BVC in Wageningen: modderige cross in het bos

Zaterdag 14 december vond alweer voor de 48ste keer de Wageningse editie van wat tegenwoordig de Bos-Vallei-Cross (BVC) heet. Tartlétos en Pallas ’67 organiseerden deze bosloop. Het parcours was behoorlijk modderig, maar het weer was goed.

Er zijn 20 Pallaspupillen gefinisht op de 1 km, soms als enige Pallaspupil, of nog met een ouder erbij, soms in een gezellig treintje medepalleten. Bij de pupillen C werd Faye derde. Tys werd zoals verwacht eerste bij de pupillen A1. Met twee overwinningen heeft hij nu een grote kans om in Rhenen op de eerste plaats te eindigen. Hij liep best lang als tweede, maar dit was een tactische zet: als je kort voor de finish inhaalt, dan is er geen tijd meer om zelf weer ingehaald te worden.

Bij de junioren D1 werd Elise 2e op de 1700 m, 1 seconde na de nummer 1. Bij de D1-jongens verstevigde Detmar zijn toppositie in het klassement van de 2200 m. Hij won de BVC bij de C-pupillen voor het laatst, het zou dus wel leuk zijn als dit zo doorgaat. Nils werd 2e op de 3250 m (jun B). Noor en Lou renden op dezelfde 3250 m naar de 2e en 3e plek bij de jun A. De eerste loopster doet echter niet mee in het klassement, dus dat geeft goede podiumkansen.

Ook bij de 35+ doet Pallas mee om die begeerde podiumplaats in Rhenen in februari: Patrick Smit, Mireille Baart, Danny Schoch en Dirk Jan van der Gaag behoorden deze zaterdag bij de vijf winnaars op de korte en lange cross van de ‘masters’.

Uitslagen
Enkele foto’s van Palleten in actie