Luca 4e bij A-games

Zondag 26 mei 2019 heeft Luca (A1) bij de A-games met een worp van 37,27 meter de 4e plaats behaald bij vortex op de A-games. De bijzondere afstand gaf nogal aanleiding tot verwarring. Was het nu 37 of 27 meter, Luca begreep het niet? Gelukkig was het het eerste, maar toen kwam natuurlijk de teleurstelling dat het maar enkele centimeters scheelde met nummer 3. Het blijft een mooie prestatie. Dit is een clubrecord op de oude-stijl-lijst, maar het is even wachten op de terugkeer van de clubrecordman of dit zo geregeld gaat worden. Vroeger was er immers geen vortex, maar balwerpen.

De wedstrijd is oude stijl en dit betekent vaak en veel wachten. Luca schreef zich tussendoor nog snel in bij ver. Dat was een goede zet, want hier behaalde hij een nieuw pr (3,02 meter). Verder werd hij 10e op hoog met 95 cm, en 12e bij kogel met 5,88 meter. Over het gehele weekend haalde hij 6 persoonlijke records, dus het weekend kon niet meer stuk.

Detmar springt ver bij de A-games

Bij Detmar (A2) ging het vortex niet zo goed. In de winter heeft hij, misschien vanwege badminton, een gekke techniek ontwikkeld (te vroeg en te hoog afgooien) en dat is moeilijk omschakelen. Wel over de 30, maar niet in de buurt van de gedroomde 40 meter.

Daarentegen ging ver onverwacht goed. Het nieuwe PR van 4,01 meter had de dag ervoor bij de stedenwedstrijd een nieuw clubrecord opgeleverd. Dit is echter een wedstrijd oude stijl, en dan moet je over de 4,28. Toch een mooie opsteker.

De afsluitende 1000 m ging ook goed. Om zijn PR van 3:34 te verbeteren, ging hij weg op een schema van 3:30. Elke 200 m moet dan in 42 s. Dat lukte de eerste 200 meter, de volgende 400 meter verslapte ietsjes. De laatste ronde ging harder, en vooral die verbazingwekkende eindsprint maakte weer veel goed: 3:30,79. Niet in de buurt van het clubrecord uit 2007 van Koen Jansen (3:17!), maar wel hard, boven de 17 km per uur. Hij werd hiermee 10e.

Uitslagen

Getagd met