Loopblog Joop Ernst #2

Loopblog Joop Ernst #2, 30 maart

Omdat het mij gisteren te koud was, ben ik vandaag gaan lopen. Om even over elf ben ik vertrokken via landgoed Kernhem. Al snel kwam de eerste heuvel in zicht, die van de doolhof, met daar vlakbij de bloedsteen. Vandaar ben ik doorgelopen langs hotel De Bosrand naar de Ginkelse hei. De Kreelseweg liep zwaar. Even achterom kijken. Aha, vals plat. In het bos met enige regelmaat de territoriumroffel van de bonte specht. Vandaag niet gezien, wel gehoord.

Achter die eenzame boom in de verte is de Drieberg. Ik ga de andere kant op. en loop richting de Lettense berg begeleid door het geluid van de veldleeuwerik. En langs het zandpad omhoog. Net de Holleweg, maar dan met mul zand. Genieten van het uitzicht en dan weer over de hei en later door het Edese bos weer naar huis.
Joop Ernst