Krijn 9e op NK meerkamp U20

Krijn heeft dit voorjaar zich kunnen plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Meerkamp voor mannen onder de 20 jaar. In het Pinksterweekend was het zover in Emmeloord bij AV NOP.  10 onderdelen moesten verdeeld over 2 dagen worden afgewerkt. De deelnemende atleten komen elkaar al jaren tegen en hebben het naast het willen presteren ook erg goed naar hun zin met elkaar. De sportiviteit staat hoog in het vaandel. Elkaar aanmoedigen voor een nog betere prestaties is de normaalste zaak van de wereld.

Ondanks de verwachtingen waren de weersomstandigheden tot aan zondag het laatste onderdeel droog. De wind was af en toe wel vrij hard, wat mogelijk invloed kan hebben gehad op de prestaties.

Zaterdag onder mooie weeromstandigheden ging het op de meeste onderdelen prima. Op de eerste dag van de meerkamp staan de 100m sprint, verspringen, kogelstoten, hoogspringen en de 400m sprint op het programma. Met name bij het hoogspringen ging het goed (1.84 hoog) en op de 400m liep hij een dik persoonlijk record van 52,79 sec. Bijna 3 seconden sneller dan bij zijn vorige meerkamp.

De tweede dag staat 110m Horden, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en de 1500meter op het programma. Krijn verbeterde zichzelf deze dag met horden, polsstokhoog (4.11m, wel 40cm hoger dan tijdens zijn vorige meerkamp) en de 1500m (10 seconde sneller). De eerste 2 persoonlijke records waren ook clubrecords.

Dit alles bij elkaar goed voor 6172 punten (bijna 400 punten meer dan zijn vorige meerkamp) en de 9e plek op het NK.