Loopblog Joop Ernst #6

Loopblog Joop Ernst #6

Na twee weken van oefeningen voor de achillespees op de trap en veel 7 minutes in de kamer en in de tuin voelde mijn achillespees weer goed en vond ik het tijd om het hardlopen weer eens te proberen.

Dus de hardloopkleren en schoenen aan en op weg.

Welke kant zou ik eens opgaan? De Doesburger Eng maar opzoeken. Daar zijn paadjes en zijweggetjes genoeg om een route in te korten als dat nodig zou zijn.

Eerst naar de Doesburger molen. Hij staat weer in korte rust. Voor wie dat niet weet, met de wieken van een molen kan de molenaar eenvoudige berichten aangeven, zoals rouw en feesten. Dan linksaf de Doesburger Engweg in. Een onverhard pad door een kleinschalig boerenlandschap. De eerste Reigersbekjes staan langs de kant al te bloeien. Daarna de Peteweg in en het spoor over. Na het eerste huis rechtsaf richting Barteweg. Linksaf de Barteweg in en al gauw aan links een zandwal. Hierachter was het oefenterrein van de SOMA (stichting tot opleidingen van machinisten van aannemingsbedrijven). Hier werden de praktijklessen gegeven van de school die in Ede stond. In de berm aan de rechterkant van het pad staan Look zonder look en Stinkende Gouwe te bloeien. Ik zie links de caravans en huisjes van Het Gelloo enloop door tot het einde hiervan. Deze keer geen drukte op het pad zoals de vorige keer. Dan ga ik rechtsaf een zandpad in. Tegen het eind van dat pad denk ik wat te voelen bij mijn achillespees. Dan maar een wandelpauze van twee minuten ingelast.

Hierna voorzichtig weer begonnen. Na vijf minuten realiseer ik me dat ik niets bijzonders voel . Hoera. Vandaar gaat het via bekende paadjes terug naar huis.

Ik heb er dan een goeie tien kilometer opzitten.

Nu maar afwachten hoe de achillespees zich morgen en daarna houdt.