Jos Stuyt wint Kees Meeuwsen Award 2019

De Kees Meeuwsen Award werd vijf jaar geleden in het leven geroepen om de overleden ultraloper Kees te eren en gaat elk jaar naar een loper die een bijzondere marathon of ultraloopprestatie heeft neergezet. Ook dit jaar kon bij Pallas ’67 weer worden gestemd op drie hardlopers die in 2019 een bijzondere loopprestatie hadden geleverd. Dit waren Gretha Bouma, Neeltje van Hulten en Jos Stuyt.

Jos kreeg van de langeafstandslopers de meeste stemmen. Hij liep het afgelopen jaar maar liefst 28 (ultra)marathons waaronder tijdens de zomerse hitte de Holland Ultra Tour, een wedstrijd dwars door Nederland waarbij gedurende 14 dagen dagelijks gemiddeld 63 km werd gelopen. Daarnaast heeft Jos ook een trainersdiploma gehaald en kan hij nieuwe Palleten enthousiasmeren voor het duurlopen.


Foto Els Jacobi