foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

2018  2017  
2016  2015  2014  2013  2012  2011  
2010  2009  2008  2007  2006  2005   

 

Archief 2006

De Dorschkampcross. Onder een stralend blauwe hemel is zondag 10 december de Tweede Menzis Dorschkampcross gelopen. Uit het hele land waren de crosslopers naar de Wageningse Berg gekomen, voor een veldloop die aan ieders wensen voldeed. Meer...

Clubkampioenschappen en opening nieuwe baan. Zaterdag 28 oktober waren de clubkampioenschappen, gevolgd door de opening van de nieuwe baan. Uitslagen en Foto's.

Nederlands Kampioen. De jongens B, Jip Baltissen, Nout Jansen, Erik van Schaik en Wim van Doorn zijn zaterdag 16 september Nederlands Kampioen geworden op de 4*400 m in een tijd van 3.29.85. Daarmee waren ze maar liefst 4 seconden sneller dan vorig jaar. Een verpulvering van het (overall!) clubrecord. Zie ook hier...

2e Menzis Dorschkampcross - 10 december 2006

Onder een stralend blauwe hemel is zondag de Tweede Menzis Dorschkampcross gelopen. Uit het hele land waren de crosslopers naar de Wageningse Berg gekomen, voor een veldloop die aan ieders wensen voldeed: geheel over onverharde wegen, door het bos, met start en finish op een prachtig weiland midden tussen de bomen. Het is dit parcours waar ook de Nederlandse Kampioenschappen Cross op 24 en 25 februari gehouden worden.

Er waren meer dan 400 inschrijvers. Al meteen vanaf het begin, bij de 850 meter voor C-pupillen, zat de stemming er goed in. Het weidse grasveld met kleurige tenten werd in de loop van de dag steeds drukker, met crosslopers en hun ondersteuners. Het mooie weer zorgde er ook voor dat de atleten niet onmiddellijk in de kantine van sportpark De Zoom hoefden te gaan schuilen. Daardoor bleef het gezellig vol op het veld, en was er bij de prijsuitreikingen aan de winnaars voldoende publiek voor telkens opnieuw een klaterend applaus.

Het deelnemersveld was sterk. Ruim 420 atleten liepen afstanden variërend van 850 meter voor de kleinste lopers tot tien kilometer bij de trimloop. Dat in de loop van de dag het parcours steeds modderiger werd, kon niemand deren. Daar kwam men juist voor. Voorzitter Bos: 'We denken dat het deelnemersveld zo sterk is omdat de lopers alvast kennis wilden maken met het parcours voor de NK. We hebben ze laten zien dat dat evenement bij ons in goede handen is.' Zowel bij de junioren als de senioren was er sprake van een sterk deelnemersveld. De teams van het Utrecht Running Team, Seven Hills Running Team en TDR hadden een sterke afvaardiging naar Wageningen gestuurd. Stuk voor stuk was er sprake van echte wedstrijden met een hoog niveau. De recreatieve lopers konden hun hart ophalen in de trimlopen.

De wedstrijd bij de junioren B was een genot om naar te kijken. Vier talentvolle junioren bleven tot in de laatste honderd meter bij elkaar. In een spetterende sprint werd Jurjen Polderman de grote winnaar, tot groot genoegen van zijn coach Joop van Amerongen.

De Korte Cross werd een geweldig spektakelstuk. Thuisloper Ate van der Burgt liet zien waarom hij al jaren als een groot talent te boek staat. Een groot peloton bestormde de laatste heuvel. Na de heuvel had Ate van der Burgt nog het sterkste eindschot en won een fascinerend gevecht met baantopper Michel Löschner.

Bij de dames won hier Groningen Atletiek atlete Corine van Beek die concurrentes Najla Jaber en Machteld Mulder met groot gemak versloeg. Opvallend was hier de prestatie van de juniore Marjon van Wansem. De dochter van veelvoudige Nederlands kampioen John van Wansem eindigde als vierde.

Op de Lange Cross ging de zege naar PAC atleet Michel van der Klein. Na een versnelling in de laatste ronde was hij te sterk voor Jeroen van Erp en Bob de Winter. De boomlange Bob de Winter werd dit jaar nationaal kampioen 1500 meter.

Bij de dames prolongeerde Seven Hills atlete Pauline Claessen haar titel. Het Twellose talent Ilse Pol moest genoegen met een tweede plaats.

Bij de dames masters was Marleen van Beek van eenzame klasse. Van Beek is in haar leeftijdscategorie van wereldklasse.

Meer....

Nieuwe atletiekbaan voor heel Wageningen - 28 oktober 2006

Door Jan Mars
De nieuwe atletiekbaan die zaterdag 28 oktober op universitair sportpark de Bongerd officieel werd geopend, is hemelsblauw en heeft tal van slimme trucjes. De baan kan dan ook zeker gebruikt worden voor grote wedstrijden volgens de normen van de KNAU. De Wageningse atletiekverenigingen Pallas67 en Tartlétos moesten voor hun wedstrijden tot nu toe uitwijken naar banen in de omgeving. Met ingang van zaterdag hebben de twee clubs een eigen baan tot hun beschikking. Zaterdag lieten ze in de jaarlijkse clubkampioenschappen zal zien dat dat leidt tot prima prestaties.

De officiële opening werd verricht door rector magnificus Martin Kropff. Terecht, natuurlijk. Niet alleen heeft de Wageningse universiteit het meeste geld in de nieuwe baan gestoken, bovendien is Kropff zelf een gedreven en getalenteerde hardloper. Hij was deelnemer bij de Batavierenrace, die door een Wageningse ploeg werd gewonnen.

De universiteit heeft grote belangen bij goede sportvoorzieningen. Zo kon Kropff in zijn openingsspeech melden dat de WUR door studenten zeer hoog wordt gewaardeerd juist vanwege zijn uitstekende faciliteiten op sportgebied. En studentenatletiekvereniging Tartlétos heeft over belangstelling niet te klagen.

Maar ook 'gewone' Wageningers zijn gebaat bij een professionele atletiekbaan. Pallas67, al jaren een flinke vereniging, groeit razendsnel, met name in de jongste leeftijdsgroepen.

Alle leeftijden van beide verenigingen konden zich op het openingsfeest laten bijscholen in takken van de atletiek. Daar waren niet de minsten voor aangetrokken. Zo gaf Kadia Diédhiou, de nationale kampioen van Senegal, een clinic hinkstapsprong, en was Niek de Groot aanwezig voor een scholing polsstokhoogspringen.

De openingshandeling werd door alle aanwezigen verricht: na een klinkend startschot holden alle genodigden samen een rondje om de baan. Die is vierhonderd meter, en wie denkt dat dat nog wel meevalt, is van harte uitgenodigd het zelf een keer te komen proberen. Ook daarin zal de nieuwe atletiekbaan voor alle Wageningers zijn: hij is toegankelijk voor iedereen die er zin in heeft.

Jongens B opnieuw heersers op de 100m estafette - NK Amstelveen, 16 september 2006

De jongens B, Jip Baltissen, Nout Jansen, Erik van Schaik en Wim van Doorn hebben hun hun nationale titel op de 4 * 400 m estafette weten te prolongeren. De wedstrijd in Amstelveen werd onder prachtige omstandigheden gelopen, nauwelijks wind en met een temperatuur van zo'n 25 graden prima weer voor spinters.

Het was een spannende wedstrijd. In de eerste serie liep de ploeg van Haag Atletiek naar een mooie tijd van 3.32.95 min. Dat was een seconde sneller dan de tijd waarmee de Pallas junioren vorig jaar kampioen werden. De jongens wisten dus wat ze te doen stond. Als favoriet is dat nooit een makkelijke opgave.

Jip Baltissen (nog een C-junior) toonde zich een ijzersterke startloper door zonder blikken of blozen de leidende positie te nemen. Hij opende in 54 seconde en gaf het stokje door aan Nout Jansen. Deze middellange afstandsloper, die een sterk naseizoen draait, liet er geen gras over groeien en vergrote de voorsprong aanzienlijk. Hij liep een split tijd van 52 seconden. Dat deed ook Erik van Schaik die als derde loper alleen maar verder op het veld uitliep. Slotloper Wim van Doorn maakte het karwei af door met een 51-er als split naar een prachtige eindtijd van 3.29.85. Daarmee verbeterden de jongens zichzelf met 4 seconden.

Volledige uitslagen staan op: www.nkestafetteamstelveen.nl/index.php

Aanleg kunststofbaan

Deze week (26 juni 2006) zijn de werkzaamheden echt begonnen t.b.v. de aanleg van de kunststofbaan. Alle betonelementen zijn verwijderd en bijna al het hekwerk rond de baan. Verder is het kunststofmateriaal bij de hoogspringbak verwijderd en de kunsttof aanloop naar de verspringbak. De vrachtwagens rijden vanaf de parkeerplaats via een opening door de singel in de noordoost hoek van de baan. Precies die plek zou ook kunnen worden gebruikt om in de toekomst de toegang tot het clubhuis te maken.
Hier staan de foto's.

Singelloop is niet meer

Al geruime tijd was er een dalende belangstelling voor deze loop. De Singelloop begon haar historie als estafetteloop tussen de Wageningse studenten-verenigingen, nog voor de oprichting van Pallas'67 en Tartlétos.

Bereikbaarheid website

Zondag 9 april was deze website niet bereikbaar. Wij denken dat dit veroorzaakt wordt door Active24, onze host (het bedrijf waar wij deze site ondergebracht hebben).
Omdat we vaker dit soort problemen hebben en omdat ook de website vaak traag is, hadden we onlangs al het besluit genomen om de website bij een andere dienstverlener onder te brengen. We zijn nu bezig om goede en stabiele dienstverlener te selecteren.

De Gelderlander over de nieuwe atletiekbaan
In De Gelderlander van 31 januari 2006 lazen wij het volgende bericht:
De nieuwe atletiekbaan op universitair sportpark De Bongerd in Wageningen komt er definitief. Vrijdag heeft de directeur facilitaire dienst van de Wageningen UR de laatste handtekening gezet voor de aanleg. Er kan nu begonnen worden met aanbesteding van de aanleg, die ongeveer drie maanden gaat duren. De nieuwe baan wordt de modernste van de wijde omtrek. De baan gaat zo'n 700.000 euro kosten. In september zal de Veluweloop vanaf de nieuwe baan starten.

Goud voor Tom Haver op NK Indoor
Afgelopen zondag was de Pallas-atleet Tom Haver afgereisd naar Groningen om in de Martina Plaza hal deel te nemen aan het NK indoor atletiek voor junioren C (leeftijdscategorie van 14 en 15-jarigen). Tom had zich ingeschreven voor de 60 m. sprint, een van zijn favoriete nummers. Om half zeven 's ochtends werd er al vertrokken vanuit het Wageningse omdat de series al om 9.30 van start gingen. Er waren zestig deelnemers en van de 8 series gingen de 24 tijdsnelsten naar de halve finale. Overtuigend in 7,66 sec. wist de Tom zijn serie te winnen. Ook in de halve finale, drie uur later, hield Tom het hoofd koel ondanks drie valse starts van de concurenten, en wist hij als snelste door te dringen tot het klapstuk: de finale. In de finale waren de verschillen kleiner en lagen de atleten dicht bij elkaar. Tom wist als eerste te finishen in 7,57 sec. goed voor een gouden plak. Voor Tom kan het jaar eigenlijk niet meer stuk.

Talenten en Trainers van het jaar
Maandag 16 januari heeft de Sportraad van Wageningen onze Jongens B-Junioren ploeg 4 x 400 meter uitgeroepen tot 'talenten van het jaar 2005'. En ook onze trainers vielen in de prijzen: Arjen Schots en Jan-Willem van der Hek mogen zich een jaar lang 'trainer van het jaar' noemen.

Foto's:
    Talenten van het jaar 2005   Van links naar rechts: Wim van Doorn, Erik van Schaik, Noud Jansen en Tom Haver.
    Trainers van het jaar 2005   Arjen Schots en Jan-Willem van der Hek krijgen de bloemen van Rien den Hartog van de Sportraad Wageningen.

Procedure voor Clubrecords

M35

Met ingang van 1 januari 2006 bestaat er een nieuwe leeftijdscategorie bij de mannen. Vanaf de dag dat zij 35 jaar worden mogen de mannen zich nu ook (op atletiekgebied) master noemen. Dit betekent onder meer dat er voor het behalen van clubrecords weer een categorie is bijgekomen.

Clubrecords op de weg

Het is me gebleken dat het niet bij iedereen bekend is dat voor clubrecords op de weg de brutotijden gehanteerd worden. Dat betekent dus dat wanneer je probeert een clubrecord te vestigen, je er goed aan doet vooraan in het startveld te staan. Vooral bij “grote” wedstrijden kan het verschil tussen netto- en brutotijd behoorlijk groot zijn. Er is binnen de vereniging wel enige discussie ontstaan over welke tijden gehanteerd zouden moeten worden. Hierbij word je uitgenodigd om je mening, liefst geargumenteerd, in het gastenboek op onze website te plaatsen.

Melden clubrecords

Voor het verwerken van nieuwe clubrecords in de clubrecordlijsten is het nodig dat voldoende gegevens hiervoor aangeleverd worden. Je kunt dit zelf doen, maar het kan ook gedaan worden door b.v. trainers. Voor de goede orde: de volgende gegevens moeten aangeleverd worden:
  • Naam
  • (Leeftijds)categorie
  • Onderdeel
  • Prestatie
  • Datum van prestatie
  • Plaats waar de prestatie geleverd is
  • Wedstrijduitslag of verwijzing naar website van de organisatie
  • Je wens of je wel of geen Clubrecord Certificaat wilt ontvangen
De gegevens kun je sturen naar Jaap Immerzeel (liefst per e-mail, )

Certificaat Clubrecord

Atleten die na 1 januari 2006 een nieuw clubrecord halen krijgen daarvan een certificaat. De certificaten worden in principe alleen uitgereikt voor de courante onderdelen. U itzonderingen hierop zijn sommige indooronderdelen voor pupillen. Wanneer je geen behoefte hebt aan een certificaat geef dat dan even aan mij door.

Jaap Immerzeel