Eerste virtuele competitie junioren 2021

Zaterdag 17 april deden bijna 50 junioren van Pallas mee met een onderlinge wedstrijd. Omdat de wedstrijd tegelijkertijd gold als een virtuele competitiewedstrijd van de Atletiekunie, waren er zeer veel onderdelen. Ook onderdelen die wij zelf misschien niet zo snel zouden doen, zoals 4x 400m estafette en polsstokhoogspringen. En dan zeker niet allemaal op een wedstrijd.

In totaal deden er zes teams van Pallas ’67 mee. De deelnemers, en de jury trouwens ook, genoten van het mooie weer. Dat was de week ervoor, bij de jongere jeugd, wel anders. Er waren veel mooie prestaties. Trainster Kadia benoemde speciaal nog de goede prestaties van de hinkstapspringsters, die met korte trainingstijd mooie persoonlijke records neerzetten.

Een clubrecord was er voor Carlijn op polsstokhoogspringen. Zij sprong zaterdag 2,40 m. Zij was hiermee de eerste dame ooit die voor Pallas ’67 een polsstokhoogprestatie neerzette op een officiële wedstrijd! Bewonderingswaardig! Dit is vast niet het laatste clubrecord op polshoog voor Carlijn dus.

Ook op de 4x 400 m was er bij de vrouwelijke kant van de junioren nog een clubrecord vacant. De ploeg bestaande uit Carlijn, Tula, Kore en Floor liep 4:38,76.

Elise bij de junioren D2 sprong 4,22 m op ver, wat al aardig richting het clubrecord van 4,50 m gaat. Voor veel D-junioren was dit de eerste of tweede wedstrijd als junior ooit, waardoor er nog veel vooruitgang te verwachten is. Fijn dat er onderlinge wedstrijden zijn om toch nog te oefenen!

Andere prestaties die meer dan 600 punten opleverden voor de teams: de 1,50 m van Rens (JJC) op hoog en zijn 4,96 m bij ver, Krijn (U18M) met 12,06 m op kogel, 1,80 m op hoog, 6,25 m op ver, Floor (U18V) met de 400 m horden in 1:10,06, Carlijn (U18V) met 1,55 m op hoog en Nils (U20M) met 2:01,20 op de 800 m (dat heeft ‘ie geweten).

Veel dank voor de wedstrijdorganisatie, de materiaalploeg en de jury die dit toch weer mogelijk maakten.

Overige uitslagen

Foto’s via het besloten fotoalbum