Olympic Challenge

Olympic Challenge

Dit jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio helaas uitgesteld. De moderne Olympische Spelen zijn een 4-jaarlijkse traditie sinds 1896, toen de eerste Zomerspelen in Athene werden gehouden. Vanaf 1924 werden er ook Olympische Winterspelen gehouden, met als eerste plaats Chamonix. De eerste Zomer- en Winterspelen werden in hetzelfde jaar gehouden. Vanaf de Winterspelen van 1994 in Lillehammer zit er een verschil van 2 jaar tussen.

Uitdaging

Om dit jaar toch een Olympisch gevoel te krijgen, wil ik jullie een uitdaging voorstellen. We houden een estafette van Amsterdam tot Athene, waarbij zo veel mogelijk Olympische steden worden bezocht. Aangezien we niet mogen reizen, doen we dit op een virtuele manier. Elk lid van Pallas, jong of oud, techneut of lange afstandloper, mag via de website (of aan mij) zijn gelopen afstanden doorgeven. Dit doe je elke keer als je gelopen hebt. Deze afstanden tel ik bij elkaar op en ik laat jullie regelmatig in deze blog zien hoe ver we gekomen zijn.

De uitdaging is, om Athene te bereiken vóór 1 juni, de datum dat we misschien weer in groepen kunnen gaan trainen. De totale lengte is ruim 4400 km.

Om te zorgen voor een vliegende start, is de startdatum zaterdag 28-3-2020 om 7.00 uur in Amsterdam geweest (olymp1928). Alle afstanden die je vanaf deze dag en tijd hebt gelopen, kun je heel makkelijk invoeren via de website, in het menu onder “Prestaties” en dan kiezen voor Pallas Olympic Challenge. Je moet wel even inloggen, maar daarmee wordt je naam automatisch opgehaald. Als je dit niet wilt, dan kun je de gegevens (naam, datum, afstand, prestatie-tijd) aan me doorgeven via het volgende adres: <training(at)pallas67.nl>.

Het leuke aan deze (besloten) webpagina is dat alle ingevoerde prestaties worden weergegeven met daarbij ook de totale afstand en tijd en gemiddelde snelheid. Hoe meer mensen meedoen, hoe sneller we gaan. Al lopen we alleen, we doen het toch samen. Heel veel succes!

Lydia de Haer