Rijke bananenkeek

Dit recept is heeft Joop Ernst via een leerling gekregen, waarvan de moeder uit Singapore kwam. Hij hoopt op veel reacties! Het oorspronkelijke recept was in Engels, de redactie heeft het vertaald voor deze blog.

Ingrediënten
  • 250 g boter
  • 225 g suiker
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 3 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels citroensap
  • 6 geprakte bananen
  • 340 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baksoda
Werkwijze

Klop de boter en de suiker tot de massa wit is. Voeg een ei toe en klop tot het is opgenomen. Doe hetzelfde met de andere eieren en ga door tot een luchtig beslag ontstaat. Voeg de melk, vanille, baksoda, citroensap en geprakte bananen toe. Klop nog 2 minuten. Roer het bakmeel rustig door.

Bak in een gematigd hete oven (190 graden, gasoverstand 7) voor 45-60 minuten. Controleer na de 45 minuten of de cake al gaar is.