Pallasdag op 5 oktober

Op 5 oktober vindt de vernieuwde Pallasdag plaats. Een dag waarop alle leden kunnen meedoen, en zelfs ook de ouders!

Pupillen

De pupillen doorlopen een Athletics Champswedstrijd. Deze vindt plaats van ongeveer 14-17 uur. De wedstrijd is volgens het concept dat ze al vanuit de stedenwedstrijden kennen. Kijk hier wat we hierover schreven bij de stedenwedstrijden. Het is geen enkel probleem voor net nieuwe leden om hier aan mee te doen. Juist een mooie kans om dit uit te proberen.

Het is een iets ingekort programma. De onderdelen zijn vortex, verspringen, sprint, hordenpendel en stadioncross (dat is niet per se dezelfde als hieronder).

Junioren en volwassen

Alle junioren en volwassen (wedstrijdlicentie is niet van belang) gaan in teams van 6-10 atleten een heuse teamprestatie neerzetten vanaf ongeveer 15:00 uur tot 17:00 uur. Dat gaan we doen door twee onderdelen in estafettevorm uit te voeren. Vanuit één team hoeven niet alle atleten aan beide onderdelen mee te doen, per onderdeel moeten er minstens vier atleten van ieder team meedoen. Het is mogelijk dat één atleet twee keer op een onderdeel in actie moet komen.

Onderdeel 1 – “Stadioncross ”: Op de atletiekbaan wordt een parcours van 500-600 m uitgezet dat door ieder team 5 keer moet worden afgelegd. Het parcours gaat kriskras over de baan en het kan zijn dat je over een hoogspringkussen, onder een net en door de zandbak moet lopen.

Onderdeel 2 – survivalbaan: Op de survivalbaan naast het kunstgras voetbalveld zal een tweede parcours zijn uitgezet dat ieder team 5 keer moet afleggen. In dit parcours zul je moeten touwklimmen, over een net gaan etc.

Dagafsluiting (voor iedereen!)

Aan het einde van het programma staat een estafette gepland. Hier mogen dezelfde teams meedoen, maar ook andere teams (bv families) mogen meedoen. Deze estafette gaat over 800 m en mag door 4-6 atleten worden gelopen. Iedere atleet loopt één keer, waarbij je als team zelf mag bepalen hoe lang iedereen loopt. De enige voorwaarde is dat iedereen 100 m of een veelvoud daarvan loopt waardoor er steeds bij een regulier wisselpunt wordt gewisseld. Als er bv 5 teamleden zijn kun je besluiten om 100-100-400-100-100 m te lopen, met 4 teamleden mag je ook 4 x 200 m lopen.

Vanaf 17:00 uur zijn er hapjes en drankjes in het clubhuis.  Hier is ook een markt waarbij de sponsors zich presenteren en je kennis kunt maken met commissies van Pallas en je kunt kennis nemen van diverse vrijwilligersfuncties die er binnen Pallas zijn.

Inschrijving

Opgave voor de Athletics champs via Atletiek.nu.

Opgave (als team) voor de stadioncross (junioren en ouder) en survivalbaan via dit googledocsformulier.

Estafette bij afsluiting: opgeven op de dag zelf.