je lidmaatschap op willen zeggen, dan moet je dit doen vòòr 1 december van het lopende jaar door contact op te nemen met de ledenadministratie   <ledenadministratie(at)pallas67.nl>.

Hieronder een overzicht van de betreffende bedragen:

gewoon lidmaatschap
pupil € 105
junior € 105
senior/master € 120
wedstrijdlicentie senior/master *) €   23,55
andere lidmaatschappen
ASS-lid € 120
bos-lid €   55
donateur €   25 (minimum)
éénmalige inschrijfkosten €    7,50

*) Wedstrijdlicentie: een licentie van de Atletiekunie die je het recht geeft om deel te nemen aan officiële Atletiekuniewedstrijden (alleen van toepassing op senioren en masters).
Vrijwilligers maken geen gebruik van trainingsfaciliteiten, zij betalen geen contributie.

Nieuwe leden betalen éénmalig € 7,50 aan inschrijfkosten (aan de Atletiekunie). Bosleden maken geen gebruik van de atletiekbaan van de Bongerd en betalen daarom een lagere contributie. Vrijwilligers, die geen gebruik maken van trainingsfaciliteiten, betalen geen contributie. Bij aanmelding betaal je alleen voor de maanden die nog te gaan zijn in het jaar. Dus als je in november lid wordt, dan betaal je alleen voor november en december. Per 1 januari van het daarop volgende jaar wordt een volledige jaarcontributie betaald. Gezinnen met meer dan 2 leden krijgen korting. Dit zogenaamde familielidmaatschap is geldig als meer dan 2 personen op hetzelfde adres woonachtig zijn. Vanaf het 3e gezinslid wordt € 10,- p.p. terugbetaald in januari van het contributiejaar, nadat alle contributiebedragen van die familie zijn ontvangen. Voor bosleden geldt een korting van € 5,- p.p.

De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat ook inwoners met een laag inkomen kunnen sporten en uitgaan. Daarom is er het “Ik doe mee’-fonds. U kunt met het "Ik doe mee"- fonds per volwassene tot € 150,- per jaar vergoed krijgen voor het gebruik van diverse voorzieningen en per kind zelfs tot € 250,- per jaar. U kunt zich aanmelden voor het "Ik doe mee"- fonds.

Opzegging van het lidmaatschap van het komende verenigingsjaar dient te gebeuren vòòr 1 december van het lopende jaar, bij de   <ledenadministratie(at)pallas67.nl>. Er volgt geen (gedeeltelijke) restitutie van contributie na opzegging.

Overige informatie

Voor alle leeftijden is er clubkleding beschikbaar. Zes keer per jaar brengen we samen met de studentenatletiekvereniging Tartlétos de Wageningse Atletiek Krant (WAK) uit. De website van Pallas ’67 voorzien we regelmatig van nieuwe informatie over de organisatie, activiteiten en nieuwtjes. Kijk hier dan ook regelmatig. Wij hebben ook een beleidsplan en informatiebrochures voor nieuwe leden. Kijk onder het tabje vereniging/documenten voor de documenten.

Privacyverklaring  Pallas '67

Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. De AVG heeft een aantal doelen: transparantie, doelbeperking, gegevensbeperking, juistheid, bewaarbeperking, verantwoording, integriteit en vertrouwelijkheid. In deze privacyverklaring is te vinden hoe Pallas '67 hier mee omgaat.

About Pallas'67

Pallas ’67, the track and field club for Wageningen and surroundings, is free for admission for everybody that wants to practice track and field. Whether you’re a junior, senior or master, man or woman, recreational or competition minded, runner or more feeling towards throwing or jumping. This website is mostly in Dutch, but feel free to join us at our training sessions.

Pallas ’67 was founded on April 1, 1967 and has a Atletiekunie membership. Most practices start at the tartan track of the University Sport centre ‘De Bongerd’, Bornsesteeg 2, 6708 PE in Wageningen. Besides practices Pallas ’67 also organizes events at the track and in the forest. Six times a year the Wageningen track and field news is discussed in the WAK, a news bulletin written together with the university’s track and field club Tartlétos. This website features most news and announcements (in Dutch however).

Want to join us?

Potential members can try out four training sessions for free. Please contact info(at)pallas67.nl for more information, since the schedule is only available in Dutch. Below a short description of the available groups, including the year(s) of birth for each group. Pupils: all track and field disciplines (Athletics Champs style).

 • Pupils mini; children of 5, 6 and 7 yr old.
 • Pupils C; children of 8 yr old.
 • Pupils B; children of 9 yr old.
 • Pupils A; children of 10 and 11 yr old.

Juniors: all track and field disciplines.

 • Juniors D; teenagers of 12 and 13 yr old.
 • Juniors C; teenagers of 14 and 15 yr old.
 • Juniors B; teenagers of 16 and 17 yr old.
 • Juniors A; teenagers of 18 and 19 yr old.

Adult groups: running on trails, roads and track, bootcamp and technical disciplines.

 • Base group: beginners and restarting athletes
 • Middle group: recreational runners
 • Competition group < 15 km
 • Long distance competition group
 • Technical disciplines and sprint
 • Trail running group (Wednesday, Saturday & Sunday): recreational runners
 • Bootcamp and HIIT: working on fitness using all the possibilities and materials the club has to offer

To become a member of Pallas '67, fill out this form on-line.

Membership for 2019 (incl. Atletiekunie membership)

Yearly membership fees 2019

Categorie, optie Membership fees (€)
Pupils and juniors 105,00
ASS-group 120,00
Seniors, masters en recreational members 120,00
Trail running group members (bosgroep) 55,00
Donators 25,00
Competition licence for adults (optional) 23,55

For pupils and juniors a competition licence is obligatory, therefore it is included in the membership fee. Adults can choose between a recreational Atletiekunie contribution or a competition licence. Every new member pays 7.50 euro Atletiekunie registration costs.