Jeugdtrainers gezocht

Meerdere pupillentrainers en een juniorentrainer hebben aangegeven eind dit (school)jaar te willen stoppen met training geven. We zijn dus op zoek naar mensen die vanaf september één of twee keer per week training willen geven.

Misschien heb je ervaring met training geven aan kinderen, maar weet je niet veel van atletiek. Misschien heb je zelf ooit aan atletiek gedaan of doe je dat nog steeds en lijkt het je leuk om kinderen de beginselen van atletiek te leren. Als Pallas ’67 vinden we het belangrijk dat, naast de kinderen, ook de trainer het naar haar/zijn zin heeft. We zullen dan ook per potentiële nieuwe trainer kijken wat er nodig is om met vertrouwen een training te verzorgen.

De trainers coördinatoren Jeugd (Linda van de Lagemaat en Janine Holshuijsen) zullen samen met je bekijken wat er nodig is om met de jeugd aan de slag te gaan. Denk aan een periode meelopen met een andere trainer, zelf een aantal keer meetrainen met de volwassen technische groep om de verschillende onderdelen van atletiek te leren kennen, koppelen aan een assistent-trainer (junior met atletiekervaring) om je tijdens een training bij te staan, een vaste buddy, een ervaren trainer om de voorbereiding van een training mee door te spreken, etc.

Daarnaast wordt er periodiek (zeker bij veel nieuwe aanwas) een assistent-trainerscursus gegeven. Dit is een officiële cursus aangeboden vanuit de Atletiekunie, die wij vanuit Pallas ’67 zelf geven. Je kunt verder ontwikkelen als trainer via trainerscursussen bij de Atletiekunie.

Ben je geïnteresseerd geraakt, neem dan contact op met Linda van de Lagemaat of Janine Holshuijsen of via trainingco.jeugd-at-pallas67.nl.