foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Nachtelijke fakkelestafette Eindhoven-Wageningen

In de nacht van 18 op 19 september vindt de traditionele Fakkelestafette plaats. Dit is een hardloopestafette van Eindhoven naar Wageningen via de historische route van de bevrijding. Hierbij wordt het bevrijdingsvuur, dat al vanuit Bayeux (NormandiŽ) naar Eindhoven is gebracht, naar Wageningen verplaatst. Kom de Palleten op donderdagochtend vanaf 9:00 uur verwelkomen bij de Aula aan de Gen. Foulkesweg.

Op woensdagavond 18 september, tijdens het Bevrijdingsfeest in Eindhoven, zal door een team van Palleten in een grote parade in Eindhoven naar het Stadhuisplein worden gelopen. Daar zal door de Eindhovense burgemeester een toespraak worden gehouden en wordt het vuur aan Pallas en onze burgervader Geert van Rumund overhandigd. Via de nachtelijke estafetteloop wordt het vuur naar Wageningen gebracht. Dit vuur wordt weer op 4/5 mei in Wageningen gebruikt voor het Bevrijdingsvuur en de verspreiding door heel Nederland.

De Palleten lopen (en de burgemeester fietst!) de zogenoemde 'Hells Highway', dezelfde route die de geallieerden aflegden bij de bevrijding van het zuiden van Nederland. Deze tocht brengt de lopers langs verschillende steden: via Eindhoven, Son, Veghel, Uden, Grave, Nijmegen, Elst, Arnhem, Oosterbeek naar Wageningen. Ze zullen daarbij langs diverse oorlogsmonumenten komen waar stilgestaan wordt bij de gebeurtenissen die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden. Met het Bevrijdingsvuur zullen de atleten bij de monumenten gedenkkaarsen aansteken.

Op donderdag ochtend gaan de lopers eerst even bijkomen in het Koetshuis van Belmonte Arboretum. Het Bevrijdingsvuur zal ca. 9:15 uur bij het nationale Bevrijdingsvuurmonument voor Ceres arriveren. Daar zal het monumentsvuur ontstoken worden na enige plechtigheden die al om 9:00 uur beginnen. Kom allemaal kijken naar dit bijzondere moment! Met je aanwezigheid ondersteun je de Palleten en de burgemeester die deze prestatie hebben neergezet.

In de pers:
de Gelderlander, 16 september 2011
de Gelderlander, 19 september 2011
TV Gelderland, 19 September 2012
de Gelderlander, 19 september 2012
de Gelderlander, 18 september 2013
de Gelderlander, 19 September 2013
Omroep Gelderland, 19 September 2013
Omroep Gelderland, 19 September 2014

Fotoalbums:
Fotoalbum 2011
Fotoalbum 2013

 

787 x gelezen