Pallasmastersvrouwen naar de finale

Pallasmastersvrouwen naar de finale

Op zondag 11 juni zijn de Pallasmastersvrouwen 3e geworden in de competitiepoule 32, een van de drie poules in Nederland. De landelijke organisatie had vanwege de verwachte hitte de wedstrijdstart een uur vervroegd, en met name de 3km en 5 km naar voren getrokken. Ingrid en Carl gingen dus rond 10 uur en half 11 van start. Gelukkig had de lokale organisatie ook water langs de baan gezet, want het was al heel warm.

We hadden de tent op een mooi plekje in de schaduw gezet, het was dus tussen de onderdelen door goed te doen. Wel viel ’s middags de stroom uit in een deel van Enschede. Wij al visioenen dat we alle ijsjes gratis mochten opeten, maar zo ver kwam het nog niet, de vriezer bleef nog koud. Gelukkig kon de wedstrijd gewoon doorgaan, de ET werkte op de accu verder, en zo konden we ook op tijd weer in de koele auto.

Hierna een paar bijzondere resultaten van deze dag. Janine had met haar 14,61 op de 100 het op een na hoogste puntenaantal (628pnt). Bij de 3 kg-kogel kreeg ze met 10,04m 679 punten (5e plaats met puntenaantal). Ilse kreeg met 1,35 op hoog 661 punten (4e plaats qua punten, 1e qua hoogte). Kadia raakte geblesseerd met verspringen, maar behaalde nog net een 4m. Hiermee kreeg ze 650 punten (4e plaats puntenaantal). Damiet werd met de 200m eerste op tijd (28,99), en werd daarmee 4e qua puntenaantal (545pnt). Kadia besloot toch mee te doen met de Zweedse estafette en Damiet, Ilse, Janine en Kadia werden in de zinderende hitte eerste met 2:44,84 (724pnt). Over het geheel werden de vrouwen 3e en als het goed is, 10e landelijk. Hiermee zouden ze naar de landelijke finale mogen!

Bij de mannen waren er verbeteringen op de vorige keer, zoals dat Paul nu wel de 1,55 haalde met hoog, maar net de 1,60 niet. Op kogelslingeren was er een tweestrijd tussen Jos en Rik, die uiteindelijk net door Jos werd gewonnen. Carl werd op de 5km 5e op puntenaantal (599pnt) met een tijd van 21:03,32. De mannen werden uiteindelijk 11e.

 

Uitslagen