Update 6 – Olympic Challenge II

Update 6 – Olympic Challenge II

Het gaat snel met de Olympic Challenge. De mannen lopen in Hongarije en zijn vlak bij Boedapest. De vrouwen hebben Tsjechië verlaten en lopen nu in zuid Duitsland, op weg naar Berlijn. De vrouwen hebben 1708.9 km afgelegd in 179 uur, 1 minuut en 24 seconden. Inclusief bonus is de afstand 2476.2 km. De mannen hebben 1651.7 km in 166 uur, 43 minuten en 33 seconden gelopen. De mannen lopen wel sneller, maar de vrouwen lopen voorop, ook zonder bonus.

De voorsprong van de vrouwen is voor een deel te danken aan het afgelopen weekend. Toen heeft een groep Palleten een marathon gelopen in het warme zand tussen Ede en Otterlo. Gretha en Nina haalden samen ruim 87 km. Ook Arie heeft meegelopen, waardoor bij de mannen 44 km bijgeteld werd. Maar hij kon toch niet voorkomen dat de dames de heren hebben ingehaald.

 

Tsjechië op de Olympische Spelen

Tsjechië debuteerde op de Winterspelen van 1994. Twee jaar later, in 1996, kwam het voor het eerst uit op de Zomerspelen. Tot 1993 was Tsjechië onderdeel van Tsjechoslowakije en namen de Tsjechen tot en met 1992 deel aan de Spelen als lid van het Tsjechoslowaaks team.

In 2004, bij de Olympische Zomerspelen in Athene, haalde Roman Sebrle goud met 8893 punten bij de mannen tienkamp, een Olympisch record. Vera Pospisilová-Cechlová haalde brons bij het discuswerpen. In 2008 en 2012, bij de Olympische Zomerspelen in Peking en Londen, haalde Barbora Spotáková goud bij het speerwerpen.

Oostenrijk op de Olympische Spelen

Oostenrijk was een van de deelnemers op de eerste editie van de Zomerspelen in 1896. Uitgezonderd de editie van de Zomerspelen in 1920 was Oostenrijk present op alle edities van de Zomer- en Winterspelen. Bij de Olympische Zomerspelen van 2004 in Athene haalde Kate Allen voor Oostenrijk goud bij de triathlon. Medailles werden vaak gehaald bij onderdelen als zeilen en zwemmen. En bij de Winterspelen haalde Oostenrijk natuurlijk veel medailles bij alpineskiën, rodelen, Noordse combinatie en schansspringen.

(Bron: Wikipedia)