Goede resultaten OGOK

Zaterdag 9 juni vonden de Open Gelders Overijsselse Kampioenschappen plaats op de baan van Climax in Ede.

Er waren daarom aardig wat C/D-junioren van Pallas aanwezig. Mede dankzij de lekkere weersomstandigheden werden er goede prestaties neergezet. Alleen voor de langere afstanden was het aan de warme kant. Menig PR werd verbroken, al lukte dat niet bij iedereen.

De JJC moesten tot hun schrik bij het hoogspringen starten bij 1.50 m, wat voor 3 jongens gelijk aan of zelfs boven hun PR lag. Voor Stefan Beukers maakte dat niet uit, want hij verbeterde zichzelf met 10 cm. Krijn van Hofwegen eindigde hier op een nette tweede plek en won daarmee een zilveren medaille.

Op de 800 m werd het eerste rondje in een dichte groep gelopen, maar de laatste 400 m ging het gas er vol op. Helaas konden de Pallas jongens het gat met nummer drie niet dichtlopen, maar na een felle strijd werd Quinten Hofstad vierde nipt voor Nils Reefman.

Krijn van Hofwegen en Pieter Bulte haalden beide de finale op de 100 m horden, waarop Krijn uiteindelijk derde werd. Voor beiden was er wel een verbetering van hun PR. ’s Middags liep Kylian Meewisz een 300 m horden, waarop hij van de start af op kop lag. Nummer 2 kwam vlak bij de finish nog dichtbij, maar Kylian wist zijn voorsprong te behouden en won hiermee een gouden plak.

Het laatste nummer van de dag was verspringen, waarbij Kylian en Krijn de finale haalden. Daarbij werd Kylian uiteindelijk tweede en viel Krijn net buiten de prijzen. Alles bij elkaar een mooie dag met 4 behaalde medailles en goede resultaten voor de deelnemers.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/23566/301/