Jeugdtrainers gezocht

URGENT— JEUGDTRAINERS GEZOCHT

Meerdere pupillentrainers en een juniorentrainer hebben aangegeven eind dit (school)jaar te willen stoppen met training geven. Zonder nieuwe (assistent)trainers kunnen de trainingen niet op de huidige voet doorgaan en zullen er misschien trainingen moeten worden geschrapt. We zijn dus op zoek naar mensen die vanaf september training willen geven.

Misschien heb je ervaring met kinderen, maar weet je niet veel van atletiek. Of je hebt zelf ooit aan atletiek gedaan of doet dat nog steeds en wil het wel eens proberen door te geven aan kinderen. Dan willen we je uitnodigen om training te komen geven.

Als Pallas ’67 vinden we het belangrijk dat naast de kinderen ook de trainer het naar zijn zin heeft. We zullen dan ook proberen op maat te bekijken wat een potentiële, nieuwe trainer nodig heeft om met vertrouwen een training te verzorgen.

De trainerscoördinatoren Jeugd (Linda van de Lagemaat en Janine Holshuijsen) zullen samen met jou bekijken wat er nodig is om met de jeugd aan de slag te gaan. Denk aan een periode meelopen met een andere trainer, zelf eens een aantal keer meetrainen met de volwassen technische groep om de verschillend onderdelen van atletiek te leren kennen, koppelen aan een assistent trainer (junior) om je op een training bij te staan, vaste buddy, een ervaren trainer, om de voorbereiding van een training mee door te spreken etc.

Daarnaast wordt er periodiek (zeker bij veel nieuwe aanwas) een assistent-trainerscursus gegeven. Dit is een officiële cursus aangeboden vanuit de Atletiekunie en gegeven door een aantal Pallas ’67-trainers zelf.

De competenties die we (uiteindelijk) vragen zijn het kunnen stimuleren en enthousiasmeren van sportieve en motorische ontwikkeling, het kunnen geven van trainingen en het kunnen coachen bij wedstrijden. Maar het allerbelangrijkste is dat je het leuk vindt om met kinderen om te gaan en ze iets te leren.

Ben je heel enthousiast geraakt dan is er in de loop van de tijd ook de mogelijkheid je verder te ontwikkelen als trainer via trainerscursussen bij de Atletiekunie. Zie ook het opleidingsplan op de website onder Functies en commissies (eerst inloggen): https://www.pallas67.nl/p67/wp-content/uploads/2021/08/Pallas67opleidingsplan_20210714_opleidingen.pdf

Ben je geïnteresseerd geraakt, neem dan contact op met Paulien Adamse.