Clubdag

Clubdag

Deze pagina wordt nog geactualiseerd. In 2022 is er een speciale clubdag, omdat de club in 2022 namelijk 55 jaar oud wordt!

 

 • Algemeen
 • Programma
 • Marathon
 • Obstacle Run
 • Inschrijven

Algemeen

Zondag 3 oktober wordt een feestdag, de Clubdag. Wij willen graag vieren dat de afgelopen periode waar het niet mogelijk was bijeen te komen of in beperkte mate met elkaar wedstrijdjes doen afgesloten kan worden. Op 3 oktober willen wij weer lekker atletieken met elkaar op de baan en daar buiten, wij hebben nu voor het eerst een halve en een hele marathon!

De Clubdag is bedoeld voor leden van Pallas: pupillen, junioren, volwassenen, ouders van pupillen/ junioren, Tartleten, en leden van Arena die op onze baan trainen. We zien deze dag graag als een gelegenheid om (opnieuw) met elkaar kennis te maken en de gezelligheid terug te vinden. Op die dag zullen er op de baan allerlei activiteiten zijn, zoals een breed palet aan atletieknummers en een mini obstacle run. Na het actieve gedeelte zal er een drankje zijn en vervolgens een maaltijd. Daarnaast willen we ook graag andere activiteiten houden om het voor de niet-atleten een aantrekkelijke dag te laten zijn.

Atleten en ouders die graag willen lopen, kunnen meedoen aan de Pallas halve marathon (single of in duo) of de Pallasmarathon. Deze marathon of halve marathon zal gelopen worden in groepjes met lopers van ongeveer gelijk niveau en onder leiding van één of twee lopers die navigeren. De halve marathon kan je ook in duo lopen, dat is dat jij loopt en een partner meefietst en dat je wisselt waar je maar wilt. Start en finish is natuurlijk op de baan, en het schema is dat de finishers zo tegen het einde van het activiteitenprogramma op de baan zullen binnenkomen voor een geweldige ontvangst.

Vind je behalve sport ook taarten bakken leuk? Neem dan je favoriete baksel(s) mee. Tijdens het taartenbuffet worden de taarten gepresenteerd en geproefd. Niet alles is een wedstrijd dus we maken er geen competitie van, maar het is natuurlijk wel zo dat een taart veel indruk maakt op je trainingsmaatjes.

Programma

De voorlopige opzet van het programma is:

 • 10:15 wedstrijdsecretariaat open voor afhalen nummers
 • 11:00 uur start atletiekonderdelen op de baan met o.a. sprint-, werp- en springnummers
 • ± 11:30 uur Start hele marathon
 • 12:20 Aanwezig zijn pupillen voor Athletics Champs
 • 12:45 Warming-up Athletics Champs
 • 13:30 Start Athletics Champs met pendelestafette
 • ± 13:30 uur Start halve marathon
 • ± 13:45 uur Start duo halve marathon
 • ± 15:00 uur Obstacle run/ taartenbuffet
 • ± 16:00 uur finish halve en hele marathon
 • ± 16:30 uur de familie-estafette voor ouders, kinderen en andere bijzondere teams waarvan 2 (van de 4) leden de leeftijd van 12 jaar nog niet bereikt hebben. Aanmelden kan op de dag zelf.
 • ± 17:00 – 17:30 drankje
 • ± 17:30 - 19:30 maaltijd
 • 20:00 uur afsluiting

Zie ook hier op atletiek.nu:

Clubdag AC pupillen
Clubdag jun/sen/mas

Extra informatie over de halve en hele marathon

De hele marathon zal starten zo rond 11:30 uur op de baan bij ons clubhuis (de 3 of 5 km start op de baan). De halve marathon (single en duo) zal starten tussen 13:30 en 14:00 uur. Idee is dat iedereen zo rond vieren zal gaan finishen op de baan. De finish is ook op de lijn waar de start is.

Het parcours is vanaf de start naar de Leeuwenborch, dan Nobelweg en via de Dolderstraat richting de Zoom. Dan naar de bossen De Dorschkamp en vervolgens het ONO bos, Hartenseweg oversteken en dan naar de Molenbeek, en die volgen tot aan Camping Quadenoord. Hier eerste drinkpost. Dan richting spoorlijn, en daar fietspad of zandweg volgen richting Ede. Dan de Mosweg omhoog en vervolgens door de Bennekomse bossen, en tussen Bennekom en Wageningen Hoog door, naar de Campus. De halve marathonners gaan dan naar de finish. De marathonlopers lopen verder. Zij pakken de mooiste plekken van het Binnenveld en lopen naar Achterberg. Van daar uit naar de Grebbeberg, achter de dierentuin langs, langs Zideris, en dan via het fietspad langs de Grift weer terug naar baan.

Het parcours is niet ‘bewegwijzerd’. De bedoeling is dat je, als je een GPS horloge hebt, de GPS route in jouw horloge zet zodat je kan navigeren. Er zullen drinkposten zijn bij pakweg 8, 20, 28 en 36 km. Heb je geen GPS horloge, geen probleem, er zullen groepjes lopers zijn van ongeveer gelijke snelheid waarbij in elk geval één loper navigeert. Als je loopt in duo, kan de fietser of jezelf navigeren, of je volgt een andere duo.

Het gaat er om dat je geniet onderweg. Dus lopen in een tempo waarbij je echt geniet, praat met elkaar, dingen ziet onderweg. Heb je toch plannen om met een paar anderen of evt alleen in een flink tempo te lopen, ook prima. Als je alleen gaat lopen, zorg er dan wel voor dat je een GPS horloge hebt en kan navigeren.

Iedereen van Tartlétos of Pallas kan meedoen. Ook ouders van junioren of pupillen.

Op afstandmeten.nl staat de voorlopige route voor de halve marathon en de hele marathon.

Extra informatie Mini Obstacle Run

Dit vindt grotendeels plaats op de Survivalbaan op de Bongerd en is bedoeld voor junioren (dus geboortejaar 2009 en ouder) en volwassenen. Het is ongeveer 15-20 minuten lopen, klimmen en klauteren.

Inschrijving

De inschrijving is vanaf nu tot en met uiterlijk woensdag 29 september geopend. Inschrijving voor de sportieve onderdelen is gratis.

Als je mee wil doen met één of enkele atletieknummers, schrijf je dan in via de volgende links:

Inschrijven voor de familie-estafette kan op de dag zelf in het clubhuis.

Meehelpen

Wil je meehelpen op de clubdag (hulp hebben wij hard nodig!!), laat dat dan weten via dit formulier. Hier kunnen ouders van pupillen zich ook opgeven als begeleider van een team.

Inschrijving voor het eten

Vanaf 17:00 uur is er een borrel gevolgd door eten. De toegang voor dit onderdeel is alleen mogelijk als je een Coronatoegangsbewijs bezit (zie coronacheck.nl). Dit geldt voor iedereen ouder dan 13 jaar. Hiermee volgt de organisatie de danmalige rijksregels die 25 september ingaan.

Om voor voldoende ruimte te zorgen, zal Pallas een grote tent neerzetten, zodat droog en geventileerd gegeten kan worden. Het eten wordt verzorgd door Food of Cultures. Hierbij is het mogelijk vegetarisch, veganistisch en glutenvrij te eten. De prijs van het eten (incl. drinken) is €15.00 per volwassene (12 jaar of ouder) en € 7.50 voor kinderen (t/m 11 jaar).

Wij hopen op veel deelnemers! Schrijf je dus snel in op dit formulier. Het formulier is 19-9 aangepast, zodat je je nu ook kunt opgeven zonder kind onder de 11 ;). De organisatie gaat zorgvuldig met de gedeelde gegevens om.