Onderweg naar post-corona

Onderweg naar post-corona?

Heel langzaam gaan we uit de lockdown die ons als gevolg van corona werd opgelegd. Eerst mocht de jeugd gaan trainen maar moesten de junioren nog wel afstand houden, even later mochten de volwassenen weer gaan trainen, en nog wat later hoefden de junioren ook geen afstand meer te houden. Maar de 1,5 meter blijft voor de volwassenen gelden, net als de regels voor het schoonmaken van het materiaal. Ik wil mijn waardering uitspreken voor de discipline die we met z’n allen opbrengen. Er natuurlijk wel momenten dat we als bestuur nog eens goed de regels moeten uitleggen, maar die zijn eigenlijk heel zeldzaam.

Per 1 juli, als er in Nederland geen verslechtering van de situatie komt, mag onze kantine weer worden gebruikt. En dat willen we ook zeker doen. Henny is bezig om hiervoor een plan op te stellen. De hoofdelementen zullen zijn dat we de 1,5 meter hanteren, het aantal mensen binnen beperkt zal zijn maar dat we buiten ook stoelen kunnen neerzetten, en dat we alleen na een training naar het clubhuis gaan. Als we er voorafgaand aan een training ook gebruik van maken, wordt het aantal mensen te groot.

Per 1 september mogen we wedstrijden gaan houden. Het protocol dat hiervoor door de Atletiekunie is opgesteld brengt met zich mee dat er nogal wat extra organisatie aan te pas zal komen. We gaan binnenkort overleggen wat we samen met Tartlétos aankunnen. We willen natuurlijk heel graag ook in wedstrijdverband de baan op, dus we doen ons best.

Het is absoluut onduidelijk hoe de verdere toekomst er uit zal zien, of en wanneer we weer gewoon kunnen gaan trainen en normale wedstrijden kunnen gaan organiseren. Geen idee. We zullen na de vakantie, bijvoorbeeld september, de ledenvergadering gaan houden die we eigenlijk in april gehouden zouden hebben. Als dit geen normale ledenvergadering kan zijn, wordt het een digitale.

Groet, Anne