Beginnen met Triathlon?

Beginnen met Triathlon?

Omdat het goed is je breed te ontwikkelen, heeft een van onze jeugdtrainers contact gehad met de zwemvereniging in Renkum. Voor jongeren is het belangrijk dat ze meerdere sporten beoefenen, zodat ze breed worden opgeleid en daarmee nu en ook later blessures voorkomen. Zwemvereniging RZC heeft sinds een aantal jaar een bloeiende en enthousiaste triatlon-afdeling. Zij organiseren nu Start2Tri jeugdtriatlon, een cursus van 2 maanden, deels in de zomervakantie. Houd er wel rekening mee dat je niet alle trainingen op zaterdag mee kunt doen vanwege atletiekwedstrijden.

Voor alle jeugd tussen 8 en 18 jaar verzorgt RZC tussen 15 mei en 16 juli een triatlon-introductie waarin alle elementen van de triatlonsport aan bod komen: zwemmen, fietsen, hardlopen en wisselen tussen de onderdelen! Op vrijdagavond 21 april is er een introductieavond. De Start2Tri-trainingen vinden op verschillende momenten in de week plaats in en rondom het zwembad Doelum in Renkum: soms op maandagavond, meestal op vrijdagavond en drie keer op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur. De introductiecursus sluit af in het weekend van 16/17 juli met een echte jeugdtriatlonwedstrijd in en rond het zwembad in Bennekom.

Start2Tri is bedoeld voor alle sportieve jeugd die graag eens wil ervaren waarom triatlon zo’n mooie, gezonde en leuke sport is. Als je mee wilt doen, kun je je aanmelden bij RZCjeugdtriatlon@gmail.com (hier is ook meer info te verkrijgen). De kosten bedragen €15 voor de gehele introductie.

Om mee te doen heb je wat spullen nodig die je waarschijnlijk al wel in huis hebt: zwemspullen, gemakkelijke sportkleding en een fiets. Wat voor een fiets (stadsfiets, racefiets, MTB) maakt niet uit, zolang je er maar veilig op kunt fietsen. Tot slot is een fietshelm tijdens het fietsen verplicht en als je die niet hebt, kan je die gratis van de organisatie lenen.