2e seniorencompetitie

Terwijl in Wageningen de 2e divisie bijeenkwam, reisde het kleine groepje junior, senioren en masters van Pallas af naar Gendringen. Daar wachtte nog best een mooie dag met iets minder goede, goede en supergoede prestaties. Het damesteam was helaas niet helemaal compleet door een zieke en eindigde op de wedstrijd als 11e van de 15 aanwezige clubs. Landelijk staan het team 56e, van de 72 teams met resultaat. De mannenploeg bestond dit keer uit 4 leden, en werd op de wedstrijd 20ste van de 25. Het team staat landelijk  79ste van de 92.

Dan de prestaties. Jos was ons zeer gewaardeerde jurylid die de hele dag onvermoeibaar bij speer heeft geholpen. Zonder meereizende juryleden mogen wij niet mee doen, dus wij zijn hem dankbaar!

Helaas had Welmoed een iets mindere dag. Maar de andere teamleden hadden prachtige prestaties. Mira werd op deze wedstrijd 3e op de 3 km met een tijd van 10;53,51 (656 pnt). Joana sprong een mooie 1,45 hoog (645 ptn). Damiet liep een scherpe 400m in 1:07,98 (558 pnt). Bootcamper/master Ilse liep de 400m horden in een zeer behoorlijke 1:22,21 (445 pnt).

Maar in termen van verwachtingen en uitkomsten was de prestatie van Kadia toch wel zeer bijzonder. Zij was deze keer speciaal aangetrokken om te hinkstapspringen. We moesten alleen wel inzetten op een balk op 5 m zei ze. Deze werd door de jury dan ook nog speciaal op de baan aangebracht. Helaas vergaten ze dat Kadia ook nog mocht inspringen. Oningesprongen stapte ze bij de eerste poging dus bijna op het randje.. Uiteindelijk toch maar vanaf de 7m balk: het werd 9,66m. Dit is (sinds dat atletiek.nu bestaat?) de 4e afstand op de allertijdenranglijst V50+. Bovendien ook weer 601 punten in het bakje voor het team.

De mannen deden het ook goed. Robin deed als trailloper voor het eerst mee met een baanwedstrijd. Kreeg snel voor de 400m nog even een lesje uit het startblok starten, maar kwam daar zonder struikelen uit en redde het ook nog tot en met de eindstreep (1:07,98). Daarna mocht hij ook nog op voor de 1500m. Moeilijk inschatten zo’n afstand, maar hij had genoeg over om toch niet toe te geven op de concurrenten die nog een eindsprintje gingen wagen (5:21,38). De interne wedstrijd speerwerpen werd gewonnen door Gijs (36,71m) tegen de 34,22 van Peter. Gijs (12,99) verloor dan weer nipt de interne strijd tegen Detmar (12,92) op de 100m. Detmar sprong met 5,20 naar een PR op ver.

Het was een gezellig dagje zo daar in Gendringen. De volgende keer is op 23 juni in Drachten! Hopelijk zal dat de teamleden niet deren, en komen ze weer in grote getale hun inzet leveren.