Uitslagen mastercompetitie

Uitslagen mastercompetitie

Op zondag 30 mei werd er door 13 masters en hun vrijwillige jurylid (waarvoor dank) de lange reis naar Emmen ondernomen. Daar vond de eerste competitie van dit jaar plaats voor de Pallasteams. Vorig jaar was Emmen ook de eerste wedstrijdplaats en met enige spanning werd aan de nepracecoureurs gedacht die vorig jaar werkelijk de hele dag zo genoten van de echo van hun knalpijp tussen de buurgebouwen van de atletiekbaan daar. Gelukkig hadden deze coureurs dit jaar vakantie. Verder was het ook weer prachtig weer. Dus niets stond een topdag in de weg.

Het lastige bij de masters is dat je moet vergeten wat je records waren in je oudere junioren- of seniorentijd. Dus als je dan het beste werpt in de afgelopen 4/5 jaar, dan mag je daar tevreden mee zijn. Ook al is dat wat moeilijk wellicht.

Het leuke van de masters is dat er heel veel categorieën zijn waar je een clubrecord kan halen, dat wordt dan ook volop gedaan. Bijvoorbeeld behaalde het vrouwenestafetteteam (4×100) een nieuw clubrecord V35 in 55,33. Het mannenestafetteteam had in de eerste wissel een moment dat spectaculair had kunnen zijn, maar het werd ‘m net niet. Helaas landde Rik op de grond. Stefan was nog net helder van geest genoeg om om te keren en het stokje uit de hand van Rik te pakken, waardoor uiteindelijk toch nog wat begeerde puntjes werden binnengehaald voor het team.

Het vrouwenteam eindigde als 2e en landelijk als 9e. Het mannenteam eindigde als 12e en 34e landelijk. Als afsluiting werd nog met een groot deel van de ploeg gezellig gegeten bij de Toekan in Zwolle.

 

Uitslagen