Uitslag NK U18&U20

U18-palleet Detmar had vrijdagmiddag 15 juni wat eerder vrij van school om mee te doen bij de 800m op het NK. Hij was geplaatst als 26ste en ging dus vooral voor een lekker snel nieuw PR. Het weer werkte alvast niet mee, het was nat en koud. Omdat het met het NK bij de U18 met 2 personen per baan starten is, ben je erg afhankelijk van de andere lopers. Detmar kwam na de start in de file terecht. Als je dan in moet halen, dan loop je kostbare meters extra. Helaas werd de eerste ronde gecontroleerd door diegenen die wel gelijk vooraan liepen. Zij dachten natuurlijk: krachten sparen voor de finale. Detmar liep de eerste ronde daarom 1:02, waar 0:59 of minder gewenst was. Hij eindigde in 2:04,43. Een klein nieuw PR en 22ste plaats.

Na Detmar liep er nog een voormalige Palleet een 800m. Noortje (U20) liep zich bij de U20 naar de 11e positie en viel met haar 2:25,74 met 0,16s buiten de finaleplaatsen. Gelukkig kan ze als troostprijs dan wel naar het feest van haar moeder, dat tijdens de finale is.