Loopblog Joop Ernst #4

Loopblog Joop Ernst #4, zondag 5 april

Het leuke van lopen met de groep is dat je vroeg opstaat. In mijn geval om half acht. Aankleden, rustig ontbijten en tien over negen in de auto naar de Bongerd. Nu kon ik uitslapen en ging tegen twaalf uur de deur uit.

Eerst naar landgoed Kernhem. Op het pad dat ik wilde nemen, liep een echtpaar met hond. Dan maar over de verharde weg blijven lopen. Even verder wel het bos in. De Doesburger Molenweg op en de frisse lucht in. Nou ja, frisse lucht, tot het stukje waar een boer aan het gieren was geweest.

Langs de Doesburger molen. De wieken gewoon in de korte rust. Dus geen coronadoden op de Doesburger Eng. Dan tussen twee huizen een onverhard pad in. De Doesburger Engweg.

In de verte boven de bomen het topje van De Koepel. Rechtsaf en weer links en na de Goorsteeg weer het bos in langs een aantal grafheuvels. En omhoog naar De Koepel. Vers water pakken bij de “pomp”, die eigenlijk gewoon een kraan is. Dan weer verder. Allemaal bospaden tot de Hessenweg.

Als ik uit het bos kom: tegenwind. Dan de route maar aanpassen. Rechtsaf De Goorsteeg in en dan linksaf in de beschutting van het bos. Op de verdere route is veel gekapt, waardoor ik paden waar ik al jaren loop bijna niet meer herken. Het laatste stukje door het Edese bos naar huize Kernhem en dan ben ik al weer bijna thuis.