Actualisatie maatregelen coronavirus en activiteiten Pallas

Op 28 september werden er door het kabinet weer strengere maatregelen tegen corona afgekondigd. In eerste instantie voor 3 weken, en laten we hopen dat het daarbij blijft. Het goede nieuws is dat we mogen blijven sporten, waarbij nog steeds geldt dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden als dat kan. Als we niet sporten moet deze afstand zeker worden aangehouden. Er zijn drie belangrijke nieuwe regels: Sportkantines zijn gesloten, het maximaal aantal personen binnen 30 (op 1,5 meter afstand, dus bereikt Pallas dit aantal niet), en geen toeschouwers bij wedstrijden. Dit betekent voor Pallas ’67 het volgende:

  1. De bar in het clubhuis gaat dicht en er mag geen koffie en thee meer worden gemaakt. Het clubhuis is niet meer toegankelijk voor atleten voorafgaand en na afloop van de trainingen. Daarmee hebben we geen sportkantine meer.
  2. Ouders die hun kind naar de training hebben gebracht en moeten wachten, doen dit op afstand.
  3. De WC’s en de kleedkamer blijven open. Het krachthonk kan ook worden gebruikt.
  4. Vergaderingen en cursussen kunnen doorgaan. Voor een vereniging geldt de groepsgrootte van 4 niet. Doe dit, als de groep klein is, in het secretariaat.
  5. Er is altijd iemand van aanwezig bij het begin van de training en aan het einde van de training.
  6. Clubdag e.d. is mogelijk, maar zonder aanwezigheid van ouders die toeschouwer zijn (kinderen tot 18 jaar en sportverenigingen zijn uitgezonderd van de maximale groepsgrootte van 40 personen).

De nieuwe protocollen worden zo snel mogelijk op de website geplaatst.