AV Pallas ’67

Nieuws

 • [] 9 maart  – Tuinklusmiddag

  Het klussen in de tuin van het Pallasclubhuis heeft even stil gelegen, maar zaterdagmiddag 9 maart vanaf 13u tot ca. 16u willen we weer een paar tuin- en onderhoudsklussen gaan oppakken: We hebben een klein stukje van de Vrije Slag erbij gekregen. Hier zullen we de bramen gaan verwijderen en zal het losliggende materiaal afgevoerd moeten worden. Ook moeten er hekken worden verplaatst. Verder wordt er een gedoneerd schuurtje in elkaar gezet. Ook kunnen de fruitbomen gesnoeid worden (als het al niet te warm is en de knoppen al uitgelopen zijn). Als je wilt komen helpen dan horen we dat graag via een mailtje naar vrijwilligerscoordinator@pallas67.nl

 • [] BVC Rhenen

  Zaterdag 3 februari was de BVC Rhenen, de laatste van dit seizoen. Het was niet echt lekker weer, maar weer veel deelnemers van Pallas. De junioren waren deels een beetje moe, omdat ze natuurlijk niet goed hadden geslapen op kamp. 1 junior had zich juist wel helemaal goed voorbereid, maar moest helaas geblesseerd afhaken tijdens het rennen. Maar ‘we’ hadden toch 11 Palleten weer op het podium! Gefeliciteerd, winnaars!

 • [] Moussa krijgt erkenning Sportverkiezingen

  Bij de sportverkiezingen van Wageningen is Moussa in categorie “Bijzondere Prestaties” beloond voor zijn resultaat bij de Salomon Cappadocia Ultra Trail in Turkije. Hij liep daar een afstand van 119 km in ruim 21 uren en overwon daarbij 3892 hoogtemeters, waarbij de pittigste beklimmingen pas na 80 km kwamen. Moussa was zelf afwezig, maar zijn prijs werd door Marcel in ontvangst genomen. Mireille was genomineerd voor sportvrouw van het jaar, maar ze won deze keer niet. Ze was al wel sportvrouw van het jaar in 2022.  

 • [] Ultrameerdaagse

  De Ultrameerdaagse is van 8-12 mei en vindt plaats vanuit Arnhem. Voor meer info zie de pagina van de Ultrameerdaagse.

 • [] Belangstelling voor bergtrailrunning?

  Afgelopen jaar (2023) bleek er onder Palleten behoefte te zijn aan specifiek trailtraining voor wedstrijden met veel hoogtemeters. Bijvoorbeeld voor wedstrijden in de Ardennen of in de bergen, zoals de Jungfrau-marathon of de Cappadocië-trail. Sommige trainingsgroepen doen wel af en toe heuveltraining, maar het blijft incidenteel en vooral gericht op lopers uit de eigen groep. Er is nu een plan van enkele Pallaslooptrainers om in 2024 een trainingscursus van ongeveer 10 weken aan te bieden, die specifiek is gericht op bergtrails van minimaal 20 km. De cursus zou dan in maart 2024 kunnen beginnen en loopt door tot ongeveer begin juni. Maar de cursus wordt alleen georganiseerd bij voldoende belangstelling. De geplande cursus begint met een clinic met veel aandacht voor de techniek van het lopen in de bergen. Vervolgens wordt er op negen zaterdagochtenden specifieke heuveltraining gegeven. Als je mee wil doen, wordt er van je verwacht dat je minstens drie keer per maand bij deze trainingen aanwezig bent. Op andere dagen van de week train je gewoon bij je eigen trainingsgroep. De cursus wordt alleen gehouden voor Palleten en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Om de belangstelling voor deze trainingscursus te peilen, is er een vragenlijst opgesteld die te vinden is op de Pallaswebsite na inloggen. Heb je belangstelling, vul deze vragenlijst dan a.u.b. in, uiterlijk zaterdag 10 februari 2024. Het invullen van deze vragenlijst is geen aanmelding en verplicht je tot niets. Als de cursus doorgaat, dan volgt later een bericht over de aanmelding.    

 • [] Sportverkiezingen 2023

  Op woensdag 31 januari 2024 organiseert de Sportraad de Sportverkiezingen 2023 van de gemeente Wageningen. In 9 categorieën worden de winnaars bekend gemaakt. Er zijn ook twee Palleten genomineerd. Het zijn oude bekenden, maar ben je benieuwd wie dat zijn, kijk dan snel hier. De Sportverkiezingen 2023 worden gehouden in Sporthal “Het Binnenveld” aan de Marijkeweg te Wageningen vanaf 19.30 uur. Het lijkt er alleen niet op dat je online kunt stemmen.      

Privacy verklaring  Pallas ‘67
Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. De AVG heeft een aantal doelen: transparantie, doelbeperking, gegevensbeperking, juistheid, bewaarbeperking, verantwoording, integriteit en vertrouwelijkheid. In deze privacyverklaring is te vinden hoe Pallas ‘67 hier mee omgaat en kan via deze link privacyverklaring_pallas67 worden ingezien en gedownload.