Loopblog Joop Ernst #5

Loopblog Joop Ernst #5

 

Dinsdag 7 april heb ik eerst mijn barefooters aangetrokken en ben rond half drie de deur uit gegaan voor een training van 8 minuten hardlopen met evenveel tijd wandelen als pauze. Daarna heb ik mijn normale loopschoenen aangetrokken voor de intervaltraining die op het programma stond. Via landgoed Kernhem en de Doesburger Molenweg ben ik naar de Doesburger Eng gelopen. Het was heerlijk loopweer. Langs de Doesburger molen liep ik mijn intervallen en ging verder op de Barteweg. Ik wilde langs Het Gelloo lopen, maar daar stond een groep mensen met hun honden. Dus ik nam maar een eerder pad naar rechts (anderhalve meter afstand immers).

Helaas, aan het eind van dat pad een man met een loslopend hondje dat heel enthousiast mijn kant op kwam. En dan moet je toch weer uitleggen dat je slechte ervaringen met loslopende honden hebt. Vervolgens de Woutersweg in en schuin over een grasveld richting Zonneoordweg. Langs het monument voor Jan Hilgers, de eerste man die in Nederland een gemotoriseerde vlucht maakte. En dat was hier op de hei bij Ede. Hij was een week eerder dan Clement van Maasdijk, voor wie bij Arnhem een monument staat. Vandaar ging het rechtsaf over een bospad naar de Doolhoflaan en de doolhof. Net voorbij huis Kernhem was de laatste interval klaar.

Lekker gelopen en nergens last van.

Tot de volgende dag. Bij het opstaan merkte ik pijn in mijn linkerbeen. De achillespees. Dus maar even niet hardlopen en oefeningen doen die ik van de fysiotherapeut geleerd heb.

Gelukkig ging het al snel beter en zondag dacht ik: ‘Ik probeer het maar weer.’ Een lange duurloop stond op het programma. Richting Ederveen en dan via Lunteren weer terug. Eerst door de wijk en langs het spoor richting De Klomp. Na een kleine vier kilometer weer dezelfde pijn in de achillespees. Dus maar rechtsomkeert gemaakt en naar huis gewandeld/gelopen via De Kade en de N224. Daar werd ik ingehaald door mijn dochter met haar man en kinderen. Dat maakte de dag dan toch weer een beetje goed.

Maar voorlopig: de achillespees ingetapet en oefeningen op de trap.