foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Clubhuis Pallas’67

Het clubhuis is op zaterdagmiddag 2 april 2016 officieel geopend (zie Opening) en is al volop in gebruik. De beheerders zijn Henny Wolsink ("Commissaris Bar"), Carl Janssen ("Commissaris Inkoop") en Kees Heije ("Commissaris Beheer"). Voor vragen kan je bij hen terecht, zie contactpagina van de website of stuur een email naar clubhuisbeheercie@pallas67.nl.

Pallas '67 huurt het clubhuis van de stichting Pallas Clubhuis Wageningen. Voor informatie hierover kan je contact opnemen met de voorzitter van Pallas. Medehuurder midgetgolfclub de Vrije Slag heeft een eigen ingang en kantine. De grote kantine wordt door Pallas gehuurd, maar op sommige middagen is Kinderopvang Wageningen er de hoofdgebruiker met sportBSO. Zie hiervoor onderstaand schema.

Een verslag van het bouwen kan je bekijken in het Clubhuis fotoalbum, Boomplantdag en bij het laatste nieuws.

Openstelling clubhuis

Of het clubhuis open is hangt af van de beschikbaarheid van barvrijwilligers (zie ook menskracht). Er zijn ook bestuursleden en trainers die het clubhuis kunnen openen, maar dat is dan voor speciale activiteiten, bijvoorbeeld voor het gebruik van het krachthonk. Voor vergaderingen kan de ruimte worden gereserveerd via de clubhuisbeheercie. De reserveringen staan op de agenda van reserveren clubhuis.
 • op trainingsmiddagen en avonden is de bar open, *als er vrijwilligers zijn om de bar te bemensen.
 • op andere tijdstippen (vergaderingen e.d.) kan de kantine open in overleg met de clubhuisbeheercie. Zie ook de clubhuisagenda.
 • op maandag, dinsdag en donderdagmiddag is de kantine ook in gebruik door de sportBSO. Overleg met de clubhuisbeheercie bij overlap anders dan gewone training.
 • het krachthonk is alleen toegankelijk in overleg met de trainers. Er is een krachthonkreglement opgesteld met afspraken wat wel en niet mag.


 
gebruikermaandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdagzaterdagz ondag
sportBSO14:45-18:1514:45-18:15 14:45- 18:15   
Pallas - pupillen16:30-18:00 16:30- 18:00    
Pallas - ASS   16:30- 18:00*   
Pallas - junioren18:00-20:00* 18:00- 20:00*    
Pallas - volwassenen 19:00-22:00 19:00- 22:00   

Laatste nieuws

28 april 2016 De eerste 1000
De zonnepanelen hebben de eerste 1000 kWh uur gegenereerd. En dat met dit weer!
2 april 2016 Opening clubhuis
Op 2 april 2016 is het clubhuis officieel geopend. Zie het artikel hierover. Die middag is ook het bouwteam (het bouwtiental) officeel bedankt door het bestuur en de rest van de club. Nog wat laatste loodjes en dan kan het team zich opheffen.
22 februari 2016 Opbrengst crowdfunding
Met verkoop van bouwstenen en obligaties, sponsoracties, jaarlijkse belastingvrije donaties en de opbrengst van de Vriendenloterij is ruim €33.000 bijeengebracht voor het clubhuis. De hoogspringbalk is nu uit beeld, maar bij geld donaties is te lezen hoe dit bedrag kan worden aangevuld. Daar is nog steeds behoefte aan voor het verder aankleden van het clubhuis. In bovenstaand bedrag is natuurlijk niet meegenomen al de uren die er door vrijwilligers in zijn gestoken. Dat is niet in geld uit te drukken. Ook is er veel tweedehands materiaal gebruikt, een belangrijke voorwaarde voor het kloppend maken van de bouwbegroting.
22 februari 2016 Opbrengst zonnepanelen
Zelfs in de winter brengen ze al lekker wat op
6 februari 2016 Cadeau van Geels
Tijdens de bouw van het clubhuis hebben we veel klusmateriaal gekocht bij Geels in Bennekom. In dank daarvoor hebben zij ons een mooie accuboormachine cadeau gegeven. Die kunnen we goed gebruiken voor het gewone onderhoudswerk aan het clubhuis. Bij de bouw had het gereedschap veel te lijden!
De stenen (zie 1 feb) zijn inmiddels verplaatst en een deel van de uitbreiding van de fietsenstalling is gegraven.
1 februari 2016 Stenen sjouwen We willen de fietsenstalling groter gaan maken. Bij de midgetgolf liggen straatstenen die we kunnen gebruiken. Wie komt er helpen stenen verplaatsen van het terrein van de midgetgolf naar onze fietsenstalling?
31 januari 2016 Hulp gezocht bij organiseren officiële opening op 2 april 2016 Op de eerste dag van het 50ste jaar van Pallas '67 willen we het clubhuis officieel gaan openen. Wie wil er iets leuks organiseren op die dag? Neem contact op met het bestuur.
17 januari 2016 Warm water Dit weekend is de boiler geïnstalleerd (verwarmd met een paneel op het dak) en zijn ook de zonnepanelen op het dak gezet. De ventilatie unit hangt ook, maar moet nog worden aangesloten op de buizen. Zie de foto's in het Clubhuisfotoalbum. De ToDo lijst past nu op 2 A-4tjes..... Wie komt een keer stenen verplaatsen van het terrein van de midgetgolf naar onze fietsenstalling?
4 januari 2016 We zijn open! Om drie uur kwamen de eerst kinderen van de sportBSO juichend binnen. Ze vonden het clubhuis erg mooi. Later die middag ging het clubhuis ook open voor de Pallas kinderen en ouders. Morgen de volwassenen. En zaterdag de (2de) nieuwjaarsborrel in het nieuwe clubhuis.
17 december 2015 Kinderopvang Wageningen is officieel huurder Het huurcontract is getekend. Zie fotoalbum. Op 4 januari 2016 gaat de sportBSO in ons clubgebouw van start.
11 december 2015 De verwarming werkt Wie komt nu nog helpen met kitten van hoeken van tegelmuren en vloerbedekking leggen in toiletten, kleedkamers en gang?
7 december 2015 Clubhuis reserveren Het clubhuis is nog niet officeel in gebruik maar wordt al druk gebruikt voor vergaderingen. Om te zorgen dat er niet dubbel wordt geboekt neem op tijd contact op met de clubhuisbeheercie at pallas67.nl!
27 november 2015 Airco/verwarming staat klaar De installaties zijn vorige week bezorgd. Nu moeten we gaten boren in de buitenmuur en kunnen de buitenunits op het dak worden gezet en de binnenunits aan de muur gehangen. Wie komt daarbij helpen dit weekend? Daarna maakt een officiële deskundige het af.
8 november 2015 Gevelbekleding rondom Alle gevelbekleding is nu aangebracht. Alleen de platen waar gaten in moeten komen nog niet allemaal. Inmiddels is het ook precies een jaar geleden dat de vloer werd gestort in het casco van het clubhuis en we een week later konden beginnen met het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan de binnenkant en het neerzetten van de binnenmuren!
2 november 2015 Gevelbekleding al op drie muren Op drie van de muren is al gevelbekleding aangebracht! Gelukkig werkt het weer mee. Het mag niet te koud en te vochtig zijn. Verder is er gewerkt aan de fietsenstalling (is nu ook af). Binnen is nog niet alles af. Maar er wordt al druk vergaderd in het kantoor.
17 oktober 2015 Gevelbekleding komt komende week Er wordt hard gewerkt in en rond het clubhuis. In de kleedkamers is al veel betegeld, de vloertegels liggen in de kantine, de bar staat met mooie beschildering (kom kijken) en de keukenopslag is bijna gereed.
Verder zijn ook elektronische sloten van Wim van den Hoogen aangebracht, ligt er vloerbedekking in het krachthonk en is het mindervalidentoilet bijna gereed. Volgende week komt de buitenbeplating en kan deze hopelijk nog net op tijd voor de winterse perioden worden aangebracht. Dan zal het clubhuis een heel ander aanzien hebben. Maar er zijn meer klussen, bijv. de aanleg van de fietsenstalling. Dus hulp is nog steeds welkom.
Inmiddels wordt er al druk vergaderd in het kantoor. Boekingen via de beheercie (beheercie@pallas67.nl).
1 september 2015 Werk gaat verder Ook na de vakantie is er weer gewerkt in het clubhuis. Op de homepage van de website wordt ook verslag gedaan van de voortgang. Er is verder gewerkt aan plafonds,de toekomstige bar (zie fotoalbum), muren zijn geverfd, het invaliden toilet is betegeld en deels geïnstalleerd, een plan gemaakt is voor de keukenvloer. Buiten is bestraat, gemaaid en gewied. Elk weekend en soms weekdagen wordt er weer gewerkt. De gevelbekleding wordt half oktober afgeleverd. Dan moet het nog worden aangebracht. Hou de clubhuisklusagenda in de gaten! En kijk eens op de materiaallijst voor welke materialen we nog nodig hebben. Misschien heb je het zelf over of weet je een manier om het te krijgen.
21 juli 2015 Vakantiewerk Ook in de vakantie wordt er aan het clubhuis gewerkt. Binnen voornamelijk geschilderd, betegeld, de keuken verder geinstalleerd en aan het plafond en de ventilatiebuizen gewerkt. Er moet ook nog een douchemuur worden gemaakt van gasbeton en de deuren moeten worden ingekort. Buiten wordt zand en stenen aangevoerd, bestraat, gewied en gras gemaaid. Hulp erg welkom. Neem contact op met de vrijwilligerscoördinator bouw als je wilt weten wannner je kunt komen helpen.
10 juli 2015 Keuken bezorgd Vandaag is de keuken bezorgd door AXI. Zie fotoalbum. Nu kunnen we aan de slag met het plaatsen incl. bijbehorende elektra en waterleidingen. Ervaren mensen zijn welkom om te komen helpen.
29 juni 2015 Houten wand geschilderd De eerste houten wand is geschilderd. Het ziet er mooi uit. Het pad is uitgegraven en voor een deel voorzien van zand en de buitenbekleding is besteld. De boomgaard ligt er prachtig bij.
15 en 16 juni 2015 Straatstenen aangevoerd Met vereende krachten zijn straatstenen aangevoerd. Nu nog de opsluitbanden laten bezorgen. En het pad meer uitdiepen en zand inkruien. En de tapijttegels in het clubhuis verplaatsen zodat er ruimte is voor de BBQ van aankomende zaterdag.
19 juni 2015 Ingegraven boom verwijderd Met schop en bijl heeft Patrick Smit de grote boom die lag ingegraven onder ons pad verwijderd. Een heel werk en we zijn er erg blij mee! Zie fotoalbum.
15 en 16 juni 2015 Straatstenen aangevoerd Met vereende krachten zijn straatstenen aangevoerd. Nu nog de opsluitbanden laten bezorgen. En het pad meer uitdiepen en zand inkruien. En de tapijttegels in het clubhuis verplaatsen zodat er ruimte is voor de BBQ van aankomende zaterdag.
11 juni 2015 Toegangspad uitgegraven Dinsdag 9 en donderdag 11 juni is gewerkt aan het laatste deel van het hek rond het clubhuis. Tevens is het toegangspad nu duidelijk uitgegraven.
Daarmee zijn we er nog niet want het pad moet wel op goede diepte voor het aanbrengen van geel zand en tevens zijn nog veel klinkers te transporteren. Komende week zijn er dus nog 'handjes' nodig om klinkers in te laden en geel zand aan te brengen.
8 juni 2015 Oude clubhuisje afgebroken Er is een werkend toilet in het nieuwe clubhuis dus het oude is nu overbodig. Er is nog steeds veel te doen in en om het clubhuis. Dinsdag worden de hekken geplaatst en verplaatst. Ook is er een grote berg zand afgeleverd die wordt gebruikt voor de bestrating. Die moet nog wel naar ons terrein worden verplaatst. Het gras kan worden gemaaid. En binnen is nog veel werk aan kitten en schilderen. De keuken komt begin juli, dan moet er zo veel mogelijk zijn geschilderd. Extra hulp is zeer gewenst!
25 mei 2015 Stroom, gras en witte muren We kunnen eindelijk onze eigen stroom gebruiken! Verder is het gras lekker aan het groeien en is er al weer een muur wit geverfd. Er zijn nog meer muren te witten. Alle houten muren kunnen ook worden geverf, na schoonmaken, gaatjes vullen en opschuren. Het pad op het WUR terrein is bijna door, maar er moet nog veel grond naar achter de wal worden gebracht. Bij de midgetgolfclub ligt nog een stapel straatstenen die achter het krachthonk moet worden gebracht. Dan kan daar verder worden bestraat. De douchemuur moet worden gebouwd, toiletten en fonteintjes aangesloten. Nog veel meer muren betegeld, buitenbestrating aangebracht, hekken verplaatst, gevelbekleding besteld en aangebracht. Nog genoeg te doen!!!
16 mei 2015 Het eerste schilderwerk Anko heeft vrijdag de vensterbanken in de grondverf gezet en Kim op zaterdag de muren van het wedstrijdsecretariaat gewit. Fijn dat er verse krachten kwamen. Ook Kim's zoon Steven heeft goed geholpen bij het verslepen van stenen, samen met Minze. Frans heeft op z'n eentje het eerste toilet betegeld. Ziet er prachtig uit. Zie Clubhuis fotoalbum. Rudie, Bas, Rik, Martijn en Paulien waren ook weer van de partij. Maar er moet nog veel meer worden geschilderd (en andere klussen) dus nog meer hulp is zeer welkom.
6 mei 2015 Tussenwand geplaatst De tussenwand is geplaatst. Zie Clubhuis fotoalbum. Aankomende donderdag wordt de keuken ingemeten door AXI. Volgende week wordt de meterkast officieel aangelegd. De toiletruimtes zijn klaar om te worden betegeld. Veel van de wanden zijn klaar voor schuren en schilderen. Helaas zijn er kennelijk weinig mensen met meivakantie want niemand (behalve de harde kern) heeft aangeboden om te komen helpen deze week. Hopelijk wel in het weekend, anders blijven de wanden ongeschilderd. Opgeven kan via de clubhuisklusagenda of door een mail te sturen naar vrijwilligersclubhuis@pallas67.nl. Bij afwezigheid van (extra) vrijwilligers kan het zijn dat een klusdag niet door gaat dus geef je op! Buiten is de grond tussen de bomen gefreesd zodat er binnenkort gras kan worden gezaaid. De bult die voor on pad ligt wacht nog steeds op gravers.
19 april 2015 Eindelijk elektrisch! Op woensdag 15 april werd de eerste ALV in het nieuwe clubhuis georganiseerd. Wel wat primitief, met tuinstoelen van de buren, maar het ging. Zie het Clubhuis fotoalbum Afgelopen vrijdag heeft Liander ons ook eindelijk op het elektriciteitsnet aangesloten. Onze aanvraag was al van september 2014! Nu nog de meterkast goed laten aansluiten en de laatste losse draadjes binnen afwerken dan kan de stroom er op! Het water ligt ook al klaar voor de laatste handelingen om de kranen van water te voorzien. Hopelijk lukt ons dat komend weekend. In de meivakantie (eerste week van mei) willen we een hele klusweek plannen. Hopelijk komen er dan veel mensen helpen. Als er genoeg komen aan het begin van de week kunnen we misschien de tweede helft van die week gaan schilderen.
21 maart 2015 Fruitbomen planten Op woensdagmiddag 18 maart, net na de speciale Atlethics Champs training om 17:45 uur, gaan we de eerste fruitboom planten. Het is Nationale Boomfeestdag en naast het clubhuis wordt dan een begin gemaakt met onze boomgaard. Zaterdag 21 en zondag 22 maart wordt de rest geplant. Vanaf 9:30 uur zijn er mensen aanwezig voor uitleg. Neem voor de zekerheid een spade mee. Iedereen is welkom om te helpen.
11 maart 2015 Water en elektriciteit komt! Afgelopen maandag zijn ze begonnen, vandaag gaat het water onder de weg door en wordt de elektriciteit aangesloten op de meterkast. Zaterdag komen de fruitbomen dus ze zijn net op tijd.
4 maart 2015 Water en elektriciteit komt? Uitstel na uitstel kregen we van Liander :-( , maar nu hebben ze aangekondigd dat komende donderdag of vrijdag water en elektriciteit worden aangelegd naar ons clubhuis. Verder zijn er stenen en tegels afgeleverd en wordt er binnenkort begonnen met bestraten. Ook de bomen worden binnenkort geleverd. Hou de klusagenda in de gaten! Binnen heeft de midgetgolfclub hun deel van het clubhuis al provisorisch ingericht want ze willen open in maart. Helaas nog zonder water, stroom en sanitair. Dat laatste is al wel voor een deel aangelegd, maar daar is ook water voor nodig. De muren zijn voor het grootste deel afgetimmerd en de kieren gevuld. Er moet nog een gasbetonmuurtje worden gemaakt in de doucheruimte (wie komt dit doen?). Het plafond zit er voor een deel al in. Over keuken, vloeren en muurtegels wordt nog onderhandeld. Kom eens kijken/helpen op een van de werkdagen!
2 feb 2015 De laatste muur gezet Afgelopen zondag is de laatste (houten) muur gezet. Veel van de muren zijn al bekleed met fermacell. Ook een deel van het plafond zit er al in. Nu moeten de muren worden afgewerkt (gaatjes en kieren vullen), geschuurd en dan geschilderd.Zie Clubhuis fotoalbum voor een bouwimpressie. De verwachting is dat deze week eindelijk water en elektriciteit wordt aangesloten. De materiaallijst is aangevuld; sommige zaken hebben we al, maar er zijn nog veel bij gezet. De sponsorcie is al op zoek naar gratis/gesponsord materiaal. Zoek je mee?
Na de belactie voor de Vriendenloterij hebben we nu 59 loten. Dit kan de club dit jaar wel €5000 op gaan leveren, een aardige bijdrage aan de huur van het clubhuis. Ook hebben enkele mensen bouwstenen gekocht of een periodieke gift aan Pallas overgemaakt. De bomen zijn bijna allemaal geadopteerd. De bosgroep heeft nog extra bijgedragen voor compost voor hun bomen. Komend voorjaar gaan we de bomen planten. Het is nu te winters.
Kijk verder op de clubhuisklusagenda om te zien wanneer er weer wordt gewerkt in het clubhuis. Je kunt je daar ook opgeven.
12 jan 2015 Binnenkort nieuwe werk(mid)dagen en-avonden De bouwcie is bezig te inventariseren wat er de komende tijd kan worden gedaan en wanneer. Komende woensdagmiddag waarschijnlijk weer een verhuisaktie. Geef je op bij de Vrijwilligers coördinator bouw of bij de voorzitter
4 jan 2015 Gezellige nieuwjaarsborrel Zo'n 60 Palleten en andere genodigde namen de kans waar om eens in het clubhuis te kijken. Zie Clubhuis fotoalbum.
30 dec 2014 Veel werk verricht In de Kerstvakantie is er druk gebouwd. Tijdens de Nieuwjaarsborrel kunnen jullie het komen bekijken.
8 dec 2014 Al weer bomen geadopteerd Wie gaan er nog meer een boom adopteren voor 115€ per stuk? Stuur een e-mail naar sponsorcie at pallas67.nl.

appel peer pruim  
Bosgroep nr. 1 CAV Climax MGC de Vrije Slag Konadex Kinderopvang Wageningen Middengroep donderdag 20.30 Galantha oude 

fruitboom
Technische groep Arena Atletiek Pallas bootcamp Bosgroep nr. 2 voor Kees Meeuwsen Middengroep dinsdag vroeg nr.2 Middengroep dinsdag vroeg nr.1
Lange afstand groep Tartletos wie? Tartletos wie? wie? wie?
1-5 dec 2014 Werkweek geslaagd Gedurende de week zijn in totaal ca. 15 mensen aan de slag geweest in het clubhuis. Inmiddels staat iets meer dan de helft van de binnen-muren en deuren en is de isolatie en betimmering van de binnenkant van de buitenmuur afgewerkt. Een deel van de elektriciteitsleidingen is aangelegd, de vensterbanken liggen klaar. Zie ook de foto's in het Clubhuis fotoalbum. Maar er moet nog veel meer gebeuren. Kijk op de agenda op welke dagen er wordt gewerkt. Waarschijnlijk ook de dagen voor Kerstmis. Geef je vooral ook op want als er te weinig mensen zijn opgegeven voor een dag denken we misschien dat er niemand komt en gaan we die dag niet werken.
1 dec 2014 Eerste binnenmuur staat Deel van de fermacelplaten aangebracht, regenpijpen zijn geplaatst, bestrating kan beginnen, riolering bijna rond...
22 nov 2014 Weer een stukje verder Isolatie afgemaakt, begin met elektriciteitsleidingen. Kijk in de agenda voor een link naar het opgaveformulier om mee te helpen.
15 nov 2014 Geslaagde werkdag Door de enthousiaste groep waren we al om 13:00 klaar met het ophalen van de muren en het aanbrengen van de isolatie. Volgend weekend waarschijnlijk het afwerken met fermacel platen. Die worden dinsdag geleverd. Precieze planning volgt later deze week.
15 nov 2014 Veel vrijwilligers nodig Zaterdag 15 november verhuist onze goede vriendin Pallas. Jij helpt toch ook? Met spullen uit de opslag halen en isolatie aan te brengen. Pallas begint om 9:00u en ze heeft de hele dag hulp nodig.
Het duurde even voordat Pallas kon verhuizen, maar nu is ze blij dat ze eindelijk een eigen dak boven haar hoofd heeft. Alleen is Pallas een beetje geschrokken van wat er binnen allemaal nog moet gebeuren! Daarom heeft ze echt veel hulp nodig want ze maakt zicht een beetje zorgen over de komende winter.

Dus:
 • Kom op zaterdag 15 november vanaf 9:00u helpen met verhuizen.
 • Ze kan de hulp de hele dag gebruiken, maar een dagdeel is ook goed.
 • Voor koffie en thee wordt gezorgd, maar neem wel even je eigen lunch mee.
 • Misschien dat ze zondagochtend 16 november ook nog wel wat hulp kan gebruiken.
 • En o ja Pallas gaat aan de overkant van de baan, achter het zwembad wonen.
Pallas zou het fijn vinden als je even laat weten of je komt! Mail even je naam, eventueel het aantal personen en wanneer je komt/jullie komen naar Vrijwilligers coördinator bouw of geef je op via de Besloten Ledenpagina.
8 nov 2014 Vloer gegoten De vloer ziet er nu mooi uit, zie Clubhuis fotoalbum. Ook is er weer een fruitboom geadopteerd, door de middengroep donderdag laat. Zie hieronder bij 7 september.
1 nov 2014 Het dak zit er op Volgend weekend moet de vloer nog worden afgewerkt, maar daarna kunnen we echt aan de slag binnen.
29 okt 2014 De muren staan Nu het dak nog! Zie ook Clubhuis fotoalbum. Ook zijn er al weer een paar fruitbomen geadopteerd.
20 okt 2014 De eerste hekken geplaatst Afgelopen weekend zijn de eerste definitieve hekken geplaatst. Er volgen er nog veel meer op zaterdag 25 oktober. Help mee en geef je op bij de vrijwilligerscoördinator bouw via vrijwilligerscoordinator bouw.
De bouwer heeft aangekondigd om op woensdag 29 en donderdag 30 oktober het casco te plaatsen. Waarschijnlijk kan dan in het eerste weekend (update: vlak voor het tweede weekend in november, pas op 11 november is de vloer binnen betreedbaar) van november worden begonnen met de eerste klus in het clubgebouw: isolatiemateriaal binnen aanbrengen. Voor die tijd kunnen we buiten aan de slag.
13 okt 2014 De vloer ligt er Vorige week werd het isolatiemateriaal en de riolering aangebracht, nu is ook het beton gestort. Heel binnenkort nieuws over de timing van het plaatsen van het casco. En de planning van de benodigde vrijwilligers voor het bouwen. Je kunt je alvast aanmelden bij de vrijwilligerscoordinator bouw.
3 okt 2014 Opbrengst gekapte bomen De gekapte bomen en de takken hebben ons €706 opgeleverd!
29 sept 2014 Het graven is begonnen De rijplaten liggen en vanaf maandagochtend 7 uur werden de bomen afgevoerd en de bouwput uitgegraven. Donderdag en vrijdag wordt de vloer gestort.
de rijplaten liggen de bomen worden afgevoerd de bomen worden afgevoerd de bouwput wit zand klaar
5 sept 2014 Voortgang bouw Het terrein is bijna schoon genoeg. Binnenkort gaat de gemeente aan het uitmeten. Wisten wij ook niet dat die dat moeten doen.....
20 sept 2014 Voortgang bouw, start graafwerkzaamheden De bouwer wil in week 41 (vanaf 6 oktober) de vloer gaan storten. Dat betekent dat de week er voor de graafwerkzaamheden beginnen! En vlak daarna ook bomen kunnen woren geplant. Tijdstip van plaatsen casco nog niet bekend.
11 sept 2014 Voortgang bouw De gemeente heeft de contouren van het clubgebouw officieel ingemeten (met GPS) en uitgezet. Het is nu goed te zien aan de witte paaltjes waar de hoeken van het gebouw komen. Volgende week meer duidelijkheid over de planning van graven en bouwen.
7 sept 2014 Fruitbomen (bijna) gekocht We hebben een Bomen- en Plantencentrum gevonden die ons voor een redelijke prijs fruitbomen van een flink formaat kan leveren. Dit was een vereiste van de gemeente voor de terugplant. Er zijn al drie gegadigden die een boom hebben geadopteerd of dat willen gaan doen. Een boom kost gemiddeld ca. €115 inclusief boompalen, boombanden en drains. Als we de offerte aannemen gaat het bedrijf ons sponsoren met klein fruit: een serie bessen- en bramenstruiken. Rudie heeft al gele frambozen toegezegd.
4 sept 2014 Resultaat Vriendenloterij tweede kwartaal 2014 De opbrengst voor Pallas van het tweede kwartaal van 2014 van de loten die Pallas '67 als begunstigde hebben is 732 euro. Zeker de moeite waard! Wil je ook meedoen, klik dan op het logo van de Vriendenloterij boven in de clubhuispagina.
15 juli 2014 Contract met bouwer getekend Half september gaat het werk beginnen.
11 juli 2014 Hypotheekakte getekend We kunnen nu de overeenkomst met de bouwer gaan tekenen.
29 mei 2014 Resultaat Vriendenloterij eerste kwartaal 2014 De opbrengst voor Pallas van het eerste kwartaal van 2014 van de loten die Pallas '67 als begunstigde hebben is 690 euro. Zeker de moeite waard! Wil je ook meedoen, klik dan op het logo van de Vriendenloterij boven in de clubhuispagina.
24 mei 2014 Begin bouw in september We hebben de financiering rond! Het minder goede nieuws (voor ons) is dat de bouwers zoveel werk hebben dat ze pas in september tijd hebben voor ons clubhuis. Gelukkig kan de sportBSO nog wel wat langer gebruik maken van hun huidige locatie. Hoe de planning nu verder zal zijn laten we zo gauw mogelijk weten.
8 mei 2014 Bouwplanningoverleg Op donderdagavond 8 mei om 20:30 is er een overleg over de planning van de bouwactiviteiten en de inrichting van het terrein. Hiervoor is iedereen uitgenodigd die mee wil gaan helpen. We willen dit graag met de groep bespreken want misschien hebben jullie anderen/betere ideeën dan ons hoe we dat het beste kunnen regelen. Behalve Palleten nodigen we ook Tartlétos uit (die hadden ook al een stuk of 10 belangstellenden) en natuurlijk onze buren van de Vrije Slag.

Het overleg is op/naast Born2B(het clubhuisterrein). De midgetgolf heeft daar een overkapping gebouwd, daar kunnen we wel onder zitten. Erg lang hoeft het ook niet te duren. Toegang via de ingang van de midgetgolfclub (naast het zwembad) of door een opening in de afrastering in de buurt van het werfgebouw.

31 maart 2014 Erfpachtoverdracht Vandaag heeft het bestuur van de Vrije Slag de erfpacht van het terrein Born2B overgedragen (verkocht) aan de stichting Pallas Clubhuis Wageningen! Onder het toeziend oog van de notaris. Ook is het huurcontract van de Vrije Slag getekend. De eerste huurder van het clubhuis is dus binnen. Alleen huren ze nu alleen nog maar het terrein waarop hun banen liggen en hun (voormalig) eigen clubhuisje. Ondertussen worden de laatste bomen in stukken gezaagd en binnenkort opgehaald. Daarna moet er een keuze worden gemaakt tussen hypotheekoffertes en dan kan de bouw eindelijk beginnen.

Vlak na de ALV van woensdag 9 april wordt er een overleg georganiseerd met alle vrijwilligers die hebben aangegeven bij de bouw (en buitenboel) betrokken te willen zijn. Dit is inclusief leden van de Vrije Slag en de (inmiddels al 10) leden van Tartlétos die wel willen helpen. We zullen dan bespreken hoe we het praktisch gaan organiseren. Mocht je nog niet als bouw- vrijwilliger zijn geregistreerd, meld je aan bij de vrijwilligerscoordinator zodat je ook in de mailinglijst komt te staan. Plaats en datum van het overleg worden later bekend gemaakt.

15 maart 2014 (Moeders van) Pallaspupillen bakken 139 euro voor clubhuis. 2 moeders van Pallaspupillen hebben vrijdag flink wat c(l)upcakes en flapjacks gebakken voor verkoop tijdens de Scholierenbosloop. Zij, en de verkopers van Tartlétos (waarvoor dank), hebben uiteindelijk 139 euro opgehaald voor het clubhuis! Wie gaat hierna de uitdaging aan?
10 maart 2014 de laatste bomen zijn om Thomas heeft de laatste 5 bomen nu ook omgezaagd. Een select groepje is verder de hele of een deel van de dag bezig geweest om de takken er af te halen en die door de versnipperaar (van Thomas) te halen. Twee van de bomen liggen op de zonneweide van het zwembad. De takken zijn daar al verwijderd, maar de kleine en grote stukken stam moeten nog weg. Zo snel mogelijk. Wie tijd heeft om daar mee aan de gang te gaan kan er op elk moment terecht. Het hek is niet helemaal meer goed sluitend nadat er een boom op is gevallen. Voor de andere bomen gaan we waarschijnlijk hulp inhuren want het is te veel (en te zwaar) werk voor de kleine groep die er nu mee bezig is. Maar alles wat dan al gedaan is door onszelf hoeven we niet voor te betalen...
3 maart 2014 clubhuismateriaal in opslag Na 8 uur slepen en rijden op zaterdag en bijna 6 uur op maandag zijn alle spullen die we uit het Actio gebouw mogen hergebruiken opgeslagen bij Hans Wilmink in twee schuren, op de bovenverdieping van Rudies huis en nog een beetje bij Born2B. Eeen heel gesleep, maar nu hebben we ook bijna de hele clubhuisbinnenkant met meubilair binnen. Bij de verhuizing naar het nieuwe clubhuis toch wat meer mensen proberen te regelen. De "harde kern" is nu aardig moe! En volgende keer twee busjes in plaats van één, dat gaat toch sneller.
ons busje   koffiepauze verhuisploeg   bijna leeg Meer foto's in Clubhuis fotoalbum
1 maart 2014 verhuizen! Op zaterdag 1 maart verzamelt de verhuisploeg zich om 10:00 bij het Actio gebouw om het materiaal voor de inrichting van ons clubgebouw (muren,deuren, plafonds, meubilair) te vervoeren naar de boerderij van Hans Wilmink. Die is zo goed geweest om ruimte ter beschikking te stellen om dit tijdelijk op te slaan. Waarschijnlijk kunnen we het in de loop van april/mei weer naar het nieuwe clubhuis vervoeren!.
Hoe meer hulp hoe beter dus kom even langs. Handschoenen zijn goed om mee te nemen. Het Actio gebouw is per fiets te bereiken via de Bornsesteeg. Het is de afslag links naar het zuidelijke deel van de campus. Vervolgens na het tweede gebouw de parkeerplaats op naar de zijingang aan de westkant van het gebouw. Met de auto moet je eerst over de campus rijden vanaf de Mansholtlaan en dan de Bornsesteeg oversteken.
23 februari 2014 de lat ligt weer hoger De eerste periodieke giften zijn geregeld. Deze zijn erg welkom want de eerste jaren moeten we een deel van de bouwkosten versneld terugbetalen omdat dit geen hypotheek is maar persoonlijke leningen. En de eerste jaren kom je vaak nog voor onverwachte kosten omdat je ergens nog geen rekening mee had gehouden. Wil je hier ook aan mee doen, neem contact op met de penningmeester van Pallas.
26 januari en 1 en 2 februari 2014 snoeimiddag Er zijn vrijdag weer 7 bomen omgezaagd. Op zondagmiddag wordt er vanaf 13:00 gewerkt om takken en klimop van de boomstammen te verwijderen. Meer hulp is zeer welkom. Neem kleine bijlen, snoeischaren en/of handzagen mee (en werkhandschoenen niet vergeten). De bomen hebben we inmiddels een koper voor. Maar dan moeten de takken en de klimop er wel af. En de stammen in stukken van 2,5 meter.
17 januari 2014 bouwvergunning verleend! De gemeente heeft ons toestemming gegeven om het clubhuis te gaan bouwen. Nu eerst de bomen uit de weg!
5 januari 2014 groene mutsen actie voor clubhuis De bosgroep heeft groene mutsen voor elkaar gemaakt en de opbrengst daarvan (€239,67) aan het clubhuis geschonken. Heel hartelijk dank! Welke groep neemt de uitdaging aan en overtreft dit bedrag?
31 december 2013 bouwaanvraag in behandeling De gemeente heeft nu alle stukken ontvangen en neemt de bouwaanvraag officieeel in behandeling. Binnenkort meer nieuws.
25 november 2013 Inschatting gratis materiaal Inmiddels hebben we een groot deel van de binnenkant van het clubhuis al verzameld. Een inschatting van het bespaarde bedrag (20.000€) is toegevoegd aan het crowdfunding bedrag. Maar financiele bijdragen van clubleden, hun familie en bedrijven zijn nog erg welkom!
11 november 2013 belactie vriendenloterij Op maandag 11 november zijn (bijna) alle leden gebeld met de vraag of ze Pallas '67 als begunstigde willen invullen bij de Vriendenloterij. Zie verder belactie vriendenloterij.
7 november 2013 bouwaanvraag ingediend Zowel de officiele bouwaanvraag als de aanvraag tot overdracht van de erfpacht naar de stichting zijn vandaag bij de gemeente ingediend! Weer een stap in de goede richting. Zie ook Stad Wageningen
3 november 2013 meer crowdfunding Op 11 november gaat een team van bellers bezig om jullie enthousiast te maken voor de Vriendenloterij. Hiervan gaat een aanzienlijk deel naar de clubkas. Zie artikel hierover. Ook roepen we Pallas leden en familie en vrienden hiervan mee te doen aan de andere crowdfunding mogelijkheden. Er zijn nog steeds heel veel bouwstenen te koop en ook nog ruim voldoende obligatie. Ook wachten we nog op meer deelnemers aan de periodieke gift zodat we dit met de notaris kunen regelen. NB Dit is een belangrijke bijdrage aan de financiering! Zie het document bij nieuwsitem 27 mei 2013 hieronder.
oktober 2013 de eerste bomen zijn neer De eerste bomen zijn gekapt. Met behulp van een professionele "klimmer" en deskundige Palleten. Mocht je belangstelling hebben voor stukken hout neem contact op met Rudie of Rik. Van de grote stammen kunnen we misschien banken zagen. Ideeen hiervoor zijn ook welkom.
20 september 2013 we mogen gaan kappen Er zijn bij de gemeente Wageningen geen bezwaren binnengekomen. We mogen gaan kappen. Weer een stap in de richting van het clubhuis.
28 augustus 2013 garantieaanvraag gemeente goedgekeurd Goed nieuws! De gemeente Wageningen heeft zich bereid verklaard om garant te staan voor de helft van onze hypotheek, voor 30 jaar. SWS staat garant voor de andere helft gedurende 15 jaar, maar na die 15 jaar hebben we ook minstens de helft al afgelost.
5 augustus 2013 Kapvergunning Er is toestemming tot bomenkap (van 6 populieren) onder enkele voorwaarden o.a. herplantplicht van 4 inlandse bomen binnen 1 jaar na realiseren clubhuis en de bezwaartermijn eindigt zonder bezwaar. De bezwaartermijn eindigt half september 2013.
1 juli 2013 Opbrengst Grote Clubhuis Sponsordag De (mid)dag was erg geslaagd, zie ook het nieuwsitem hierover. Er is ruim 800 euro opgehaald met de sponsorloop en ook ongeveer zoveel met de maaltijd, spelletjes, veiling e.d. Verder zijn er 13 bouwstenen verkocht (in aanvulling van de 14 die al waren verkocht), 7 obligaties ter waarde van elk 250 euro en hebben twee mensen aangegeven geinteresseerd te zijn in de (belastingaftrekbare) periodieke gift aan Pallas. Aan de hoogspringlat rechts is af te lezen wat de totale opbrengsten (+ toezeggingen) zijn. Die lat moet natuurlijk nog veel hoger, dus neem contact op met de sponsorcie (zie bovenaan deze pagina en het item van 27 mei 2013) als je ook wilt bijdragen.
Grote Clubhuis Sponsordag op 23 juni!
8 juni 2013 - Materiaal De materiaalploeg heeft de afgelopen weken veel verzameld. Van een complete vouwwand, deuren en wandelementen tot kasten, tafels, koelkast en prullenbakken! Gelukkig mogen we de spullen zo lang bij Meubelfabriek Crum (zie advertentie in de WAK) opslaan.
Ondertussen wordt er gewerkt aan de boomkap, sondering van de bouwlocatie, een gevel die de welstandcommissie wel mooi vindt, hypotheekgarantie van de gemeente en nog diverse andere zaken. Naast de grote clubhuis sponsordag wordt er ook gewerkt aan een plan om buiten de club naar sponsoren te zoeken. Wie mee wil werken aan het Pallas Partner Plan is van harte welkom!
27 mei 2013 - Crowdfunding mogelijkheden uitgewerkt. Zie Crowdfunding clubhuis.pdf. Dit document beschrijft de manieren waarop clubleden en anderen kunnen bijdragen aan het financieren van het clubhuis:
 1. Gift/sponsoring met geld -> aan AV Pallas ‘67
 2. Periodieke gift/notariële schenking -> aan AV Pallas ‘67
 3. Obligaties -> lening aan de stichting PCW
 4. Sponsoring met materialen -> gaat naar stichting PCW
14 mei 2013 - garantieaanvraag SWS goedgekeurd
De SWS (Stichting Waarborgfonds Sport) heeft onze aanvraag voor hypotheekgarantie goedgekeurd. Dit is een belangrijke stap in het verkrijgen van een hypotheek.
10 april 2013 - Voortgangsverslag
 • Conceptbouwaanvraag goedgekeurd door gemeente. Alleen gevelontwerp moet anders.
 • Plattegrond clubhuis aangepast. Aan nieuw gevelontwerp wordt gewerkt.
 • Pallas '67, de Vrije Slag en de gemeente gaan samen plan maken voor boomkap.
 • Plannen voor "crowdfunding" van clubhuis worden binnenkort gepresenteerd.
 • Aan bouwvergunning, hypotheek(garantie) en erfpachtoverdracht wordt hard gewerkt.
 • Er is nog meer gratis bouwmateriaal verzameld.
 • Het eerste materiaal voor de veiling (zie Grote Clubhuis Sponsordag) is binnen.
24 februari 2013 - Organisatie van Grote Clubhuis Sponsordag begonnen!
Voorlopig programma:
 • 15.00- sponsorloop
 • 16.30- minigolftoernooi onder het genot van een drankje en zelfgebakken taart
 • 17.55- uitslag prijsvraag naam clubhuis
 • 18.00- maaltijd en uitgifte obligaties
 • 19.00- veiling
Waar: een plek vlakbij de atletiekbaan
Wanneer: rond half mei, als het weer buiten wat aangenamer is.

Voor het organiseren van deze sponsordag hebben we nog wel wat hulp nodig. Het leuke is dat jong en oud hier een bijdrage aan kan leveren, door een taart te bakken, heel veel rondjes te hollen op de baan of spulletjes te verzamelen die op een veiling verkocht kunnen worden. Wil jij meehelpen om deze dag te organiseren of heb je nog meer flitsende ideeën waarmee geld voor het clubhuis binnengehaald kan worden? Stuur dan een mailtje naar meijerinkdorien at gmail.com.

23 februari 2013 - we hebben in Bastiaan Versteeg een materiaalverzamelcoordinator gevonden. Neem contact op met hem als je nu al spullen hebt voor het clubhuis en het ergens op wilt slaan. Per email (materiaal.clubhuis at pallas67.nl) of langs de baan.
25 januari 2013 - principebouwaanvraag (=schetsplan) ingediend bij de gemeente
10 januari 2013 - Clubhuis in de krant, zie de Gelderlander
9 januari 2013 - Toestemming! De leden van Pallas '67 hebben op de Bijzondere Algemene Leden Vergadering in overweldigende meerderheid toegestemd met de plannen voor het nieuwe clubhuis. Nu kunnen we aan de slag met de uitvoering! Zie de aankondiging BALV jan2013 voor meer details van de vergadering. In de (besloten) map Bestuur en commissies is meer informatie te vinden. Ook een pdf van de presentatie.
De belangrijkste punten die nu op onze agenda staan zijn:
 • Plattegrond en andere bouweisen definief maken
 • Bouwvergunning aanvragen (incl. kapvergunning)
 • Erfpachtoverdracht van minigolfclub de Vrije Slag naar Stichting Pallas Clubhuis Wageningen aanvragen
 • Extra fondsen bijeenzoeken binnen en buiten Pallas om de hypotheek te verlagen
 • Hypotheek regelen
 • Personeelsplan maken voor tijdens en na bouw clubhuis
november 2012 - Stichting Pallas Clubhuis Wageningen een feit! Het is de bedoeling dat de stichting het clubhuis gaat bouwen en beheren. Paulien, Ate en Jos zijn voorlopig het stichtingsbestuur. Ook is er gekozen voor een bouwer. Op woensdagavond 9 januari 2013 organiseren we een BALV om ons voorstel te presenteren aan de leden en om toestemming te vragen tot het echt uitvoeren van de plannen. Houd de WAK, je mailbox en de website in de gaten voor meer details.
13 oktober 2012 - Braamstruiken verwijderd We hebben de braamstruiken en ander opslag achter het clubhuis van de Vrije Slag verwijderd. Nu kan je zien waar de geplande locatie is. Ook is duidelijk zichtbaar dat er bomen zullen moeten worden gekapt.
2 juli 2012 - Offertes aangevraagd Als je af en toe op deze pagina hebt gekeken lijkt het net of er niets gebeurt. Niets is minder waar! Het is lastig om alle wensen in één gebouw te realiseren en het nog betaalbaar te maken ook. Maar daar zitten we nu dicht bij. Op 2 juli 2012 ging het programma van eisen de deur uit richting diverse bedrijven. Begin september kregen we diverse offertes binnen. Deze moeten worden vergeleken en besproken. Daarna kunnen we de plannen concreter maken en aan de club voorleggen. En hopelijk de uiteindelijke formele toestemming tot bouwen krijgen van de leden. Ondertussen hebben we met de WUR al een formele afspraak gemaakt over het gebruik van de weg voor het werfgebouw langs.
Hieronder zie je het concept plattegrond en voorkant (westkant) van het clubhuis.
april 2011 - Voortgangsverslag op ALV Wat betreft de voortgang van het clubhuis, het heeft helaas erg lang geduurd voordat wij antwoorden kregen van de gemeente op belangrijke vragen. Dit is in februari 2011 gelukkig wel opgelost. Op de ALV (april 2011) hebben we jullie bijgepraat over de ontwikkelingen. Zie achterin de presentatie van de evaluatie van het beleidsplan, gepresenteerd tijdens de ALV 2011. Dit is op de besloten pagina voor leden beschikbaar als pdf in folder Bestuur/ALV/ALV_2011. We kunnen ook nog steeds hulp gebruiken bij het voorbereiden (en later bij het bouwen) van het clubhuis!
april 2009 - Toestemming uitwerken plan clubhuis Op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van april 2009 is een voorstel aangenomen waarin de Toekomstcommissie groen licht gekregen heeft om een concreet plan voor het bouwen van clubhuis uit te werken en in te dienen op de Algemene Leden Vergadering van 2010. Er is toen ook door de ALV gevraagd de mening van de leden van Pallas over het wel of niet hebben van een clubhuis, breed te peilen. Hiervoor is een forum in het leven geroepen. Dit forum is een korte tijd door enkele mensen bezocht. Daarna bleef verdere discussie uit. Bovendien hield de provider van het gratis forum op met gratis te zijn..... We hebben besloten om het forum dan maar op te heffen.
2007/2008 – voorstel tot bouwen van clubhuis aan ALV gepresenteerd.
maart 2007 – Rob Groendijk levert eindversie Plan voor Clubhuis af, gemaakt samen met Rob de Jong en Wim van Doorn. Hierin vooral onderbouwing voor de wens voor een clubhuis en veel regelgeving e.d. Ook wensen m.b.t. tot voorzieningen.
nov 2005 – In Toekomstcommissie aftrap voor het clubhuis.

Menskracht nodig

Tijdens de BALV hebben al diverse mensen zich opgegeven om te komen helpen met het clubhuis. Doe je ook mee of heb je ideeen? Stuur een email naar de vrijwilligerscoördinator bouw (helpen) of de voorzitter (voorzitter at pallas67.nl). Of meld je aan bij de groep Clubhuis Vrijwilligers bouw (na inloggen zie je boven aan de website van Pallas Mijn Groepen staan, daar kan je de groep vinden).
Nodig zijn o.a.:

Aan menskracht is er nog nodig:

Geld schenken kan door:

 • de mogelijkheden voor financieel bijdragen staat uitgebreid beschreven in het document Crowdfunding clubhuis.pdf (te verkrijgen bij het bestuur). Zie ook You Tube filmpje
 • het overmaken van een bedrag aan Pallas '67 op rekening nr. 5187875 (IBAN NL86 INGB 0005 1878 75) t.n.v. AV Pallas'67, graag vermelden of je op het donatiebord wilt komen te staan of niet.
 • een periodieke jaarlijkse gift (stuur een e-mail naar sponsorcie at pallas67.nl als je hier aan mee wilt doen). Hoeft niet meer via notaris, formulier staat op site belastingdienst (want het is 100% aftrekbaar van de belasting). Vul de formulieren in en stuur ze naar de penningmeester van Pallas.
 • Pallas'67 als begunstigde opgeven bij het kopen van een lot in de Vriendenloterij. Met 59 (in dec 2014) loten en 14 trekkingen per jaar zitten we nu op een opbrengst van ca. €5000 per jaar!
 • geld lenen aan de stichting Pallas Clubhuis Wageningen via obligaties van €250 per stuk. Stuur een e- mail naar sponsorcie at pallas67.nl als je dit wilt doen.