Assistent-trainer worden?

De atletiek- en loopsport heeft de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Steeds meer mensen zien het belang van een gezond lichaam in een druk bestaan. Hiervan profiteren atletiekverenigingen en er vormen zich steeds meer trainingsgroepen. Mede daarom heeft Pallas de komende jaren meer (assistent-)looptrainers en (assistent-)baanatletiektrainers nodig.

Een tweede reden is, dat er altijd verloop is in het trainersbestand en voor de continuïteit van de groepen het goed is als er nieuwe (assistent-)looptrainers bekend worden met de groepen en klaar staan. De cursus voor assistent-trainer is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het trainerschap. Als assistent kun je de trainer helpen bij trainingen, zeker als het druk is. Of je kunt de trainer vervangen als hij/zij een keer verhinderd is.

Als je geïnteresseerd bent in mensen, in  (de theorie van) het functioneren van het menselijk lichaam onder wisselende belasting, het leuk vindt om voor een groep te staan en kennis over te dragen, én als dit nu ook nog atletiek is, overweeg dan om dit jaar de cursus assistent-trainer (Atletiekunie – niveau 2) te volgen.

De opleiding bestaat uit vijf workshops. Alle workshops zijn opgebouwd uit een uur theorie en 1,5 uur praktijk. De digitaal-lerenmodule ‘Sportplezier en Veiligheid, de basis’, wordt als basis gebruikt. Iedere workshop maakt de deelnemer een deel van module ‘Sportplezier en Veiligheid’ als huiswerk (ongeveer een half uur per keer). Daarnaast krijgt de deelnemer ter voorbereiding op een workshop een leertekst.

Het zijn inspirerende bijeenkomsten zijn, waar je niet alleen veel leert, maar ook veel plezier beleeft en vriendschappen opdoet. Er zijn geen vereisten, behalve interesse en de minimumleeftijd van 15 jaar. Je kunt aanmelden bij Jos Stuyt (0649684893), het liefst vóór 15-09-2020. Bij voldoende belangstelling houden we de cursus op 5 zaterdagen in oktober en november 2020 in het clubhuis en op de baan. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Informatie (o.a. de indeling van de workshops) bij de Atletiekunie:

Assistent-Looptrainer

Assistent-Baanatletiektrainer