Nieuw clubrecord tienkamp bij junioren B

Krijn van Hofweegen heeft in het weekend van 18 en 19 juli in Alphen aan den Rijn in zijn eerste tienkamp het clubrecord verbeterd in de categorie onder 18 (5625 punten). Hij haalde in dit weekend verschillende clubrecords en persoonlijke records.

Krijn verpulverde het clubrecord op de 110 m horden in 15,57 s. Dit was 0,6 s sneller dan het oude record. Met een sprong van 3,20 meter met de polsstok verbeterde hij ook het 25 jaar oude clubrecord bij de senioren. Dit stond op naam van zijn trainer Remco Kleinrensink. Daarnaast verbeterde hij zichzelf op de onderdelen 100 meter, verspringen, kogelstoten, 400 meter, discus en 1500 meter.

De atletiekvereniging in Alphen aan de Rijn heeft een goede meerkampgroep. De vereniging heeft nu snel een meerkamp georganiseerd, waarschijnlijk de enige voorafgaande aan het NK meerkamp in september. Er deden zeven junioren onder de 18 mee en daarvan werd Krijn, op maar 11 punten afstand van nummer 1, tweede. Bovendien won hij bij de meerkamp de 110 meter horden, de 400 en de 1500 meter.

Uitslag