Update protocol volwassenentraining

Het NOC*NSF heeft op 18/12 de regels voor het sporten in tweetallen door volwassenen verder verduidelijkt. De AU heeft op basis daarvan het protocol aangepast. In het kort, volwassenen vanaf achttien jaar mogen buiten met maximaal met twee personen sporten, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit. En:

  • meerdere groepen van maximaal twee personen mogen tegelijk op 1 sportveld tegelijkertijd trainen; ​
  • de groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen;
  • groepsinstructie aan meerdere tweetallen in één keer mag niet;
  • om instructie te geven aan een tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 meter afstand van ieder tweetal wordt gehouden;
  • de afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn, zodat er geen sprake is van groepsvorming,
Voor Pallas ’67 betekent het dat in principe de Pallastrainingen voor volwassenen tot en met 19/1 afgelast blijven. Het protocol geeft echter wel mogelijkheden om trainingen te geven. Als een trainer een plan heeft om zijn of haar training te geven, waarbij volgens protocol gewerkt wordt, dan kan dat. Zo’n training wordt afgestemd met de trainerscoördinator.

Meer info in de protocollen.