‘Krasse knarren’ van Pallas ’67 bij de tweede Masterscompetitiewedstrijd

Apeldoorn zondag 10 jun 2018

En blijkbaar zijn onze heren nog lang niet knarrig. Er werden mooie resultaten neergezet onder broeierige omstandigheden op de luxe uitgevoerde en prachtig gelegen atletiekbaan van AV ’34 in Apeldoorn. In het omliggende bos kon heerlijk in- en uitgelopen worden.

Met een volle bezetting konden de meeste onderdelen door twee teamleden uitgevoerd worden zodat er zekerheid en extra kans op hogere scores was. Daarnaast was er daardoor ook meer steun van de zijlijn te ontvangen, en dat geeft altijd een extra zetje in de rug. Allard Keizer waagde zich aan het kogelslingeren na grondig onderzoek en zelfinstructie, en probeerde na een zekere start ook nog verschillende technieken uit. Zijn pogingen zijn i.i.g. goed voor een clubrecord aangezien blijkbaar geen van de mannen zich ooit aan deze discipline waagde. Patrick Smit brak wederom een langstaand record van Bob Veen in de 45+-klasse, ditmaal op de 800m met 2:06,46. En Jos de Wit komt tot slot in aanmerking voor twee clubrecords met 9.08 m op de kogel en 3.95 meter in de verspringbak een mooie comeback, en hij is nog lang niet op volle toeren!

De Zweedse, estafette ondanks dat het geen record opleverde is toch een vermelding waard, want met 2:21,90 zaten de heren op twee seconden afstand van het oude record in de M35+-klasse uit 2008. Met dien verstande dat er nu slechts één 35+-er, twee 45+-ers en één 55+-er in het team zaten, tegenover drie 35+-ers en één 45+-er destijds, chapeau!

Op de overige onderdelen werden ook heel solide resultaten neergezet. Rik Hoevers slaagde er met 8.68 m op de kogel niet in zijn hele mooie record van afgelopen seizoen te verbeteren. Luc Bonten slaagde er net niet in een oud hoogspringrecord van Paul Sijssens te evenaren, dus Paul blijft voorlopig de hoogspringkoning van Pallas. Dirk Jan Demkes kon helaas zijn ritme niet helemaal vinden, want als hij had kunnen aansluiten bij Patrick had hij vast en zeker nog wel een verzetje klaar voor de eindspurt. Ivo Lustenhouwer zette, met hulp van een paar liter water van de waterdames en een hele sterke eindspurt, een solide 17:07.32 neer voor de 5000m en sleepte daarmee ook bijna 600 punten binnen voor het team.

In de twee wedstrijden werden helaas niet genoeg punten verzameld om mee te doen met de finale, maar het plezier was er niet minder om. De heren vinden het ook erg jammer dat er dit jaar geen damesteam naast hen stond, immers hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/17050/301/