Update coronamaatregelen 14 december: volwassenentrainingen afgelast

Tussen 15 december 2020 tot en met dinsdag 19 januari 2021 is Nederland weer in lockdown. Dit heeft gevolgen voor onze trainingen. Naast de algehele hygiënevoorschriften, zijn de volgende maatregelen zijn van kracht:

  • Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen (exclusief trainer). Daarom zijn vanaf 15 december alle volwassenengroepstrainingen van Pallas afgelast. De trainers voorzien de leden van een programma dat op eigen tijd en eigen locatie zelfstandig of met een partner wordt uitgevoerd. Een trainer kan als ‘personal trainer’ een groepje van twee atleten begeleiden. Deze trainingen worden niet gezien als Pallastrainingen;
  • Buiten mogen kinderen tot 18 jaar in teamverband, zonder onderlinge afstandsbeperking, blijven trainen. Onderlinge wedstrijden op de club zijn toegestaan (geen publiek). De junioren- en pupillentrainingen vinden dus gewoon doorgang volgens het schema. Let op: de Bongerd is gesloten van 17 tot en met 4 januari.
  • Buiten mogen maximaal twee personen samen zijn. De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus direct na het sporten moeten zij de trainingsgroep opbreken in groepjes van twee en 1,5 meter afstand houden.

De volledige informatie is te vinden in de protocollen.

Als de Bongerd weer open is, na 4 januari, is er voor bepaalde volwassenen groepen mogelijk wel weer een Pallasbaantraining, wel zonder trainer die aanwijzingen geeft. Het bestuur en de trainerscoördinatoren denken na over hoe dit op een goede manier in de protocollen kan worden opgenomen en uitgevoerd.