NK-cross Emmeloord

In het weekend van 29 februari en 1 maart togen Tycho Schol, Ivo Lustenhouwer, Patrick Smit en Joep van der Zanden naar het drooggelegde land in het noorden. De NK-cross te Kraggenburg bleek echter niet zo droog. Naast zand, maakte veel modder, ondergeregende en verzadigde grasvelden, wind en regen dit een klassieke en zware cross.

Jammer genoeg niet zoals vorig jaar brons voor het masterteam in de 8km lange NK-mastercross. Maar wel een individuele bronzen medaille voor Patrick in de 45+-master categorie. Tycho werd 8e met 32:22, Ivo werd 12e met 32:45.

Joep van de Zanden werd op zondag op de 10 km lange NK-cross tussen de jonkies (senioren) 29e met 37:30. Het parcours was waarschijnlijk nog zwaarder die dag, nadat het de dag ervoor helemaal “kapotgelopen” was. We kunnen niet wachten op de dag dat hij zich bij de masters schaart.

Volgend jaar vindt de NK-cross plaats in het Nijverdal, dat ligt onze lopers wellicht nog een stuk beter met alle heuveltraining die ze verwerken.

Aanvulling op het verslag van de oude mannen: Josefine Ulfman liep 8:55 op de 2km van het Nationaal Crosscircuit voor meisjes C.

Uitslagen: https://www.atletiek.nl/netl-nk-cross/uitslagen