FAQ’s Pallas ’67 tijdens Corona

Veel gestelde vragen over Pallas ’67 en de coronacrisis

We hebben als bestuur gemerkt dat er nog veel onduidelijkheden zijn rond de maatregelen vanwege de coronacrisis. We hebben de volgende lijst van veel voorkomende vragen met antwoorden opgesteld. Mocht je meer vragen hebben, stuur ze dan naar het bestuur.

Waarom is Pallas dicht?

Omdat Nederland is getroffen door het nieuwe coronavirus en de fysieke contacten tussen mensen zoveel mogelijk beperkt moet worden.

Wat houdt het dicht zijn van Pallas in?

Het clubhuis is dicht, het materialenhok is dicht, er worden geen trainingen meer gegeven. Dit duurt in ieder geval tot 6 april, of voor hoeveel langer dat wordt aangegeven. Alle ‘evenementen’, zoals clubbijeenkomsten en wedstrijden, zijn in ieder geval afgelast tot voorlopig 1 juni.

Waarom volgt Pallas de richtlijnen van de Atletiekunie en maakt het geen eigen afweging?

Diverse instanties geven niet precies dezelfde adviezen. Het Pallasbestuur kan niet, en wil niet, een eigen afweging maken. En dus volgen we de richtlijnen van de Atletiekunie.

Mogen we individueel nog op de baan, of gebruik maken van faciliteiten zoals hoogspringbak en verspringbak?

Nee, vanaf 20 maart heeft de WUR verboden om ook als individu nog gebruik te maken van baan en andere faciliteiten op de Bongerd. De Bongerd zelf is al dicht vanaf 16 maart. De reden van de algehele sluiting is dat er geen toezicht meer is en de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.

Mogen we in kleine groepen zelf gaan trainen, buiten de Bongerd?

De regels zijn aangescherpt en er mogen ten hoogste 2 personen samen naar buiten (behalve gezinnen). Het RIVM adviseert om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden en minimaal 1,5 meter afstand te houden, dat geldt dus ook als je samen loopt of iemand passeert. Tijdens het hardlopen mag de 1,5 m meter zelfs nog wat ruimer worden genomen: door versnelde ademhaling tijdens inspanning is er meer luchtverplaatsing en daardoor een groter besmettingsrisico. De komende tijd kun je je trainingen dus het best alleen afwerken. Mocht je toch met z’n tweeën gaan trainen, blijf dan op gepaste afstand van elkaar.

Pallas heeft contractuele afspraken met de Bongerd dat we individueel op de baan mogen trainen, buiten de reguliere trainingstijden. Kan dat nog steeds?

Deze afspraken zijn tijdelijk niet van toepassing vanwege de coronacrisis. Wanneer de maatregelen weer worden versoepeld, geven we dit zo snel mogelijk aan de leden door.

Biedt Pallas alternatieven aan?

We proberen als bestuur te organiseren dat trainers alternatieve trainingen opstellen en delen. Op zo’n manier dat deze op individuele basis, bijvoorbeeld thuis, uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast willen we op onze website een blog plaatsen, waarmee leden met elkaar in contact kunnen blijven en elkaar kunnen ondersteunen.

Hoe lang gaat deze situatie duren?

Dat is onbekend.