Uitslagen stedenwedstrijden pupillen

Zaterdag 6 april 2019 vertrokken bijna 40 pupillen naar Arnhem om mee te doen aan de eerste stedenwedstrijd van dit jaar. Het was minder mooi weer dan verspeld, maar gelukkig wel droog. Bijna alle kinderen deden goed hun best. Bijna, want een paar hadden van te voren gezegd niet goed hun best te doen.. Omdat ze dan de volgende keer meer punten konden halen voor het prestatieklassement! Wat een rekenaars.

A2

De dag begon voor de A2 mooi, omdat ze estafette wonnen van alle A-teams. Helaas, door het wat dit betreft falende systeem van de Athletics Champs (geen koppeling van tijden aan plaatsen), kregen ze een 4e tijd toegewezen. Dat scheelt zo’n 70 punten in de uitslag, waardoor ze uiteindelijk als 4e in de A2-poule eindigden (6 teams). Ze hoorden dus zeker op het podium. Het belooft wel wat voor de volgende keer!

Er waren wel meer akkefietjes, helaas telkens bij de A2. De organisatie bij polsver was niet helemaal duidelijk heb ik gehoord. Je moet meten vanaf de rand van de bak (de voorkant van de fietsband vanaf de aanloop gezien). Maar als het meetlint van AC-ver erbij ligt (die meet vanaf de afzetbalk), dan moet er dus altijd een meter bij op! Heeft dit iemand een clubrecord gekost? Leerpunt: volgende keer een eigen meetlint mee. Ook bij hoogspringen ging het fout. Een geldige sprong van Elise werd in eerste instantie door de jury van Ciko afgekeurd, omdat ze niet voor het midden had afgezet. Absurd natuurlijk. Daarna zijn er ook afzetkussens neergelegd. Tot slot werden de A2’s tegengehouden bij de start van het meters maken, omdat de jury het startschot niet had gehoord. Iedereen die dus daar stond kan dus zeker wel een pionnetje erbij rekenen bij de uitslag.

Gelukkig vonden ze het ondanks alles een leuke dag en hebben ze lekker teambuilding gedaan voor als ze volgend jaar met zijn allen naar de junioren gaan.

A1
De A1 werd 4e in de poule met 6 A1-teams, maar vlak achter de nummers 2 en 3. Luca was de topscorer van zijn team. Hij was teleurgesteld dat hij geen nieuw pr had op vortex. Toch haalde ook hij nog 2 nieuwe PR’s. Volgens mij hadden de meesten nog wel veel meer PR’s.

 

 

 

B
De B-pupillen werden 5e in het klassement van 6 B-teams. Tys Gillisen haalde 470 punten en evenaarde zijn PR van 1075m op de 4 minuten (nu gedeeld clubrecord bij B-pupillen). Hij slingerde de fietsband ook naar een nieuw PR. Natuurlijk ook bij de anderen een PR-regen.

 

 

 

 

C/mini
De C/mini’s werden 3e van de 5 teams! Topscorer hier was Guus Huibers, hij haalde maar liefst 407 punten binnen voor het team. En dat bij het eerste keer meedoen. Ook de rest van het team deed echt lekker mee. Het was een groot team, waardoor ze wat minder pogingen hadden dan normaal. En dan ook nog soms de tijd moesten delen met een ander teams (zoals bij hurkhoog). Dat was wel jammer. Maar ze hebben zich prima vermaakt, zo nu en dan speelde bij de jongens het testosteron even op, en daarna weer goede vrienden ;).

 

Precieze uitslagen op atletiek.nu.