Clubdag

Clubdag

  • Algemeen
  • Programma
  • Marathon
  • Hindernisloop
  • Inschrijven

Algemeen

Zondag 8 oktober 2023 is onze jaarlijkse Clubdag. De hele dag lekker aan atletiek doen en natuurlijk een borrel met eten na afloop. De Clubdag is bedoeld voor alle leden van Pallas en Tartlétos. Ook ouders van pupillen en junioren zijn welkom en kunnen meedoen. Let op: deze pagina wordt in september 2023 geactualiseerd.

Programma

Op en bij de baan zullen allerlei activiteiten zijn, zoals een breed palet aan atletieknummers en een hindernisloop. Daarnaast is er de Clubdag halve marathon (single of duo) of de Clubdagmarathon (single). Na het actieve gedeelte is er voor iedereen een drankje en vervolgens kun je aansluiten bij het eten.

De familie-estafette is voor ouders, kinderen en andere bijzondere teams waarvan 2 (van de 4) leden 11 jaar of jonger. Aanmelden kan op de dag zelf.

De opzet van het programma is:

Junioren en senioren/masters / algemeen Pupillen
10:15 uur Wedstrijdsecretariaat open voor afhalen nummers
11:00 uur Start atletiekonderdelen op de baan met o.a. sprint-, werp- en springnummers
12:00 uur Start hele marathon (single)
12:50 uur Aanwezig zijn voor Athletics Champs (startnummers, teamindeling)
13:00 uur Ploegleiders/juryvergadering
13:10 uur Warming-up Athletics Champs
13:25 uur Startschot Athletics Champs estafette
14:00 uur Start halve marathon (single of duo)
15:00 uur Hindernisloop
16:00 uur Einde Athletics Champs
16:10 uur 4x100m estafette en einde baanwedstrijd
16:30 uur Familie-estafette (40m-40m-60m-60m) Familie-estafette (40m-40m-60m-60m)
circa 16:30 uur Finish halve en hele marathon
17:00 – 17:30 uur Drankje Drankje
17:30 - 19:30 uur Maaltijd Maaltijd
20:00 uur Afsluiting Afsluiting

Extra informatie over de halve en hele marathon

Tijdens de clubdag op 8 oktober wordt weer een halve en hele marathon georganiseerd. De hele marathon zal starten om 12:00 uur op de baan bij ons clubhuis. De halve marathon start om 14:00 uur. Idee is dat iedereen zo rond 16.30 uur zal finishen op de baan. De halve en de hele kun je ook lopen als duo: dus één fietst en de ander loopt en je wisselt waar je wilt. Een klein deel van de route (bij het Renkums beekdal) is niet toegankelijk voor de fietser, daar ontvang je voor de loop nog informatie over.

Het parcours is vanaf de start naar de Leeuwenborch, dan Nobelweg en via de Dolderstraat richting de Zoom. Dan naar de bossen De Dorschkamp en vervolgens het ONO bos, Hartenseweg oversteken en dan naar de Molenbeek, en die volgen tot aan Camping Quadenoord. Hier eerste drinkpost. Dan richting spoorlijn, en daar fietspad of zandweg volgen richting Ede. Dan de Mosweg omhoog en vervolgens door de Bennekomse bossen, en tussen Bennekom en Wageningen Hoog door, naar de Campus. De halve marathonners gaan dan naar de finish. De marathonlopers lopen verder. Zij pakken de mooiste plekken van het Binnenveld en lopen naar Achterberg. Van daar uit naar de Grebbeberg, achter de dierentuin langs, langs Zideris, en dan via het fietspad langs de Grift weer terug naar baan.

Het parcours is niet ‘bewegwijzerd’. De bedoeling is dat je, als je een GPS-horloge hebt, de GPS-route in jouw horloge zet zodat je kan navigeren. Er zullen drinkposten zijn bij pakweg 8, 20, 28 en 36 km.  Heb je geen GPS-horloge, geen probleem, er zullen groepjes lopers zijn van ongeveer gelijke snelheid waarbij in elk geval één loper navigeert. Als je loopt in duo, kan de fietser of jezelf navigeren, of je volgt een andere duo.

Het gaat er om dat je geniet onderweg.  Dus lopen in een tempo waarbij je echt geniet, praat met elkaar, dingen ziet onderweg. Heb je toch plannen om met een paar anderen of evt alleen in een flink tempo te lopen, ook prima. Als je alleen gaat lopen, zorg er dan wel voor dat je een GPS-horloge hebt en kan navigeren.

Iedereen van Tartlétos of Pallas kan  meedoen. Ook ouders van junioren of pupillen.

De route voor de halve marathon:  https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3020371

De route voor de marathon: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3020378

Extra informatie hindernisloop

Dit vindt grotendeels plaats op de Survivalbaan op de Bongerd en is bedoeld voor junioren (dus geboortejaar 2011 en ouder) en volwassenen. Het is ongeveer 15 minuten lopen, klimmen en klauteren.

Inschrijving

De inschrijving is voor de Athletics Champs geopend tot en met maandag 26 september, voor het overige tot en met woensdag 28 september. Inschrijving voor de sportieve onderdelen is gratis. Alleen vragen we een bijdrage voor de maaltijd.

Meehelpen

Wil je meehelpen op de clubdag (hulp hebben wij hard nodig!!), laat dat dan weten via dit formulier. Hier kunnen ouders van pupillen zich ook opgeven als begeleider van een team. Zonder hulp kunnen we dit niet organiseren en je krijgt hiervoor dan ook veel dankbaarheid.

Sportief

Als je mee wil doen met één of enkele atletieknummers, schrijf je dan in via de volgende links:

  • Athletics Champs (pupillen, geboortejaren 2011-2016) Uiterste inschrijfdatum 26 september
  • Baanatletiek junioren, senioren en masters                     Uiterste inschrijfdatum 28 september
  • Hele/halve/duo halve marathon en hindernisloop        Uiterste inschrijfdatum 28 september

Inschrijven voor de familie-estafette kan op de dag zelf in het clubhuis.

Maaltijd

Vanaf 17:00 uur is er een drankje voor iedereen gevolgd door een maaltijd. Het eten, dat vegetarisch is, wordt verzorgd door de Patio. De prijs van het eten (incl. drinken) is €15,00 voor iedereen van 12 jaar en ouder en € 7,50 voor kinderen tot en met 11 jaar oud. Je kunt je familie meenemen, het is voor pupillen tot en met masters, iedereen is welkom.

Als je hier aan mee wilt doen, schrijf je dan in op dit formulier. Uiterste inschrijfdatum 25 september.