Data en aanpak stedenwedstrijden pupillen

Pallas doet bij de stedenwedstrijden van de pupillen nu al een paar jaar mee bij het mooie concept Athletics Champs. Pupillen krijgen op deze manier op de wedstrijddag in korte tijd veel onderdelen te doen, met veel pogingen en dit alles op een speelse, maar opbouwende manier. Deze wedstrijden voer je uit in een ploeg, je doet telkens met je ploeg mee aan een van de onderdelen (de ongeveer 6 beste prestaties tellen mee bij de teamprestatie). Een team bestaat op de wedstrijddag uit 6 tot 12 pupillen.

Je hoort bij een team, je team heeft jou nodig

We gaan de stedenwedstrijden van de pupillen dit jaar anders opzetten. Geheel geïnspireerd op voetbal, hockey of rugby, zijn de vier ploegenwedstrijden niet meer vrijblijvend. Alle kinderen vanaf de C-pupillen krijgen hun eigen team. De gedachte nu is (maar nog niet helemaal uitgewerkt) dat we bijna alle kinderen op de blauwe lijst zetten. Enkele ‘spelers’ op de beperkte groene lijst (te wisselen per wedstrijd) kunnen ingezet worden als je kind echt niet kan meedoen. Jij als ouder zorgt ervoor dat iemand van de groene lijst ‘invalt’ voor jouw kind als het in de blauwe lijst staat.

Tegelijkertijd zetten we de rij- en begeleidlijst op, met dezelfde insteek: kun je niet, dan regel jij dat er iemand anders wel rijdt en/of begeleidt.

Wij hopen met dit zetje nog meer kinderen (en ouders) enthousiast te krijgen over Athletics Champs! Misschien schuurt het een keer met een andere sport of activiteit, maar we hebben het hier over maar 4 wedstrijden.

Om een en ander in goede banen te leiden gaan we dit jaar op zoek naar een contactouder per team. De precieze vorm van een team (per geboortejaar of meer gemengd) is nog niet bekend.

Data

De locaties zijn nog niet bekend. 1 datum is daarom nog niet vast te leggen, maar de rest wel:

 

Wedstrijden (Mogelijke) data Organiserende verenigingen
1e wedstrijd 6-4-2019 Ciko’66 (Arnhem) en Archeus (Winterswijk)
2e wedstrijd 25-05-2019 Atletico (Gendringen) en AVA’70 (Aalten)
3e wedstrijd 15-06-2019

22-06-2019

Daventria (Deventer)

Wijchen

Finale 14-09-2019 VAV (Veenendaal)

 

 

Getagd met ,