Loopblog 10 mei

Van de week heb ik nog een paar keer op het blog van de club gekeken. Het lijkt wel of ik de enige langeafstandloper ben. Ik had gehoopt dat ook anderen hun ervaringen zouden delen. Graag had ik gelezen hoe Ben loopt in het Arnhemse, hoe Hans en anderen in het Binnenveld lopen te genieten van het lopen en de weidevogels en hoe het Bert vergaat in Portugal. Helaas, het mocht niet zo zijn.

Vorige week zondag liep ik als een dweil en daar heb ik ook maar geen verslag van gemaakt.

Vandaag ben ik naar de Sijsselt gegaan. Ondanks dat op de radio gezegd was dat het zonnig zou worden, was het bewolkt. Vanaf de parkeerplaats aan de Nieuwe Kazernelaan het bos in. Het eerste stukje moest ik laveren tussen kuilen en zandhopen, want er wordt daar gewerkt aan iets ondergronds. Vandaar langs het voormalige kazerneterrein richting station Ede-Wageningen. Aan het einde van dat pad linksaf. Vanaf hier steeds maar rechtdoor, parallel aan het spoor naar Arnhem.

Langs dit pad ben ik een keer een wild zwijn tegen gekomen met vijf jongen van het jaar daarvoor. Ik was met mijn hondjes en in een keer gingen bij beide dieren de oren omhoog en de koppen naar links. Ik stopte en liep twee passen terug. Onder een den zag ik moeder zwijn. Zij ging ervandoor en de vijf kleintjes er achteraan. Verderop langs hetzelfde pad stonden op een avond twee reeën op een paar meter afstand naar mij te kijken. Maar vandaag was het er, op een enkele wandelaar na, rustig.

Dit pad loopt dood tegen de A12 aan. Daar liep ik een stukje langs en daarna ging het linksaf en met een boog weer terug. Hier de keuze tussen het betonnen fietspad en een semiverharde weg. Eerst ging ik het fietspad op, maar na een aantal ontmoetingen met groepjes racefietsers, wandelaars en fietsende echtparen koos ik toch maar voor de bredere weg.

En vlak voor mijn voeten stak ineens een konijntje het pad over. Ik liep door over het Galgenbergje en bijna aan het eind van het bos ging ik rechtsaf een laatste onverhard pad in. Ondertussen was de zon door de wolken gebroken. Ik liep het pad uit, stak de weg over en liep langs de Koning Davidschool. Daar moest ik toch even het Meester Arieplein op. Vandaag kon het nog. Morgen mag het niet meer. Vandaar naar de Arnhemseweg en door het dorp weer naar huis.

Het liep lekker vandaag en dat geeft de burger moed.

Gelukkig gaan we van de week weer in Wageningen trainen.