Estafetteploeg bevrijdingsvuur

Estafetteploeg bevrijdingsvuur in Wageningen terug

In de nacht van dinsdag 18 naar woensdag 19 september heeft een groep van 10 Palleten het bevrijdingsvuur in estafettevorm van Eindhoven naar Wageningen overgebracht, ter herdenking van de bevrijding van het zuidelijk deel van Nederland in 1944.

Op dinsdagavond werd een ceremonie in Eindhoven gehouden, waarbij het Pallasteam in defilé naar het Stadhuisplein liep. Daarop volgde een toespraak van de Eindhovens burgemeester en het ontsteken van het vuur uit Bayeux. Rond 21.30 uur ging de Pallasploeg met ‘nieuw’ vuur de nacht in om het bevrijdingsvuur over te brengen.

Op woensdagochtend ‘exact’ 9.00 kwam het team aan op het 5 Mei-plein in Wageningen. Na een korte ceremonie werd het ‘eeuwige vuur’ van het Vrijheidsvuur-monument ververst. Dit vuur wordt weer op 4/5 mei 2019 in Wageningen gebruikt voor het Bevrijdingsvuur en de verspreiding door heel Nederland.

[Op de foto ontbreekt Joost Cornelissen. Die was een ijsje eten.]

Album estafetteteam

Item van Renkums Nieuws