Verslag “Langlauf”-weekend in het Sauerland

De Woensdaggroep van Pallas ’67 heeft de laatste paar jaren een jaarlijks trainingsweekend. Tot nu toe bestond de sportieve activiteit vooral uit wadlopen. Maar dit jaar zouden we gaan langlaufen in het Sauerland.

Maruschka was met dit idee gekomen en had een goed pension gevonden in Bödefeld. De organisatie had gezorgd dat het vervoer voor de 12 mensen was geregeld. Jeroen, Carla, Dine en Piet waren al een dag eerder vertrokken. De anderen (Hannie, Maruschka, Paul, Marion, Emile, Anneke, Jan en Els) vertrokken op zaterdagochtend 8 uur. Om 11.00 waren we allemaal in Bödefeld, we hebben de spullen op onze kamers gezet en daarna zijn we naar de konditorei van het dorp gegaan.

Alleen langlaufen op de ski’s was niet meer mogelijk. Het was daar de afgelopen dagen rond de 10 graden geweest en een paar dagen had het warm water geregend. Hoog in de bergen waren nog wel restanten ijs/sneeuw aanwezig, maar verder was alles groen. Dus in plaats van langlaufen werd lang gelopen door de bossen en over de heuvels.

Na een kop koffie/thee met gebak besloten we de bus naar Bad Fredeburg te nemen en terug te wandelen naar Bödefeld. Een wandeling van ongeveer 17 km. Het was heerlijk weer en we konden genieten van de mooie vergezichten. Rond 17.30 uur waren we terug. Na een heerlijke douche en het diner zijn er 10 mensen gaan kaarten. Jeroen en Els hebben zich bezig gehouden met het uitstippelen van de route voor de volgende dag en deze op de GPS te zetten.

De volgende dag was het weer stralend weer. Nadat we alle bagage in de auto hadden gezet hebben we de auto geparkeerd 4 km buiten het dorp bij Landgasthof Wüllner aan de Bödefelderstrasse. Vandaar uit ging het eerst steil omhoog (naar 761 meter). Daarna liepen we vaak langs de bosrand zodat we schitterend uitzicht hadden en konden genieten van de zon en de hoge tempertuur (15°). In Siedlinghausen hebben we met moeite een café gevonden. Heerlijke schnitzels met friet, salades, etc hebben we gegeten en daarna zijn we via een
andere route terug gelopen.

Het was een heerlijk weekend met schitterend weer, lekker gebak, mooie wandelingen en heel veel gezelligheid

 

 

Getagd met