Open training pupillen

Woensdag 12 september kun je kennismaken met atletiek tijdens de speciale open training. De pupillen, de atleten in de basisschoolleeftijd, trainen van 16.45 tot 17.45. Je kunt je melden bij het clubhuis bij de blauwe atletiekbaan op SC De Bongerd, waarna je met de juiste trainer mee kunt lopen. En Palleten, neem je vrienden mee!

Wij geven onze jeugd de mogelijkheid om samen met leeftijdsgenoten lekker te bewegen en plezier te hebben. Wij besteden zowel aandacht aan de drie kernwoorden van de atletiek: lopen, springen en werpen als de vier kernwoorden waar een kind behoefte aan heeft: spelen, leren, presteren en erkenning.

Bij pupillen werken wij in spelvorm met veel variatie en estafettevormen. Verder is het belangrijk dat alle kinderen uitzicht hebben op succes, wat uitdrukkelijk niet gelijk staat aan prestaties. Wij stimuleren dat kinderen meedoen met wedstrijden, waarbij het belangrijk is dat kinderen met hun eigen mogelijkheden hun best doen en proberen zichzelf te verbeteren. Het ondersteunen van clubgenootjes is daarbij minstens zo belangrijk als het zelf goed presteren.